פ-ח-ד-י-ם

פ-ח-ד-י-ם

התפיסה שלי היא: 'פחד מניע, פחד מונע'

אנחנו פאזל של פחדים בסה"כ. כמעט כל בחירה, לטוב או לרע, מונעת מתוך פחד/חשש מסוים.
אם לעשות מה ש'צריך' לעשות רק כדי לרצות את הסביבה מחשש לנידוי או כל דבר אחר
אם לכוון את חיינו למקום שלא רצינו בכלל להיות בו והוא לא החלום שלנו רק מהפחד משינויים או מלקבל החלטות קשות
או גם אפילו לעשות משהו שכן תמיד רצינו וכן לשאוף להגשים חלום דווקא מהפחד שמא נתאכזב מתישהו בעתיד על זה שלא העזנו,
על זה שפחדנו והשארנו שובל של סימני שאלה (מה אם כן הייתי מעז?) כשנביט לאחור.

פחד מניע פחד מונע, לטוב או לרע.

אני מוצא אותי מתמודד עם פחדים יחד עם הרבה מהמתאמנים שלי. ישנם דרכים לעבוד איתם עליהם.
אני בטוח שגם אתם נתקלים במצבים כאלה. מה התפיסה שלכם לפחד כמו שתיארתי, ואיך אתם מתמודדים איתו באימון- או בינכם לעצמכם?

סקרנות לפחד

פחד הוא חלק כלשהו של החויה הפנימית שלנו מדבר. אני סקרנית לפחד: מה הוא מספר לי? מה החלק הזה בי לא רוצה? וכן רוצה? מה הוא חושב שלא יתאים לי? ומה כן?
מכיל המון מידע פרקטי. וכשמקשיבים לו, הדחיפות שלו יורדת.

nlobak

New member
התמודדות עם פחד

אהבתי את מה שסאלי כתבה - ובהחלט מאוד חשוב להתחיל עם זה - לתת לפחד את המקום הראוי שלו, לא להתעלם או להדחיק, אלא לחקור אותו.
ואח"כ אני אוהבת גם לפנות לצד המנוגד של הפחד - הצד ההרפתקני - ולדבר איתו, לשאול מה הצד הזה היה רוצה לעשות בסיטואציה הנוכחית, אם הוא היה שולט בעניינים - איך הדברים היו נראים.

חשוב לא להתחבר או להזדהות עם אף צד, אלא פשוט לחקור אותם.
כי אף אחד מהצדדים לא אנחנו - אנחנו שילוב שלהם, ורק כשנדע להקשיב לכל הצדדים שבנו, נוכל לקבל את ההחלטות הטובות ביותר עבורנו.
גם ההפרדה הזאת - שיש בנו צדדים, וזה לא "אנחנו" השלמים, חשובה להבנה ולמודעות שלנו.

Yin

New member
אין דבר טוב בפחד

הוא אינו מנגנון הגנה, אלא רק מנגנון הרס.

עשיה למרות הפחד או בגללו היא לעולם עשיה שלילית.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פירוק והרכבה

כאשר מזהים פחדים שמונעים מהאדם לזוז, בדרך כלל הדבר הנכון בעיני לעשות הוא לברר - ממה בדיוק מפחדים? מה יש שם?
למשל - פחד מכשלון.
מאיפה זה מגיע? האם זה מוצדק? כיצד אפשר יהיה למנוע כשלון? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם תכשל? כמה נורא זה יהיה (בדרך כלל פחות נורא ממה שחושבים)? מה תוכל לעשות אם תכשל? מה זה יאמר עליך אם נכשלת?

אני מוצאת שכאשר מפרקים את כל הנושאים מסביב לפחד, בדרך כלל נשאר משהו קטן שעם קצת עידוד ורצון אפשר להתגבר עליו. ואחרי ההצלחה - קל יותר לזוז קדימה.

פחד

מניסיוני האישי ומניסיון לקוחותיי למדתי שפחד הוא שלילי תמיד.

אם בעבר הרחוק לפחד היה תפקיד הישרדותי בחייו של האדם הקדמון, הוא לא נחוץ יותר כאשר האנטליגציה שלי שומרת עלי.
לעומת זאת הפחד מכווץ, מנמיך את החשיבה והיצירתיות, מייצר תחושה בלתי נעימה.
הבחירות שלי מבוצעות ממקום נקי מפחד או חשש ונובעות רק מבחירה.
פחד מייצר תגובתיות שלילית בלבד.
פחד הוא תוצאה דמיונית של מחשבה על העתיד, כך שהוא דמיוני ומנותק מהמציאות.

המשימה שלי היא לאתר את המקומות שבהם יש בי עדיין פחד ולוודא שהוא דמיוני כדי להיפטר ממנו.

איך להתגבר על פחד?

חוק פיזיקלי הוא שהתנגדות מייצרת התנגדות.
לכן, כשמבחינים בפחד, החשוב הוא לא להתנגד לו.

טבעי לפחד. לפחדים יש תפקיד הישרדותי ראשון במעלה מהרגע שאנו נולדים ועם זאת, הרבה פעמים מפריעים לנו להתקדם מפני שאנו רוצים להישאר במרחב הבטוח.

ברגע שמקבלים את הפחד כחלק מהחיים שלנו ולא מתנגדים לקיומו או מנסים לסלקו או להיפטר ממנו- כך הוא מתפוגג.
אפשר לדבר איתו, להבין מה התפקיד שלו, לבקש ממנו לקחת פחות מקום ובמקביל להמשיך לפעול.

פירוק הפחד

בשפתנו האימונית מאחורי כל פחד עומד "חסם". בעבודתי עם מתאמניי אני בדרך כלל "מפרקת" את הפחדים/חסמים, לרווח והפסד. המתאמן נשאל מה הוא מרוויח מהפחד/מאי העשייה/מאזור הנוחות. מהי התועלת שהוא מפיק ומאידך מהו ההפסד. מהו התשלום בכניעה לפחד. כאשר המתאמן רואה מול עיניו את הרווח לעומת ההפסד קל לו יותר להסתכל למציאות בעיניים ולהחליט, האם "שווה" לו כרגע לעשות עבודה עצמית כדי להתגבר על הפחד או האם בשלב זה מתאים לו להישאר באזור הנוחות.
כלי נוסף לעבודה.

מיכל שיינר, נקודת זינוק
מאמנת ויועצת תעסוקתית
http://www.michal-sheiner-coaching.com

Optimistic Girl

New member
שאלה

האם את ביחד עם המתאמן כותבים את הרוויח וההפסד שלו?
או שרק דנים על זה בעל פה?

כי למשל אצלנו בNLP אנחנו רק מדברים על זה... מעניין איך זה באימון אישי...

אני אישית כותב

אני חושב שכשאתה כותב את הדברים בעצמך אות- אות מילה- מילה
המסר חודר טוב יותר לתודעה

מה דעתך?

למעלה