פתרון זמני לגימגום...

ali052

New member
פתרון זמני לגימגום...

שלום ושבוע טוב לכל חברי הפורום... נראה לי שיש לי פיתרון זמני לגמגום... ביום חמישי האחרון..ישבנו קבוצה קטנה של חברים אחרי יום עבודה בלילה..אני ההיתי עייף ומותש מעייפות..אני חייב לציין שכאשר אני עייף מאוד אז הגמגום אצלי עולה ושטף הדיבור יורד לצערי...אחד החברים הציע לי לשתות משקה אנרגיה שזה.. Red bull.זה נקרא - רד בול .. בטח אתם כבר מכירים .. אני שתיתי את זה..אני חיב לציין שאחרי ששתיתי את זה -- לא גימגמתי בכלל!! הדיבור שלי היה שוטף ויציב לחלוטין!! ניסיתי אפי' לגמגם ע''י דיבור במהירות מופרזת ולא הצלחתי.... לשמחתי הרבה עשיתי כמה טלפונים לדבר בטלפון וגם בשיחות טלפון אפי' - שם הדיבור היה עם שטף ויציב אפי' שבד''כ כשאני עייף אז אני מגמגם...**** אבל למחרת בבוקר לצערי- הגימגום חזר..וחזרתי לדבר כמו שאני רגיל... לכן אני קורא לזה פתרון זמני....חבל מאוד שזה לא קבוע.. זה יכול לעזור לכל מי שיוצא לפגישה או לכל אחד שרוצה לא לגמגם במשך 3 השעות הבאות...אצלי זה עזר...אני לא יודע מה קורה אצל אחרים..???
רציתי לדעת האם קרה לכם משהו דומה עם משקה אחר ??? תודה אלי.

אלי זה קרה לי ביין לא ברד-בול.

בסעודת פורים היינו אצל חבר תימני אבא שלו מבוגר ומכין יין מה זה טוב. בקיצור שתיתי שם יותר מבקבוק יין ביתי משובח ולא היה זכר לגמגום הרגשתי אז מה זה טוב חשבתי התפילה שלי התקבלה ככה אומרים שההלכה ``כל הפושט יד בפורים נותנים לו`` היא גם בתפילה ובערב פורים התפללתי על הדיבור. אבל מי יודע חשבונות שמים אחרי שהתפקחתי מהיין שוב חזרתי לגמגם אם כי השמחה השפיעה עלי ואיזה שבוע היה לי גמגום מה זה קל.

shuky63

New member
אם רדבול משפיע עליך לטובה זה מצוין

כי בניגוד לאלכוהול אפשר לצרוך אותו בקביעות וללא חשש. כשאני חושב על הרציונל זה נראה לי הגיוני כי אם כשעיפים הגמגום גובר אז משקה אנרגיה שעושה אותך יותר ערני יכול אולי להגביר את השטף.שווה בדיקה חוזרת לא?

ali052

New member
אבל אני מאוד מפחד ש...

אני מפחד מאוד שאני ייתמכר לזה...זה הפעם הראשונה שלי עם הרד בול. בד``כ אני לא מיתקרב למשקאות חריפים...

סער 2004

New member
זה נשמע מעניין

יכול להיות יעיל לפני פגישות חשובות מעניין מה מכיל הרד בול הזה ? ועוד דבר או שניים אין ספק שלכימיקאלים יש השפעה על הגוף בעניין הגמגום, הבעיה שיש להם גם תופעות לוואי קשות ולפעמים הגוף מתרגל וההשפעה נפסקת. אני בדרך כלל לא שותה אלכוהול אבל שאני שותה בירה לפעמים, הגמגום כמעט נעלם והכל נעשה יותר רגוע (אבל זה כמובן לא מומלץ כשיטה) פעם קראתי באיזה פורום על בחור שלקח ואליום במשך כמה שנים והואליום העלים לו לגמרי את הגמגום. כאשר הוא הפסיק עם הואליום הגמגום חזר כמובן. זאת גם לא שיטה טובה כי לואליום יש תופעות לוואי ותופעות התמכרות קשות ועדיף להיות מגמגם בריא ועירני מאשר זומבי ישנוני שלא מגמגם. בכל מקרה, לגבי הרד בול מעניין יהיה לבדוק מה הוא מכיל ולבדוק אם ההשפעה יורדת עם הזמן...

