פתיחת תוכנית חסכון

david213

New member
פתיחת תוכנית חסכון

בוקר טוב ושלום לכל חברי הפורום אני בן 21 משוחרר טרי מצה"ל ואני מעוניין לפתוח תוכנית חסכון יש לי כרגע 2000 ש"ח ואני עובד כרגע ואני מתכוון כל חודש להכניס לחסכון בסביבות ה3000 ש"ח בציפיה שהכסף עם הזמן ילך ויגדל כמה שיותר מה הכי כדאי לעשות איזה תוכנית לפתוח אני רק יציין שאני לא ממש מבין בדברים האלה ואני מעוניין להכינס כצת יותר לתחום הזה בתודה מראש...

חי 21

New member
גש לסניף הבנק שלך

ותבקש מהפקיד שיאמר לך מהן אפשרויות החיסכון הטובות ביותר. יש פק"ם ויש מקם ויש כל מני תוכניות שאני לא מכיר

79mayah

New member
הוראת קבע לקרן נאמנות

אין טעם היום להשקיע בפקם מכיוון שהריבית מצחיקה, גם בתכנית חיסכון לא כדאי כי הריבית במשק צפויה לעלות בקרוב והריביות בתכניות חיסכון קבועות. האפשרות הטובה ביותר לדעתי היא פתיחת הוראת קבע לקרן נאמנות סולידית (למשל אחת שמשיקעה בעיקר במקמים קצרים עם תשואה פנימית ברוטו של כ-4%). חשוב לציין שכאשר אתה עושה הוראת קבע לקרן נאמנות אתה מקבל פטור מתשלום דמי משמרת ניירות ערך שזו העמלה המשמעותית ביותר בכל הקשור בהשקעה בבנק. דמי הניהול בקרן כזו לא אמורים להיות מעל 0.6% לשנה וכך הכסף שלך נזיל כל הזמן, אתה תהנה מעליית הריבית, התשואה תהיה הרבה יותר גבוהה מפקמ או תכנית חסכון, וההשקעה היא ללא סיכון (בהנחה שתלך על קרן סולידית כמו שציינתי) שיהיה בהצלחה

כשאני הייתי בבנק

אחרי שהשתחררתי והתחלתי לעבוד וביקשתי להעביר כל חודש סכום מסוים, הפקידה בבנק הציעה לי אופציה אחת בלבד - והיא תוכנית חסכון לשנתיים. כששאלתי אותה אם אני יכולה להפסיק אותה אחרי שנה היא אמרה שלא. אני לא מתכוונת לעבוד רצוף שנתיים, יש לי חיים. מקסימום שנה וחצי. אז היא אמרה שאין דרך אחרת. מה בכל זאת אני יכולה לעשות?

2 אפשרויות עיקריות

1. הוראת קבע לת. חסכון בסכום קטן כל חודש 2. הוראת קבע לקרנות נאמנות וצריך לזכור ששם התשואה לא מובטחת לך ושכן כן לוקחים דמי משמרת ני"ע גם אם זה בהוראת קבע. העדיפות לדעתי הוראת קבע לקרן נאמנות. שבי עם הבנקאי/ת שלך ותחליטו מה הסיכון שאת מוכנה לקחת. בד"כ קרנות נותנות תשואות עודפות על ת. חסכון בטח בריבית הנמוכה שהיום הן נמצאות.

למעלה