פתרון אתגר הבית

bshuval

New member
פתרון אתגר הבית

שלום לכולם! אחרי שלא הייתי כאן שבוע ימים, חזרתי סוף סוף. לפני כמה זמן נתתי אתגר- להמציא בית תלת מימדי עם דלת פתוחה. אמרתי לכם שאני גם מכיר מישהו שפתר את האתגר תוך 15 דקות. ובכן, מי שפתר הוא מי אם לא ג'יסון קו! הוא, בינתיים, הספיק לשפר את הדגם המקורי שלו (ותאמינו לי, זה שיפור רציני ביותר), והקישור לבית מצורף. אני ממשיך בחיפושי אחר הדגם שלא ניתן לקפל מדף אחד!

yepeled

New member
בית עם דלת

מצטער על איכות הנייר ואיכות הדיוק. הקפלים בגג יצאו כנראה הפוך אך באופן עקרוני הבית נכון. יש חור משולש בקיר האחורי - אולי בשביל פתח לכלב. העליה בין התקרה והגג פתוחה מקדימה.

yepeled

New member
למי שמנסה לבד - אל תפתח את ההדרכה.

שלבים בקיפול הבית: 1 לקפל את הקו באנכי בצד ימין 1/6 מהקצה. לקפל מדרגה אלכסונית מצד ימין למעלה לצד שמאל למטה. זה יוצר את הדלת הצד ימין למעלה. ומאחד את קוי הקפלים בין שני צידי הדגם. לקפל את הדלת למעלה ואת ספח הנייר למע\טה משמאל. 2 משני צידי הדגם ממוקמים במרכז הגובה שני משולשים המחוברים ביניהם בקפל לרוחב הדגם. לקפל את הדגם על פי קפל זה, קיפול היפוך של המשולשים, לסמן כל הקיפולים שיוצאים מקודקודי המשולשים. לפתוח הקיפולים של שלב זה. 3 לקפל את הדגם לאורכו על פי הקפל האמצעי. להשקיע את שנים וחצי הריבועים שלאורכו תוך כדי שימוש בקפלי הסימון הרוחביים מסעיף קודם. נוצר צורת אקורדיון כאשר בצד אחד יש קיר עם דלת ובצד השני הגג לתי מקופל. 4 את הקפל של האקורדיון הקרוב לדלת למשוך כך שנוצרת קוביה של הבית. 5

giladznaor

New member
כל הכבוד

כל הכבוד שהצלחת לקפל את הבית! אני לא הצלחתי לעבור מהאקורדיון לבית בגלל שהייתי בטוח שעשיתי משהו לא בסדר. תודה על כל הטיפים!

yepeled

New member
למי שמנסה לבד - אל תפתח את ההדרכה.

שלבים בקיפול הבית: 1 לקפל את הקו האנכי בצד ימין 1/6 מהקצה. לקפל מדרגה אלכסונית מצד ימין למעלה לצד שמאל למטה. זה יוצר את הדלת בצד ימין למעלה. ומאחד את קוי הקפלים בין שני צידי הדגם. לקפל את הדלת למעלה ואת ספח הנייר למטה משמאל. לזיהוי: קיר הקדמי נמצא למעלה, הקירות הצדדיים מימין ומשמאל (מעל למשולשים שבצדדים), הקיר האחורי מורכב מהמשולשים הצדדיים, והגג מהחלק התחתון של הנייר. 2 משני צידי הדגם ממוקמים במרכז הגובה שני משולשים המחוברים ביניהם בקפל לרוחב הדגם. לקפל את הדגם על פי קפל זה, קיפול היפוך של המשולשים, לסמן כל הקיפולים שיוצאים מקודקודי המשולשים. לפתוח הקיפולים של שלב זה. 3 לקפל את הדגם לאורכו על פי הקפל האמצעי. להשקיע את שנים וחצי הריבועים שלאורכו תוך כדי שימוש בקפלי הסימון הרוחביים מסעיף קודם. נוצרת צורת אקורדיון כאשר בצד אחד יש קיר עם דלת ובצד השני הגג בלתי מקופל. ובין שניהם אקורדיאון של הקירות. 4 את הקפל של האקורדיון הקרוב לדלת למשוך כך שנוצרת קוביה של הבית. 5 את הגג יש להפוך מעל לקוביה על ידי שימוש הקפלים הגליים בתחתית הנייר. בהצלחה !!

bshuval

New member
יפה מאד

יהודה, יפה מאד על הצלחתך! קבל ח"ח. אני מוצא שהדגם הזה גאוני ממש. מה דעתכם? למתקשים בקיפול מתרשימי קפלים, לצערי אין סיכוי להוראות בזמן הקרוב. ממציא הדגם עסוק כרגע עם דברים אחרים ודחופים יותר, והוא לא פנוי כרגע לכתיבת הוראות.

bshuval

New member
הודעה מג'ייסון קו

הראיתי לג'ייסון קו (הממציא) את התמונה והוא מוסר לך כל הכבוד. כל מה שאמרת בהודעתך מדויק. את החור המשולש ניתן לתקן על ידי שימוש במלבן ולא בריבוע. את הגג היית צריך לקפל אחרונית באמצעות קיפולי הר. בכל אופן, כל הכבוד, נסיון טוב מאד!

למעלה