צֶ'שץ'

Lublinrocks

New member
צֶ'שץ' ../images/Emo9.gif

שלום אחי לצרה,
איזה יופי למצוא פינה פולנית חמה! אני בת להורים פולניים למהדרין שעלו לפה בגיל 20 (ועקב כך נותרו פולניים ללא תקנה). בבית דיברו תמיד פולנית, אבל לא עם הילדה (לא לבלבל). התוצאה העגומה:
אני מבינה פולנית לא רע, אבל לא מסוגלת להרכיב משפט אחד בלי לעורר פרצי צחוק בלתי נשלטים בסביבה (המחוייטת). במיוחד השתעשעתי לראות את תמונות הילדות בגלרית הפורום. השטאנץ אכן בלתי שביר! אני מצרפת תמונה של אמא שלי ואחיה, שמוכיחה סופית שבלי סרט לבן בשיער ועמידה גאה של חייל פולני על המשמרת - אי אפשר להתקבל למועדון. ולפולני הראשון - תשמח לדעת שגם דוד שלי מתגאה בתמונת ינקות זהה לשלך, שאפילו הופיעה פעם באיזה עיתון. זה היה יום גאה בלובלין.

באיה

New member
שלום לך Lublinrocks - סרווס ../images/Emo39.gif

השבת הזו כנראה שאני התורנית לקבל מועמדים חדשים בפורום, אז ברוכה הבאה
אני מבינה על מה את מדברת כשאת מספרת איך את מדברת פולנית. אני להבדיל לימדתי את ילדי לדבר בשפה הפולנית, אך כטבע הדברים הם לא רצו להשתמש בה. וכיום שהם מנסים, זה מעורר אצלי צחוק, כי הם מאוותים נורא. תרגישי כאן חופשי, כי את בבית.

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

השפה חשובה, גם אם את חושבת כי קשה להרכיב משפט כמו שצריך, ביום הקובע יתברר לך כי אפשר להבין אותך גם בפולנית, כל שפה נוספת חשובה. התמונה תצורף לגלריה אך מה עם תמונה שלך?

שיואו.. איזה פורום נחמד !!!

אני נצר גאה (תרתי משמע) לקהילת קראקוב... הצצתי, נהנתי - תיכף אחזור עם אמא
נורא מקנאה בכל אלו שיודעות/ים פולנית... לי הצלילים מרגישים כמו "שפת אם", אבל... חוץ מכמה שירי ילדים- לא יודעת אף מילה... "פשפרשם, נייה רוזומייה פופולסקו...

Lublinrocks

New member
המשפט שלי דומה:

פשפרשם, יה רוזומיים פופולסקו, אלה נייה אומיים מוביץ'....
גם אצלי יש שורשים קרקוביים, כי ההורים שלי גרו בכמה ערים לאורך השנים. אני מקווה בשבילך שאף פעם לא חיפשו אותך בפורים לקראקוביאנקה...

קרקוביאצ'ק ידן

מיאו קוניקוב פשדם... בשנים שעוד חיפשו אותי, הייתי נסיכה יפאנית או היפית - לסירוגין. רק מאז שמצאו אותי - אני פולניה
(וסבתא שלי היתה אומרת: עם הגיל תהיי דומה יותר לסבתא...)

ש-רבורה או בדבה

חיפשו - הלבישו אותי תחפושות שלא מבחירתי. מצאו - משחק מילים כזה, והכוונה שעם הגיל נעשיתי פולניה יותר ויותר... (עד כדי כך, שהיום אני כבר יושבת בחושך/אנוח בקבר
) או ברצינות: עד כדי כך שאני חולמת על הנסיעה עם הילדים לוולצקיה ולזקופנה.

Lublinrocks

New member
המוח שלי לא פעיל במיוחד היום.

אופס.
אני אישית אף פעם לא גיליתי עניין בנושא (תגובת נגד לפולניות הביתית?), אבל מגיל עשרים ומשהו ההסטוריה המשפחתית התחילה לעניין אותי, וכיום אולי הייתי נוסעת. אם כי כשאמא שלי נסעה לשם לפני כמה שנים ובאה לבקר בבית הילדות שלה, השכנים צעקו אחד לשני "יזוס, היהודים הגיעו". חביב.

Lublinrocks

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

בעיתות לחץ כשממש לא היתה לי ברירה הצלחתי להוציא במאמץ משהו שאפשר היה להבין, אבל אני חוששת שזה היה מצחיק למדי. תמונה שלי אני מעדיפה לא לשים מכל מיני סיבות. תודה על קבלת הפנים החמה.

למעלה