צ´מעו משהו,

עוד אחת

New member
צ´מעו משהו,

בחורה אחת, לא חזקה פיזית יותר מאישה רגילה ואולי אפילו יותר חלשה, שלמדה הרבה שנים אומנות לחימה מסויימת בצורה אינטנסיבית, פגשה יום אחד ברחוב שלושה בחורים חסונים שרצו לאנוס אותה ולא היתה להם חגורה באף אומנות לחימה (לה היתה שחורה). שלושתם הלכו לבית-חולים והיא יצאה ללא פגע. סיפור אמיתי! קראתי בעיתון פעם. יש לי עצה לכם: תעשו חגורה שחורה באיזו אומנות לחימה כלשהי.

אלדד26

New member
גילינו את אמריקה? ../images/Emo13.gif

לא לכולן יש את היכולת להשקיע זמן רב בלימוד קרב מגע. אגב, לא כל אמנות לחימה תעזור לך מול שלושה גברים חסונים. יש מספר אמנויות לחימה ספציפיות שיכולות לעזור. השאלה היא גם מה המטרה. אם תלמדי נינג´יטסו, למשל, את יכולה לגמור בכלא על זה שהרגת אחד מהם במכה לגרון, ושברת לשניים האחרים את הצלעות. כוח פיזי הוא אף פעם לא מספיק בקרב; צריך לדעת איך להשתמש בו. אבל חגורה שחורה (וגם הרבה קודם) לוקחת שנים. זה לא קורס של שבועיים להגנה עצמית (וגם כאלו יש, אגב).

.inbal

New member
לא חובה חגוה שחורה ועדיף לדעת

לפחות קצת איך להתגונן. מה שהכי חשוב, לדעתי, זה דווקא הבטחון העצמי והתגובה הראשונית הנכונה. סיכוי טוב שהתוקף לא ישאר לבדוק עד איזו חגורה הגעת...

אלדד26

New member
אז כל מה שצריך לדעת זה

ביטחון עצמי ושאפשר לשלוח שתי אצבעות לעיניים או לגרון. זה עובד.

ורצוי להוסיף את הנחתת צד כף הרגל

מלמעלה למטה על קידמת השוק. זה עובד יופי. ולמי שבמקרה מטיילת יחפה, בעיטה חזקה באותו מקום. ללקק ת´שפתיים.

אלדד26

New member
בטירונות הכי בסיסית מלמדים

שביסוד, כשמתקיפים אותך ויש צורך בהתגוננות מיידית, צריך פשוט לתת מכה במקומות רגישים. המכה לא צריכה להיות חזקה כדי לשתק את התוקף, היא פשוט צריכה לפגוע בו. המקומות הרגישים כוללים כאמור את העיניים, האף, הגרון, והמפשעה. אם יש לכם/ן קצת יותר כוח, אז מפתח הלב (מרכז החזה) או בשוקיים, או בברכיים, מהצד. אם יצא לכם/ן להכניס פעם את הברך לאיזה קצה חד של השולחן, אני לא צריך להסביר יותר מזה
חוץ מזה שרוב התוקפים יברחו מאוד מהר אם תהיה להם התנגדות אמיתית. הבעיה הרצינית עם נאנסות היא שהן כמעט תמיד קופאות ולא מגיבות בכלל - ואז האנס יכול לבצע את זממו בקלות.

אלדד26

New member
טירונות בנות אינה טירונות

כי אם שבועיים (שלושה...) של מטבחים ועבודה יצירתית. אבל גם בלי לעבור את שיעור קרב המגע האמור, מי שתיקח לתשומת ליבה את העובדה הפשוטה שגם הגבר הכי גדול ומפואר ניתן להשבתה אם דוחפים לו אצבע לעין - זה יעזור.

טל קר

New member
את התנועה כל אחת מסוגלת לעשות,

אבל לא כל אחת יכולה. לפני כשנה עשיתי קורס של הגנה עצמית, שעיקר הקורס לא היה בכלל על תנועות מסובכות עם פליקלאקים לאחור, אלא על זה שנשים לא מוכנות להכניס אצבע לעין של מישהו, כי ´לא נעים להן´. ושאולי זו תגובה ´חריפה מדי´. הקורס תרגל תנועות בסיס מצד אחד, ולצידן את המוכנות בכלל להשתמש בהן, ולא לקפוא או להעדיף שלא בזמן אמת.

אלדד26

New member
נכון,

ולכן אמרתי שצריך קצת יותר ביטחון עצמי - כשזה כולל בין השאר את הנכונות להכאיב לזה שיכאיב לך אם לא תכאיבי לו בטרם יכאיב לך (זה היה משפט מלא כאב). בכל אופן, זה לא רק נשים שלא מוכנות - זה גם גברים... להכניס אצבע לעין של מישהו זה לא הכי רצוי... אבל לפעמים אין ברירה.

אפרת_ח

New member
ברוב המקרים בכלל התוקף מוכר לקורבן

מה שעושה את התגובה הרבה יותר קשה נפשית.

טל קר

New member
הסיבה שדווקא רחובות חשוכים מפחידים

אותי, זה כי הסיכוי שאני אותקף ממישהו קרוב בזמן הנוכחי מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד נמוך נמוך. הרי בני משפחתי היקרים, לו היו רוצים לתקוף אותי היו מבצעים או מראים סימנים לפני הגיעי לגיל 24. מכיון שיש לי בן זוג קבוע, ירדה ממני סכנת הדייט רייפ. מכיון שאנחנו כבר יותר משלוש שנים ביחד וגרים ביחד כמעט שנתיים (כלומר רק התעודה חסרה) אני מניחה שאם היו לו נטיות אלימות הן כבר היו מתגלות. במקום העבודה יש לי בוסית, והגבר היחיד במשרד בו אני עובדת הוא גיי. כלומר הסכנה שצפויה לי, כפי שתופסת אותה, היא מזרים.

למעלה