פתיחת עסק פטור

איריס 153

New member
פתיחת עסק פטור

שלום לכולם,
אני רוצה לפתוח עסק פטור (אעבוד פחות מ-20 שעות שבועיות והשכר לא יגיע לשכר הנדרש בשביל סוגים אחרים) בתזמון כתוביות לטלוויזיה.
נכנסתי לאתר של מע"מ, אך כדי לפתוח שם תיק אני צריכה להזין את מספר העסק, שאין עדין. מאיפה משיגים את זה?
רציתי להתקשר אליהם, אבל לא ברור לי למי אני אמורה להתקשר ואין לי דרך לברר לאיזה משרד מע"מ אני שייכת, כי החלק הזה באתר שלהם לא עובד.
מישהו יכול להסביר לי מה אני אמורה לעשות?, כי לא הצלחתי לקבל שום הסבר ברור.

האם רואה חשבון הוא הפיתרון היחידי?

(למה בשביל להתנהל בירוקרטית מול המדינה שלי אני חייבת מישהו שלמד שנים לעשות את זה?! זה לא אמור להיות גוף שמתקשר עם האנשים עצמם?)

einatgross1

New member
מע"מ ועוסק פטור-הילכו יחדיו?

אני לא בטוחה, שכעוסק פטור, את צריכה מע"מ. אבל לדעתי מאוד כדאי לך לפנות לרואה חשבון או יועץ מס. הם לא גובים על שאלות מסוג זה כסף...
ולשאלתך על ההוגנות של האזרח הקטן, מול המדינה?-אין

גיברתי המנהלת

עוסק פטור נותן מע"מ . הפקיד שואל איזה מחזור תעשי . ? עד מחזור של 75 אלף בשנה זה עוסק פטור .
מעל 75 אלף מחזור זה עוסק מורשה . תיק חייבים במע"מ . מהשקל הראשון שמרויחים .
יש מיקצעות מסויימים שהםא רק עוסק מורשה . יש רשימה באתר מע"מ

גור42

New member
בוודאי שצריך. וגם לא פותחים עסק דרך האינטרנט

ניגשים למשרדי מע"מ, מבקשים את הטפסים, וממלאים אותם.

כנ"ל לגבי מס הכנסה וביטוח לאומי.

זה לא קשה ולא מסובך, ולכן כדאי מאוד לעשות את זה כמו שצריך ובלי לעגל פינות. וגם לא צריך שום איש מקצוע בשלב הזה. מדובר בטפסים מאוד פשוטים.

לא צריך כלום

לגשת למישרד מע"מ ליד מקום מגוריך . לפתוח תיק . לגשת למס הכנסה לפתוח תיק . לביטוח לאומי גם לגשת . . צריך ליפתוח ב3 מקומות תיקים . בלי זה לא הולך . הכול ניתן לעשות לבד . אחרי זה ניהול ספרים מאוד פשוט לעוסק פטור . אין קשר בין כמה שתרויחי לבין פתיחת תיקים .

איריס 153

New member
תודה לכולם!

אני לא אנסה להבין למה הם מציעים אופציה באינטרנט כשהיא בלתי אפשרית, אז תודה על העצה פשוט לגשת.

מישהו זרק לי משהו על זה שאולי עדיף שלא אפתח עסק אלא אעשה תיאום מס בלבד (שכן אני עובדת בעוד משרה, כשכירה).
האם מישהו שמע על זה?
זה הגיוני?

גור42

New member
אם מדובר במקור הכנסה קבוע, את חייבת לפתוח עסק

זה לא שאלה של "כדאי" או "עדיף". זה החוק.

למעלה