פתיחת תיכון

פתיחת תיכון

שלום ראשית ברצוני לברך את הכפר על פתיחת הפורום. רציתי להעלות לדיון את נושא קידום פתיחת ביה"ס תיכון לישובי גוש אדומים. משיחות אישיות רביםן האנשים התומכים בצעד זה. בשיחה עם מנכ"ל מוסדות קשת- מאירי בן ששון המתגורר בנופי פרת הוא אומר שישמח לצעד זה ויש לו רעיונות לפתיחת תיכון אך אין מי שירים את הכפפה. דעתכם? עמי- נופי פרת

חתיכת כפפה להרים...

אני חושבת שכדי לקדם דיון בנושא כדאי להעלות נקודות בעד ונגד קיום תיכון בכפר. יש המון נקודות מכל מיני כיוונים. מי קהל היעד - רק ילדי היישובים או גם ילדים מבחוץ? האם ביה"ס יהיה גם עם פנימיה? מאיפה מגיע מימון להקמה של פרוייקט בסדר גודל כזה? האם אחרי שילדי היישובים נמצאים בחממה של היישוב במשך כל שנותיהם ביסודי לא כדאי שיתחילו לצאת החוצה, כמו שקורה היום? מעניין אותי כמה ילדים שנמצאים היום בצומת של לבחור תיכון היו בוחרים בתיכון בכפר ומה היו השיקולים שלהם בעניין. צריך גם לדון בתכנים של ביה"ס - איך יפעל השילוב של דתיים וחילוניים למשל? ואלה רק כמה נושאים שאני יכולה לחשוב עליהם בשליפה מהירה.

ניתן להרימה

קהל היעד לדעתי הוא כל ילדי הסביבה (כולל מעלה אדומים) הרוצים לחנך את ילדם בבית ספר מעורב. בכך גם נפתרת חלקית נקודת החממה שאני אישית לא רואה בה בעיה. אני מעדיף שילדי יחיו בחממה יחסית מוגנת מאשר יחשפו כבר בכיתהז-ט לכל הפיתויים השליליים שמציעה העיר. שלא לדבר על העובדה שתלמידי התיכון עומדים טרוטי עיניים בשעה 6:30 ממתינים להסעות ובחזרה חלקם חוזר בטרמפים. ביה"ס הינו מוסד לתפארת עם מורים מעורבים ואכפתיים וילדינו מקבלים חינוך טוב בהרבה מהמקבילות ברב בתי הספר היסודיים. אין סיבה שלא ניתן לזה המשך. השאלה לדעתי היא כמה ממהורים בעיקר דתיים ואולי בעיקר לבנים דתיים ירצו שילדם ימשיך בבית ספר מעורב. לא כל כך הבנתי מדוע נכנס נושא הפנימיה. אשר למימון :כמו שביה"ס היסודי ממומן כך גם ימומן התיכון+ כסף שיתפנה ממימון ההסעות.אין סיבה שלכל ישוב גדול דוגמת בית אל, עפרה יהיה מוסדות על יסודיים ולנו בתפיסת החינוך היחודית לא יהיה לכך המשך. אשר לתכנים הם לא יווצרו יש מאין ואם רוצים ביה"ס תיכון יש לעבוד על כך. הייתי מציע להתחיל לגלגל אסיפות בין ישוביות כמו שנעשו בנושא תקנון בית הספר.האנשים בשבילים למיטב ידיעתי מגיבים בחיוב. על ועדת החינוך הבין ישובית והמזכירויות לתת יד לבחינת הנושא.

בתור אחת שלמדה בכפר עד ממש לא מזמן.

