פתרון חידת שלמה

lupoN

New member
סיפור שהיה כך היה../images/Emo27.gif

"...מסופר על האבן עזרא שהיה הולך בדרך וכל לבושו היה קרוע ובזוי, והוא נכנס להתפלל בבית הכנסת, וכשסיים תפילתו, בא עשיר אחד והתנפל עליו בצעקות שהוא גנב את מעילו. אמר לו האב"ע לא גנבתי כלום. אמר לו אותו עשיר אנו רגילים לתלות את המעילים בחוץ ואף פעם לא נגנב אחד מהם, וכשאתה הגעת נגנב המעיל שלי. אמר לו האב"ע לא גנבתי כלום, ואילו העשיר אומר לו אולי החבאת את המעיל באיזה מקום. הלכו שניהם לבית הדין, ועל כסא הדיין ישב רש"י, העשיר טען את טענותיו, והאב"ע שלא רצה לגלות את עצמו, ביקש שיתנו לו דף ועט כדי שירשום את תשובתו, והוא כתב: שלמה שלמה שלמה שלמה שלמה. קרא רש"י את הדברים ואמר בפליאה "אתה האבן עזרא"?! שאלו הנוכחים את רש"י הכיצד אתה יודע זאת? ענה להם הנה הוא כתב "שְלֹמֹה (רש"י שמו שלמה) ֹשֵּלָמַה שַֹלְמַה ֹשְלֵמָה ֹשַלֶמָה? כלומר, מדוע אני צריך לשלם בגד שלם? אמר לו רש"י עכשיו שאתה האב"ע, לך לשלום, חשדו בך לחינם..." ואחד לאחד לפי הסדר: שְלֹמֹה - פנייה לרש"י (רבי שלמה יצחקי) ֹשֵּלָמַה - או בקיצור פשוט - למה שַֹלְמַה - שמלה = בגד שלובשים שְלֵמָה - שלם מלשון מלא, לא חלקי, וכו' ֹשַלֶמָה - (אני צריך) לשלם בשבילה, כנראה יותר לכיוון המובן של להיענש מקור: http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=3187

למעלה