סער 2004

New member
מצאתי איזה משהו בגוגל

לגבי מה מכיל הרד בול בלאגן של חומרים שונים נראה שזה לא נורא מידי פעם, אבל באופן קבוע ... לא יודע ...

אלי תעזוב אל תקח את זה כשיטה

חבל זה כמו כל דבר ממכר לדוגמא סיגריות זה בהתחלה מרגיע אחר כך אתה לא יכול בלי זה

אלי תעזוב אל תקח את זה כשיטה

חבל זה כמו כל דבר ממכר לדוגמא סיגריות זה בהתחלה מרגיע אחר כך אתה לא יכול בלי זה

shuky63

New member
רדבול הוא לא משקה אלכוהולי

אל תתבלבלו,מישתמשים בו אומנם באופן נפוץ למהילת אלכוהול(וודקא)אבל ברדבול עצמו אין שום אלכוהול. לי לא נראה שהוא מזיק יותר מקפה רק משפיע מהר יותר ובזה יתרונו. צריך פשוט להבין את דרך השפעתו על הגמגום וכך להשתמש בו.לדעתי הוא ישפיע לטובה על גמגום שהתגבר כתוצאה מעיפות לא על גמגום כתוצאה מלחץ נפשי,כי אין לו השפעה מרגיעה(אולי אפילו להפך). לכן אם עיפים מאד וחיבים לתפקד מבחינת דיבור אני לא רואה סיבה למה לא לשתות אותו.

רדבול זה משקה ממכר

וכל דבר ממכר לא טוב. ראית פעם בן אדם שהתמכר לקפה. אצלו כבר הקפה לא עושה אותו עירני פשוט בלי הקפה הוא עייף. אז ככה שבעיקרון זה לא יזיק לקחת רד-בול כשעייפים כמו שכתבת רק אולי יש לחשוש שאם הוא יהיה מרוצה כ``כ מהשיפור בדיבור הוא יתחיל בלי משים לב לצרוך את זה באופן קבוע וזה לא טוב.

ali052

New member
שנייכם צודקים.!

כרגע אני בעבודה..אני יחזור בערב הביתה ויגיד למה שניכם צודקים...המשך יום נעים...

ali052

New member
../images/Emo96.gif הסבר בקשר ל...רד בול..

בקשר ל-רד בול...ראשית אני חייב לציין שאני לא מקדם מכירות שלהם ולא איש יחסי ציבור שלהם אז ככה שאין לי עניין סתם לשגע אותכם שתיקנו את זה... דבר שני - אצל כל אדם ההשפעה היא אחרת !! אני [לכל מי שמכיר אותי ממפגשי אמב''י] בחור עדין ולכן כנראה הרד בול השפיע עלי בצורה שכזו ..יכול להיות אם מישהו אחר מהפורום ינסה את זה -זה לא ייעזור לו כמו שזה עזר לי.... **** על כל אדם יש השפעות שונות....כמו כן תיקחו בחשבון שאני לא יכלתי להירדם ביגללו בלילה !! בגלל ההשפעה שלו החזקה עלי.. אולי על מישהו אחר זה ישפיע באופן שונה...?? בכל אופן - כתוב עליו מאחורה שזה לא מיועד לאנשים עם לחץ דם גבוה וכו'... אני בכל אופן גם היום הלכתי לסופר מרקט ליקנות אותו במיוחד וראיתי שם 2 דגמים.. 1 הרגיל והשני זה XL אמרו לי שה XL זה הרבה יותר חזק ממנו... לסיכום;; כל אחד יעשה לפי שיקול דעתו... לילה טוב ושקט..

למעלה