אני חושבת שלא יהיה נכון לפתוח תיכון בכפר. הביה"ס נתן לנו כלים חשובים לחיים שהיום אני רואה שהם ממש לא מובנים מאילהם. ואני מודה כל יום על הילדות שזכיתי להעביר כאן, אבל אני חושבת ש"לצאת" מכאן, לתיכון, בגיל שבו אנו ממש מתחילים לעצב את האישיות שלנו- זה הצעד הנכון. כל אחד הולך לכיוון שיותר מתאים לו, ושיכול לפתח אותו בדברים החשובים לו. אני זוכרת שבסוף כיתה ח', כולנו בכינו ש"הלוואי והיה המשך לביה"ס בכפר, כי אם היה- בטוח היינו נשארים!! כי לא רוצים להיפרד!" אבל היום, כשנה וחצי לאחר מכן, אני רואה בעיקר יתרונות בצעד זה: ללכת, להרחיב אופקים, להכיר אנשים שונים עם דעות ומחשבות שונות, אלו שלבים חשובים בחיינו. ואם הפעם הראשונה שנצא "מהבועה" (המדהימה הזו, שאני מאחלת שכל בועה תהיה כזו...) תהיה רק אחרי תיכון, לקראת הצבא או כל אפשרות אחרת, לדעתי זאת תהיה טעות והפסד של אפשרות להתפתח גם לכיוונים קצת שונים (וכן, אני מדברת בעיקר מהבחינה הדתית, אפילו אם זה לא מתקשר לכולנו...) ועוד נקודה: היציאה שלנו למקומות אחרים רק גורמת לנו להעריך ולהבין כמה שהחינוך שקיבלנו הוא בכלל לא מובן מאליו, ומיוחד במינו בארץ.. לסיכום- המצב כמו שהוא היום הוא מצב מעולה, וכל שינוי לדעתי יוריד מהערך.

adi1245

New member
דעה

לדעתי, אין צורך בתיכון בכפר. זה נראה לי כמו סוג של בריחה מהמציאות... איאפשר להשאר לנצח ב"בועה" שנקראת בית ספר כפר אדומים. למדתי המון בבית ספר ביישוב (ואני דווקא לא מדברת על החומר הלימודי...) ובניתי לעצמי בסיס מצויין שממנו אני אוכל להתקדם ולהתפתח.... אני חושבת שהתקדמות אמיתית לא יכולה להעשות כשנמצאים 12 שנה באותו מוסד... נכון שיש גם חוויות שליליות כשעוברים לתיכון בירושלים, אבל כולן חוויות מלמדות ומחזקות. מעבר לפרטים הטכניים שבגללן יהיה מסובך להקים תיכון ביישוב, חוששני שמי שיישאר בתיכון ביישוב- יפסיד את העולם האמיתי. לא צריך לפחד מה"פיתויים השליליים" של ירושלים... יש גם המון המון "פיתויים" חיוביים, ואני חושבת שילדי הכפר יודעים לעשות את הבחירות הנכונות.. עדי כהן (י"ב)

rutico1

New member
בהמשך לנושא של הקמת תיכון בכפר

שלום לכולם, קודם כל: איזה כיף שיש פורום שלנו!כל הכבוד ליוזמים והמארגנים! דבר שני: אני למדתי 12 שנים באותו בית ספר. האם זה צמצם את עולמי? אולי... אבל דאגתי להרחיב אותו לאחר מכן... הרי כל החיים אנו עושים זאת. האם זה שמר עלי מהשפעות חיצוניות חיוביות? אולי... אבל גם את זה "השלמתי" בהמשך. ומה עם השפעות שליליות? ובכן בהחלט כן. הסביבה המוגנת הזו בה פעלו אנשים שמכירים אותי בהחלט שמרה ודאגה לי. ותאמינו לי שגם בהמשך הדרך היה לי זמן למכביר להיתקל בתופעות שליליות. הרי כאלו לא חסרות בעולם. אז מה רע שנגונן עוד מעט על הילדים שלנו? נכון יטענו אלו שיאמרו שישנה סטיגמה שמלווה ילד לאורך השנים ולצאת החוצה זו הזדמנות בשבילו. אבל להאבק בסטיגמה - קל יותר בחברה אוהדת ותומכת... אני רואה את הדאגה הרבה שליוותה את הילדים שלי לפני קבלתם לבית ספר בירושלים: האם אני מספיק טוב? האם יקבלו אותי? ואני שואלת: מדוע להעמיד שאלות כל כך קשות בגיל כל כך מסובך? תנו להם להשאר ב"חממה". תנו להם ליהנות מעוד שעה וחצי שינה. להגיע הביתה בשעה נורמאלית ולא בשעות אחה"צ המאוחרות. תנו להם ליהנות מהאכפתיות ומהתמיכה כאן בבית. למה לא אם אנחנו מסוגלים?!

