פתיחת עסק פטור

yosi hamudi

New member
פתיחת עסק פטור

שלום רב , שמי הוא יוסי , ובכוונתי כמובן לפתוח עסק עצמאי , ואני מתכוון להיעזר ברשות לעסקים קטנים ובינוניים , אך , בכל זאת יש לי כמה וכמה שאלות עבורך ואודה מכב' אם ישיב עליהם . ראשית , מהו עסק פטור מע''מ , האם בשנה הראשונה של העסק אני אהיה פטור ממס, איך מבררים כיצד לבחור רואה חשבון טוב מהם הקטגוריות החשובות שצריך לדעת . אני מתכוון לעבוד כשכיר וגם להיות עצמאי , האם מבחינה חוקית זה חוקי וזה אפשרי . מה מבדיל חברה בעמ לחברה פטורה האם עדיין אני מקבל מספר עוסק מורשה וכו' אני מאוד אודה לך על תשומת ליבך על השאלות הללו וכן כמובן על זמנך הפנוי . בברכה , יוסי

תמירי

New member
יוסי שלום,

מבלי לפגוע חס ושלום מה שכתבת זה סלט אחד גדול. אבל לא סתם סלט אלא משהוא "מטורף" אין לי מושג כיצד בכלל לנסות לענות לך אלא מה פטור בלא כלום אין אז... תתיעץ עם מישהוא מקרוביך,חברים וכ"ו אם מישהוא מכיר רו"ח שאיתו תוכל להתיעץ ע"מ שתהיה לך תמונה שלמה. בהצלחה.

yosi hamudi

New member
המשך לתגובתך

ראה אם היה לי במי להתייעץ זה היה טוב ואולי הייתי יכול להיענות על הכול אך לפחות נסה לעזור לי בכמה שתוכל , בכל סלט יש אפשרות להוציא ממנו את הטעם הכי משובח שיש . וסליחה ש"תקפתי " אותך בהמון שאלות ככה זה שאתה בלי נסיון שלך יוסי

נפתלי ג

New member
לתמירי

לא יודע מה לא בסדר בקישור בכל אופן תבדוק בארכיון דף 142 הודעה שניה.

rccpa

New member
יוסי חמודי

עוסק פטור לענין מעמ הוא מי שסך עסקאותיו בשנה אינו עולה על כ- 60,000 ש"ח. לא כל אחד יכול להיות כזה, תלוי בעיסוקו. מס הכנסה משלמים על הכנסה מצטברת מהמשכורת ומהעסק. מותר להיות שכיר ועצמאי. חברה בע"מ תרשם כעוסק מורשה. יש היבטים שונים רבים לשימוש בחברה או לפעול כיחיד. זה נושא רחב מדי לפורום. בהצלחה, רוני כ. רו"ח

למעלה