פתרון אחסון ל-100 טרה

• פותח הנושא HooK
  • פורסם בתאריך

HooK

New member
פתרון אחסון ל-100 טרה

התייעצות.

אני מחפש מכונה לאחסון של סביבות 100 טרה, עם אפשרות לשרשר בעתיד עוד "סלסלה" של דיסקים ולהגדיל את המערך בעוד 100 טרה.
אחסון של הרבה חומר וידאו. יעשה שימוש בדיסקים 4TB סאטה או NL-SAS. אין צורך בביצועים יוצאי דופן או פרוטוקולים מתקדמים.
נדרש להקצות שיתוף או שניים למספר קליינטי windows ספורים על יד אחת.

ראיתי מכונות DELL מבוססות windows storage server 2012 אבל אני לא בטוח בהם בעניין ההרחבה העתידית של המכונה.
למשל power voult לא ראיתי בפירוש שניתן להרחיב את מערך הדיסקים במכונות האלה באמצעות שרשור של יחידות נוספות.

לעומת זאת ב-qnap היכולת מצוינת במפורש וניתן לרכוש כרטיסי הרחבה ויחידות הרחבה יעודיות.

אני בהחלט מעדיף ללכת על פתרון מDELL. איזה מהמכונות שלהם מאפשרת התרחבות עתידית על ידי חיבור יחידות נוספות של דיסקים?

HP לא בא בחשבון אז אני אפילו לא בודק. מה עוד הייתם ממליצים לבדוק?

צריך NAS אמין, עם יכולות שיתוף בסיסיות בלבד, יכולת התרחבות ומקום להרבה דיסקים.. לפחות 24 דיסקים של 4TB

תודה

F00D Is G00D

New member
ממליץ להיזהר מדיסקים 4tb

אם אתה זקוק לנפח כזה ב nas אני מאמין שיש לך קבצים גדולים. אם השימוש בהם (קריאה/כתיבה) הוא יומיומי - כדאי לשקול דיסקים קטנים יותר. בכמות גדולה יותר אבל מחיר דומה.

הדיסקים הגדולים טובים לגיבויים או ארכיונים. אבל למשתמשי קצה הם עלולים להפוך לכאב ראש בביצועים.

sharonei1

New member
נפח הדיסקים כל הזמן משתכפל

לדעתי זה חשש מדומה
אתה אומר לא לרכוש יותר דיסקים מעל 4tb לשימוש יום יומי ?
האם לא היה אותו חשש גם שהיו דיסקים 80 גיגה לעומת דיסקים 1 tb שזה יותר מפי 8 ולא קרה שום דבר
אני עוד זוכר שבפנטיום 1 שהיה לי לפניי הרבה הרבה שנים היה דיסק 4gb והאמינות של הדיסקים לא ירדה
וזה עוד דיסק מאוד מתקדם לעומת 50 שנה של דיסקים שעדיין אמינים

sharonei1

New member
אם כבר מדברים על דיסקים

האם אתם עושים defrag לדיסק בשרת המכיר למשל ex db או sql db
ניסיתי לעשות והוא תקוע על 0% כבר 5 שעות
לעומת זאת בכונן c של השרת לא הייתה בעיה ותוך שעה סיים

Infin1ty

New member
אשמח אם תפרט יותר

יש לך סימוכין לזה?
יש לי מכונה (עם 3 JBODs משורשרים) שעושה שימוש מאסיבי בכאלו דיסקים (בכמויות), לא ראיתי וחוויתי שום בעיות ביחס לדיסקים של 1TB מהדור הישן (מדובר על סידרת ה ES של Seagate)והאמן לי, שאם הייתי מרגיש קצת בעיה איתם (latency גבוה מהרגיל בעיקר, ביחס ל NL-SAS, כן?) הם היו עפים מהר מאוד.

F00D Is G00D

New member
מממ

אם היית שואל אותי האם לקנות 100 דיסקים של 4tb או. 100 של 1tb הייתי אומר 4
.

אבל כאן היה פרמטר של נפח. ולפי כל ה bunch marks שאני מצאתי, הכוננים האלו (גם ה 5.4. עם חמש צלחות, וגם ה 7.2 עם ארבע) נותנים לך את אותה כמו iops ו mbps כמו האחים הקטנים והזקנים שלהם.