רותי777ח

New member
מסכימה ורוצה להוסיף

אני חושבת שיש משהו מאד מיוחד בלימודים בצוותא דתיים וחילונים. דבר אחד הוא לגור בשכנות ודבר אחר הוא ללמוד יחד. כמישהי שילדיה עדיין קטנים והתיכון נראה רחוק אני מרגישה שיש משהו עצוב בכך שבתיכון כל אחד "הולך לדרכו" ז"א בוחר האם הוא שייך לזרם ה"דתי" או ה"חילוני". אני דם בטוחה שתיכון בכפר יעמיק עוד יותר את הקשר בין בני הנוער והקהילה בכפר. אישית, הייתי שמחה לראות תיכוניסטים שיש להם יותר זמן להיות מעורבים או סתם נמצאים כאן בכפר. אבל אולי כשילדיי יגדלו אחשוב אחרת....

אלי202

New member
האם זה מה שאנו רוצים?

* להמשיך ולגונן ללא סוף על הילדים, גם כשהם בוגרים? * להמשיך ולדאוג לשעות השינה שלהם , גם כשהם בוגרים? * לשמור עליהם בחממה, גם כשהם בוגרים? * להכיר אנשים, להרחיב אופקים, דעות שונות, מחשבות שונות (עדי כהן/סמדר אפרתי) האם את זה אנו רוצים לקחת מהם, בשלב בו הם מתחילים לעצב את עצמם כבוגרים? * להחזיק אותם בחממה והעולם האמיתי שלהם (עדי כהן) יהיה ישר המעבר לצבא? * האם אנחנו רוצים לעצב בכפר ילדים זהים, מה עם זכותם לבחור (דבר שמגוון של ביה"ס יכולים לאפשר) ? * אולי לא לכולם יהיה קל כמו - ל - RUTICO1 ?

rutico1

New member
קל?! אף פעם לא טענתי...

וזו בדיוק הסיבה - שלא יהיה קל - לכך שאני רוצה לדחות את ההתמודדות עם הקשיים שלהם בנושא זה עד כמה שניתן. עד שהם בגיל בו יש להם יותר כלים להתמודדות מזן זה מאשר בגיל הטיפשעשרה...אבל לחסוך מהם התמודדויות אחרות? גם אם ארצה לא אצליח.... אגב, להכיר דיעות אחרות? הם פוגשים כאלו במסגרת הפעילויות החוץ ישוביות של הצופים. כך שאני לא דואגת לזה. מה, עד גיל הגיוס הם לא יוצאים כלל מהישוב? בטח שכן. הם יוצאים לבלות בעיר, מסתובבים בקניון עם החבר'ה העירוניים שהכירו במקומות אחרים (ולאוו דווקא בבית הספר...)אני לא מתכוונת להקים את חומת ברלין מחדש. אני רוצה להקל עד כמה שאפשר את המעבר הלא קל - ולטעמי הלא הכרחי...ן

ילד בו 14 עוד יספיק להיות בוגר.

תן לו עוד קצת להיות ילד. הוא יתגעגע לכך כל חייו.

אלי202

New member
תנסה לשאול אותו לדעתו

מר עמי היקר - אני לא יודע בני כמה הילדים שלך אני חי עם ילדים בגילאים אלו כאן ממש בביתי אני פעם הייתי בן 14 ותאמין לי אני ממש זוכר את הגיל הזה. אני ממש מבטיח לך שבאם תשאל אותם או תשמע אותם מהר מאוד תבין שלא מדובר בילדים כנראה שמרוב שאנחנו מנסים לגונן על עצמנו, אנחנו לא תמיד מבינים שאנחנו עוצרים התפתחות של מישהו אחר. תאמין לי שמאוד נוח היה לי אם ילדיי לא היו צריכים לקום מוקדם בבוקר , ירושלים, ביה"ס, ילדים שונים "חלילה",פיתויים, ועוד כאלה וכאלה, האם אלו טיעונים בכלל. אני מסתובב כאן בכפר מכיר את רוב הילדים (כהגדרתך) - תענוג לעיניים - הם מקבלים פה בכפר מספיק חינוך וערכים ע"מ שאלה יצאו לתיכון יכירו עולם אחר מעבר למסגרת שאנו רוצים לקבע אותם בה. אני רק מציע להביט הצידה ולראות את כל הבוגרים האם משהו חלילה פגע בהם בזה שהם למדו ולומדים בביה"ס אחרים. אלי וקנין

