פתרון לגמגום?

island

New member
פתרון לגמגום?

אני בת 24, מגמגמת מאז שאני זוכרת את עצמי ורציתי לדעת על תרופה, אם מישהו יודע או ניסה אחת.. ודבר נוסף יש למישהו מושג על טיפול שבאמת עוזר? בילדותי הייתי אצל המון קלינאיות דיבור וזה לא עזר כ"כ, זה פשוט בא והולך ובזמן האחרון זה לא כ"כ הולך.. הבעיה שלי היא יותר בעצירות בדיבור (חוסר יכולת לדבר). הגמגום בעצם, כמעט כלל לא מורגש, אבל העצירות בדיבור מורגשות בהחלט! בכל אופן תודה, וערב טוב לכולם:)

shuky63

New member
עוד לא נמצאה האנטיביוטיקה נגד

נגיף הגימגום.כך שמגמגם נשאר מגמגם כל חייו אבל תהיי אופטימית כי יש מגמגמים שהגיעו ל100 אחוז שטף(אבל עדיין קוראים לעצמם מגמגמים) מה עושים?יש שלושה כיוונים עיקריים: 1.הטכני-הולכים לקלינאי תקשורת ולומדים לשלוט בגימגום במקום שישלוט בנו 2.הפסיכולוגי-לומדים לשנות את צורת החשיבה כך שהגימגום יהפוך למה שהוא באמת-משהו שולי לגמרי בחיינו(ואז ברוב המקרים הוא הופך להרבה יותר קל).יש הרבה טיפולים שמתימרים לעשות את זה ולא מדובר בטיפולים ספציפיים לגימגום הרי לכל אדם יש דברים בעצמו שהוא רוצה להפוך מפיל לזבוב ולא דוקא גימגום.רק אתמול קיבלנו הצעה חדשה לטיפול שנקרא NLP. 3.הפסיכיטרי-לנועזים שבנינו.באמת עוד לא נמצאה תרופה שכתוב עליה:עבור גימגום,אבל בניסוי וטעיה אפשר למצוא(כל אחד והתרופה שמשפיעה עליו)תרופה מהקבוצה שמטפלת בדיכאון,חרדות והפרעות אובססיביות,שמשפיעה לטובה על שטף הדיבור.את התהליך הזה עושים בליווי פסיכיאטור כמובן אז בהצלחה והעיקר שתהיי איתנו פה.

למעלה