פתיחת עסק עם ב1

פתיחת עסק עם ב1

אהלן כולם מה שלומכם?
אישתי כרגע עם ויזת ב1, ואנחנו רוצים להתחיל, כלומר שהיא תתחיל לעבוד בבית כקוסמטיקאית.
כמובן, אנחנו רוצים לעשות הכל חוקי ולא לעושת דברים לא על פי הספר. עכשיו, על מנת שאישתי תוכל להתחיל לקבל כסף כמובן צריך להוציא כנגד הכסף קבלות - כלומר שיהיה עסק מאחורי הקבלות.

מה הם התנאים לפתיחת עסק בישראל על ידי אדם עם ב1, או האם קיימות דרכים לעשות את זה בצורה נכונה וחוקית?

תודה

sobodei

New member
אפשר, אין עם זה בעיה

יש על זה מידע בפורום למיטב זכרוני, תעשה חיפוש.
בגדול אפשר לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ עם דרכון זר אבל צריך אזרח ישראלי שיהיה ערב לעסק.
אני לא יודע אם יש צורך ברישיון מיוחד ממשרד הבריאות על מנת להיות קוסמטיקאית, צריך לבדוק גם את זה. אם תפתח תיק במעמ אבל לא יהיה לך רישיון מתאים לעסוק במקצוע זה לא יהיה חוקי.
אישתך מפולין אם אני זוכר נכון? יש קבוצה בפייסבוק של דוברי פולנית באזור תל אביב, היא נקראת POCIAG DO TEL AVIVU, אולי היא תוכל להתחיל לקבל לקוחות משם

stkachov

New member
תשובה

יש לגשת לתחנת המע"מ הקרובה לביתכם. לצורך כך יש להביא דרכון שלה, תעודות כלשהן שמעידות על המקצוע שלה(עדיף באנגלית ולא פולנית) ואזרח ישראלי שיהיה סוג של ערב.
&nbsp
שם יתנו לכם טופס מיוחד לעוסק זר. יש סניפים של מעמ שדורשים שתחתמו על טופס זה בפני עורך דין. יש שפחות מקפידים על כך. צריך לנסות ולראות.
&nbsp
לאחר פתיחת תיק במע"מ, יש לפתוח תיק גם במס הכנסה וגם בביטוח הלאומי.
&nbsp
לעניין רישיון עסק, 99.9% מהעוסקות בתחום זה מהבית, פועלות ללא רישיון עסק. זה כמעט ובלתי אפשרי לקבל רישיון עסק מהעירייה לעבודה מהבית בתחום כזה. אתם תעשו עם המידע הזה מה שבא לכם.
&nbsp
אני רואה חשבון, במידה ותצטרכו הכוונה נוספת, מוזמנים לפנות בפרטי.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה

alivman

New member
פתיחת עסק

אישתי עדיין עם ויזת b1 פתחתי לה עסק פטור , במס הכנסה ומעמ .אבל לא דברתי בכלל ביטוח לאומי , מכוון שהיא עדיין עם ויזת b1, ואין לה זכויות . אני משלם לה ביטוח פרטי כל חודש.אז מה לעשות עכשיו ?

stkachov

New member
צריך לפתוח תיק גם בביטוח לאומי

אמנם אין לה זכויות בכל הנוגע לחוק הבריאות הממלכתי, אך כעובדת יש לה זכויות בביטוח הלאומי, למשל במקרה של תאונת עבודה. לכן, יש להסדיר את מעמדה גם שם.

alivman

New member
ביטוח לאומי

האם צריך לשלם כל חודש כסף לביטוח לאומי ?

stkachov

New member
תלוי

תלוי ברמת ההכנסה שלה, בהיקף העבודה ועוד גורמים.
&nbsp

יואל83

New member
מעניין מאוד ! להכניס להודעות מומלצות

של הפורום

זה אחד מהדברים שמעניין כל מי שבזוגיות עם תושב\ת חו"ל בתהליך התאזרחות

למעלה