פתרונות מדומים

leo36

New member
פתרונות מדומים

השאלה בדבר משמעות החיים טמונה מאז ומתמיד עמוק בתוך האדם, ולמעשה ממנה נגזרים כל האירועים וההתרחשויות בחיים. לפיכך נובעות כל השאלות שהאדם שואל בחייו מאותו מקור פנימי וסמוי, המפעיל אותו בצורה שלילית. ולכן השאלה אינה נשאלת בצורתה הטבעית, אלא להיפך, היא מיועדת לכיסוי ולטשטוש האמת. לאדם נדמה שפתר איזו בעיה, בעוד למעשה הוא תועה בדרך ונקלע לנתיב צדדי המרחיק אותו עוד יותר מהפתרון האמיתי. הנתיב הצדדי מורגש בו כייסורים. הייסורים הללו נועדו להפעיל עליו לחץ לחזור לשאלה המקורית ולשאול אותה מחדש ביתר קפידה. ושוב בהשפעת החברה, התרבות, האופנה וכל מיני השפעות חיצוניות האדם מכסה את השאלה, ושוב הוא סוטה מהפתרון האמיתי, ושוב הייסורים מחזירים אותו לאותה נקודת מוצא. וכך חוזר על עצמו אותו מצב אינספור פעמים, עד שהאדם מגיע למצב שבו הוא נלחץ לפינה ואין לו עוד לאן לברוח. אחרי אלפי שנות התפתחות, כלומר של דיכוי שאלת משמעות החיים, הגענו כיום למצב שכבר לא ניתן לכבות אותה, ואנו מתחילים לחוש שלמרות הכול הטבע מחייב אותנו לשאלה. כיום התהליך הטבעי מצוי בשלבים סופיים לקראת התפרצותה האיומה של השאלה. בלי בושה ידרשו הכול תשובה לשאלה שהתעוררה בהם פתאום, באמצע החיים. בני אדם יקומו וישאלו מה הטעם לחייהם, מהי מטרת חייהם, איך להתחיל את חייהם ואיך לסיימם, לשם מה הוקצבו להם כשבעים שנות חיים ואיך הם אמורים להעביר אותן. אנשים יתהו אם אין הם רואים בדיוק את ההיפך ממה שהיו אמורים לראות. מצב זה כהווייתו מתואר כבר בספר "הזוהר", שבו נכתב בדיוק רב על צורת ההתפתחות הצפויה לאנושות עד למאה העשרים, שתהווה נקודת מפנה. עוד בימינו תגיע האנושות למצב מסוים, שבו התרבות וגם החינוך וכל ההתפתחויות השונות יאבדו את הכושר לכסות את השאלה, ועל האדם יהיה, למרות הכול, לפתור אותה במלואה, בעצמו. אלמלא כן, האנושות תמצא את עצמה ניצבת במלוא הזעם מול השאלה הזאת, וזעמה הנורא עלול להביאנו עד להשמדה, לתסכולים קשים, לצרות ולייסורים ללא גבול. עד שלא תעמוד בפנינו כל ברירה אחרת אלא להתייצב מול השאלה הזאת. או אז נפנה את גבנו לכל הפסיכולוגים, לכוהני הדתות ולכל החכמים למיניהם המכסים את השאלה מפנינו, ונחזור להיות כילדים קטנים, עירומים מתחכום. נעמוד בתמימות מול היקום ונשאל את עצמנו לשם מה אנו חיים. ואז, מתוך השאלה שנשאלת בנאיביות, בישירות ובתמימות, נקבל את התשובה. בנוסף לכך כל אחד ואחד מאיתנו יגלה בתוכו נטייה לחוכמת הקבלה, וירגיש שבה מצויה התשובה.

seagate

New member
אנשים! אתם באמת מוכנים לזבל הזה?!?!

אתם באמת נותנים לו להמשיך לפרסם את הזבל הזה???

hilabarak

New member
מדוע אתה כל כך מתרגש ?

היתה פעם פירסומת שאומרת "בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם". אני מקבל את הטענה שלך והיא מוצדקת, האיש מנסה לפעול בצורה משיחית. אבל השאלה היא האם זה חכם להיכנס לדרמה שלו ? להישאב לתוך הבעיות האישיות שלו, שגורמות לו לחשוב שיש בידיו ידע מוחלט ? אני מבין אדם כמו נלסון מנדלה שהיה מוכן להקריב את חייו בשביל להוציא את בני עמו לחופשי. בעד מה אתה נלחם ? בעד מה אתה מוכן לאבד את שלוות הנפש שלך ? בשביל קשקשן בפורום ? זה נראה לך שווה את זה ?

seagate

New member
אתה צודק... :)

זה לא מוציא אותי יותר מדי משלוות הנפש שלי, אני רק מקווה שהוא לא יגום לאנשים אחרים להאמין שאולי יש אמת בדבריו...

hilabarak

New member
אל תדאג, מי ש"יקנה" את דבריו זה סוג

של טיפוס ש"קונה" דברים מהסוג הזה. לכן אם הוא לא "יקנה" את זה הוא "יקנה" איזה גורו שרלטן, או סתם מישהו שיגרור אותו. זה לא שזה הופך את השרלטנות לדבר נכון בעיני, כמו שהבנתי שאדם שנמשך לשרלטנים, כי הם מציעים רווח קל. יעשה זאת בכל מקרה, אז פשוט אין מה לעשות נגד זה. מי שמחפש פתרונות עמוקים ורציניים לא נופל בפח גם ככה. אולי הוא יקשיב, אבל מהר מאוד הוא יגלה שזה רק שינוי חיצוני ולא פנימי. וזה בדיוק מה שהשני (אוהב השרלטנים ) מחפש.

אתה צודק מאה אחוז ליאו36../images/Emo132.gif

קבל גיבוי מקסימלי שלי ואם אנשים מפחדים להסתכל באמת הפנימית שלהם בתוך הנשמה שלהם זו כבר הבעיה שלהם. לא רואה בך תנועה משיחית לא רואה בך אדם מאיים אל תפחד מהתגובות שקבלת כאן רואה בך אדם שהביא את האמת הפנימית שלו ומאמין בה. המשך בדרך האמת שלך... מצוין להביא את האנשים להתחיל לשאול את שאלות הקיום כי אולי בדרך זו הם יקחו אחריות ויצאו למסע אל נבכי הנשמה שלהם. אני איתך בהצלחה

למעלה