בגלל מה שאני עשיתי בגיל 14

אני מנסה להגן עליהם ולא מתבייש להצהיר על כך.. למדתי בבי"ס יוקרתי שנשבעתי שילדי לא ילמדו בו ( ליד האוניברסיטה).אליו עברתי בחטיבה בכיתה ז' במסדונות מכרו סמים ( בן של שופט יותר מידוע היה פושר). היינו משתכרים לפני ואחרי כל בחינה , האלימות חגגה בצורה ביזארית (גאונים או לא?). היום כולנו עורכי דין מכובדים, רופאים, דיפלומטים ועוד. אני לא רוצה לחשוף את ילדי בגיל 14 לחוויות אלו. וכפי שאני קורא בעיתונים מצב האלימות היום גרוע בהרבה משהיה בזמני. הם יספיקו להיחשף יותא מאוחר כשיהיה להם קצת יותר שיפוט. אני רוצה לתת להם עוד כמה שנים לחיות בבועה שאתם מדברים עליה. אני מוכן לשאול את דעתם, להתייעץ איתם אולם במקרה הצורך לזכור מה שהורים אחרים היום שוכחים להפעיל עליהם סמכות.

אלי202

New member
נשאיר לאחרים מקום

עמי היי! אין מקום להתבייש בלרצות להגן עליהם - כולנו כאלה ואפילו מותר לנו להצהיר זאת. בטוחני שאם נמשיך בנושא זה - מהר מאוד נגיע לעמוד 40 - אז נשאיר משהוא לאחרים

judykm

New member
../images/Emo65.gif רעיון מעניין...

לדעתי, תיכון פה שכולל ט' עד י''ב זה יותר מדי, אבל בהחלט מושך אותי הרעיון להמשיך את החטיבה הקיימת עד לכיתה ט' (כולל). <BR> בתור אמא שמנסה למצוא תיכון לבן לשנה הבאה, אני נתקלת בהמון פונים למספר מצומצם של מקומות, תחרות מיותרת ועלות גבוהה של מבחני כניסה שלא מחזירים אם לא מתקבלים. בכיתה י' יש קצת שינויים ואפשרויות נוספות נפתחות. תלמידים עוזבים, חלק בהזמנה...<BR> מצד שני, אם היה לכפר אדומים כמה תיכונים שהיו "משוייכים" לנו (לפחות שלוש: מעורב/לא דתי, דתי/בנים, דתי/בנות) שכל התלמידים של כפר אדומים היו יכולים ללכת לשם ללא הפניקה, כמו שבית-אל ועפרה אמורים להיות, זה גם היה פותר את הבעיה. תלמידים שרוצים ללכת לתיכון ייחודי תמיד יכולים לבחור את האופציה להבחן במקומות אחרים, אבל הרוב יידעו לאן הם ילכו בתיכון.

מחשבות נוספות על תיכון

אני חושבת שאחד הקריטריונים הכי משמעותיים בבחירת תיכון הוא הרמה של התיכון והשם שלו. כל אחד מגדיר אחרת רמה - יהיו כאלה שיחפשו לחזק תכנים דתיים, כאלה שירצו דגש במגמות ריאליות, כאלה שיחפשו ייחוד של מגמות אמנות למיניהן. היה מעניין אותי לדעת מצד אחד מה השיקולים השונים בבחירת תיכון, ומצד שני לשמוע מה הדגשים שאנשי החזון היו שמים בתיכון בכפר. נקודה נוספת (אולי טריוויאלית) תיכון זה אומר אוכלוסיה נוספת שמגיעה לכאן ליישוב וצריכה מידה מסויימת של פיקוח. אני חושבת שמבחינת הפצת הרעיון של הכפר, תיכון שמביא ילדים מבחוץ הוא כלי מצויין למטרה זו. את השאלה לגבי אם תהיה פנימיה העליתי מכמה סיבות - מי קהל היעד של ביה"ס? הם ילדים מירושלים יגיעו לכאן בהסעות על בסיס יומיומי? ילדים מהיישובים? פנימיה פותחת פתח להביא גם אוכלוסיות רחוקות יותר. פנימיה מחדדת את השאלה של פיקוח על התיכוניסטים שיסתובבו בכפר.

למעלה