פתרון לשביתות

• פותח הנושא um21
  • פורסם בתאריך

um21

New member
פתרון לשביתות

היום שובתים כל עובדי העיריות והמגזר הציבורי שחיים על חשבון המיסים שלנו בגלל קיצוץ בשכר של 8 אחוז למי שמרוויח מעל 7000 ש"ח הפתרון:מי שלא יחזור מחר לעבוד יפוטר ובמקומו יעסיקו אחד מהמובטלים תמורת שכר נמוך ב-10 אחוז מהשכר המקורי תאמינו לי יום אחרי זה לא יהו יותר שביתות הגיע הזמן להבריא את המשק

ראליסט

New member
למה אתה לא אומר...

שאתה אנטי-דמוקרט? זכות השבתה היא זכות בסיסית בכל דמוקרטיה,ואף בארה"ב,אם הקפיטליזם,לא שוללים אותה! אני יכול להציע משהו כתגובה:כל מי שמתנגד לשלום אמת תמורת מחיר ויתור על חבל עזה ויש"ע,יענש ע"י החוק.זה אותו הדבר...

um21

New member
לא בכל מקום

בשירות הציבורי שאני ואתה משלמים להם אין שום זכות לשבות אתה גם יכול להגיד שאם אדם "שובת" מלשלם את מיסיו מבצע מעשה דמוקרטי אך למעשה הוא אינו חוקי לכן מה שמבצעים היום אנשי השירות הציבורי המרויחים מעל ומעבר ממה שהם נותנים הוא המעשה הלא דמוקרטי

ראליסט

New member
כאן יש לך פשוט טעות...

הרי לפי אותו הגיון,גם לממשלה אסור לפגוע בחסכונות של הציבור.למרות זאת היא עושה כך,למרות שמדובר בכסף פרטי של הציבור. זכות השביתה היא זכות יסודית בכל דמוקרטיה,ובהגדרה היא כוללת כל מוסד-ממשלתי,ציבורי או פרטי.אם זה צודק או לא-אתה יכול להתווכח,אבל בכך אתה מתווכח על עיקרון דמוקרטי. "חוק" לגבי שביתות ,זה מושג לא מתאים.האם "חוקי" שממשלה תגייס לצבא אנשים כדי להלחם למען דברים שאין הם מאמינים בהם? ומלחמת לבנון היא הדוגמא הקלאסית. אני יכול להרחיב את המילה "חוקי" ולהראות לך ששרון,ביבי,ברק,רבין...עד ב"ג,היו מפרי חוק. ולעניין-מדוע זכות השביתה היא זכות יסוד דמוקרטית? כי ספר לי על דרך אחרת בה יכול עובד להאבק במעבידו,אם הוא שולל לו את זכויותיו (ובמקרה זה המעביד הוא הממשלה)! שביתות ידועות מכל מדינות מערב אירופה וארה"ב-האם זה לא היה "חוקי" שם? למעשה,אם ציבור רב מצטרף לשביתה,זה הופך אותו לגורם מכריע בענינים כלכליים,כשבד"כ נשארים בידי האוצר וראשי המשק (קרי-המליונרים). למה ביבי נפגש עם פרץ? בגלל שהוא אוהב את השפם שלו,או בגלל שהמערכת הציבורית התגיסה כנגד התכנית של ביבי,בלי זיקה פוליטית (גם ישובי יש"ע הצטרפו לשביתת הרשויות). אם פשרה בין דרישות העובדים לבין גזרות האוצר כנגדם,היא בעיה בשבילך,ברור שאתה מתנגד לשביתות,אבל מכאן ועד להפיכתן לבלתי חוקיות,המרחק רב.

Charlie

New member
UM21

לא האמנתי שזה יגיע מתישהו אבל הפעם אנחנו מסכימים. זה מזכיר לי את השביתה הגדולה בנמלי התעופה בארה"ב. הנשיא רייגן סילק את כל הפקחים השובתים וגייס את הצבא לתפעל במקומם. המצב הוא מצב חירום אמיתי! לכן מי שאין לו אחריות - ימצא את עצמו בחוץ. יש מספיק אנשים שרוצים לעבוד במגזר הציבורי במקום השובתים. יעשו העובדים בשכל וישברו שביתה.

um21

New member
חוזר בתשובה?

חיק הימין הרוויזיונסטי מאוד חם מחכים לך.....

למעלה