נניח והמשתמשים היום כבר עובדים על חומרה כלשהיא. גם חומרה בת 10 שנים. נניח מערך של 50 דיסקים 750gb 7.2rpm בלי קאש ומשחקים. אם נחליף את זה במערך של ה 24 דיסקים - כדאי שניקח בחשבון שנקבל פחות ביצועים ובכל מקרה יותר utilization על כל דיסק מה שעוד יגביל אותנו בגדילה בנפח ופתאום נקנה עוד דיסקים כאלו לא בשביל הנפח - אלא בשביל לעמוד בדרישות ה i/o.

ועוד לא דיברנו על מחירים.

מבחינת מחירים שער הסף היום 3TB

זה פשוט הדיסק הזול ביותר ליח' נפח היום.

מבחינת ביצועים - יותר דיסקים == יותר ביצועים, אבל מחייב תוספת חומרה.

היום, להחזיק 25 דיסקים של 4TB על בקר יחיד במגירה יחידה של 1 או 2U זול משמעותית יותר מאשר להחזיק 100 דיסקים (עדיין על בקר אחד כי סומכים על נתוני יצרן ל 255 התקנים לבקר) על 4 מגירות, עם כבילה של כל מגירה (כבלי SAS), חשמל נוסף, שטח בארון (באיחסון חיצוני זה עלות חודשית), קירור נוסף וסיבוכיות גדולה יותר (אם כי עדיין טריוויאלית).

מתי עובר הסף ועלויות ההצדקה + מחיר הקמה משתווה? אין לי מושג. שכחתי את המחשבון בבית (ושכחתי איך מחשבים עלות של כסף לאורך זמן)

Infin1ty

New member
ללא ספק הייתי הולך על פיתרון של Supermicro

עם OmniOS או OpenIndiana, אם יש לך את הידע והרצון להתעסק עם זה, אתה גם תחסוך הרבה כסף וגם לא תיהיה לך בעיה להתרחב בעתיד בעלות זולה מאוד.
אבל שוב (לפני שיתחילו לרשום פה כל מיני שטויות, בעיקר חסידי ה vendor lock-in פה
), זה לא מתאים לכל אחד.

HooK

New member
omniOS ?

מה זה OmniOS?
איפה אפשר לראות דגמים של מכונות ? מחירים? מפרט טכני?

Infin1ty

New member
זה לא מכונות

זאת מערכת הפעלה (מבוססת על Illumos שהיא סוג של fork של OpenSolaris).
אתה קונה את החומרה בעצמך (הכי זול יצא לך כנראה עם חומרה של Supermicro) ועל החומרה הזאת מתקין את המערכת הפעלה שבין היתר מכילה את מערכת הקבצים בין הטובות שיש היום בעולם (לדעתי לפחות).
רוב האנשים שנגד הפיתרונות האלו (לא עושה הכללה, אבל מרבית אנשי ה IT בישראל), אלו אנשים שאין להם מספיק ידע בלתפעל מערכות כאלו, אז הם יוצאים נגד, אבל זה פיתרון שיכול לחסוך המון כסף ומשאיר את הכל בידיים שלך.

HooK

New member
מה זו מערכת הקבצים הזו שאתה סוגד לה ?

ומה דעתך על מערכת הקבצים החדשה שמציעה מיקרוסופט ב- 2012 R2

ReFS ?

משהו לבנות עליו ?

ZFS, אם עוד לא ברור

יש הרבה מערכות קבצים. אלו של מיקרוסופט בעלות ייתרון משמעותי יחיד - אינטרגרציה טובה מאוד עם סכמת authentication/authorization של אקטיב דיירקטורי. מלבד זה הן אינן case sensitive, שזה יכול להיות לחיוב או לשלילה בתלות באדם, ואין להן חלק מהכלים המובנים של ZFS (כמו אבטחת מידע אמיתית - חישובי סכם על כל ביט מהרמה הפיזית על הדיסק עד הרמה הלוגית בקובץ כדי לוודא שלא השתנה בדרך).
על פניו הם שאלו מתודולוגיות מ btrfs, אבל בלי יכולת להשוות קוד, לא ניתן לדעת עד כמה זה רק ברמה הרעיונית, וכמה זה העתקה.
בכל אופן, אם זה אכן עובד, כל הכבוד להם שהצליחו לחדש את NTFS לכיוון מודרני יותר.

ezaton

New member
כן, רק שלא.

הייתי עושה את זה בלינוקס

אה, שיט. אני בעצם *כבר* עושה את זה בלינוקס. בבית יש לי 34 טרה (נטו), על טהרת ZFS. אצל לקוחות יש פחות בנפח, אבל מע' הקבצים אותה אחת.
בלינוקס, רק בלינוקס. עזוב אותי ממערכות גוססות...

למעלה