פתיחת חשבון בנק

tal1122331

New member
פתיחת חשבון בנק

היי, התחתנתי כחוק בארה"ב כל המסמכים אצל העורכת דין ואמור להשלח בימים הקרובים. האם מותר לנו שיהיה לנו joint account? כמובן שאני לא מתכוון להכניס לשם סכומים שאני מרוויח (אני עובד מרחוק כפרינלנסר והכספים עוברים לחשבון בנק ישראלי, בכל זאת משתדל לשרוד איך שהוא).

תודה.

liat1271

New member
לא מומחית, אבל לדעתי זה מחזק לשלטונות ההגירה

שהקשר שלכם חזק, לדעתי כדאי לפתוח

doronf65

New member
מנהל
אין שום בעיה

העניין הוא שאין לך עדיין SSN, כך שהחשבון יהיה על שם אישתך, ואת השם שלך יוסיפו, כי כרגע אתה לא יכול לפתוח חשבון עצמאי. זה נוח כי ככה אתה יכול לפעול בחשבון בלי שהיא תצטרך לבוא איתך.

liviur

New member
למה צריך SSN לפתוח חשבון בנק?

אין ממש שום צורך.
מניסיון.

Fellowship

New member
לדעתי לא חייבים SSN כדי לפתוח חשבון בנק

אני אמנם פתחתי חשבון משותף עם אישתי (לה היה SSN, לי טרם, בזמנו),
אבל החשבון מההתחלה היה על שם שנינו עם זכות חתימה עצמאית לכל אחד,
בבנק (BofA, אולי זה שונה בין בנקים?) פשוט ביקשו ממני לעדכן אותם עם המספר לאחר שאקבלו (וכך עשיתי).
&nbsp
אולי לא הקשיחו את התנאים מכיוון שזה היה חשבון משותף ולא עצמאי לחלוטין,
אבל להבנתי, באופן כללי, לא חייבים SSN כדי לפתוח חשבון בנק, גם עצמאי.

vinney

Well-known member
לא חייבים SSN בשביל עצם קיומו של חשבון בנק

אבל אם זה חשבון נושא ריבית - הריבית לא תשולם כל עוד אין SSN (גם לא רטרואקטיבית אחרי שמוסיפים). כנ"ל כל מיני בונוסים עבור פתיחת חשבון, נקודות, וכו' (אלה נחשבים ל"ריבית" לצרכי מס).

Fellowship

New member

vinney

Well-known member
באים לסניף עם שתי תעודות מזהות

אני פתחתי עם דרכון וכרטיס אשראי ישראלי (מספיק תעודה אחת עם תמונה, וכרטיס אשראי נחשב תעודה מזהה).

doronf65

New member
מנהל
האם היית סטודנט או שזה איזה בנק קרוב לאוניברסיטה

כזה שמשרת אוכלוסיה מיוחדת? או אולי על ויזת עבודה, ואיזה הסדר שכזה? היית על ויזה מסויימת?
&nbsp
אלו מצבים חריגים ויש סניפים מסויימים שיודעים לשרת אוכלוסיות מסויימות. אבל סתם ככה לצעוד לסניף בנק בימינו (אני לא מדבר על לפני 20 שנה) ולפתוח חשבון בנק חדש ללא SSN - - - אני לא מבין איך בנק מפוקח-הבנק המרכזי הפדרלי יעשה כזה דבר חריג. אני מנסה להבין איזו חריגות הצגת. כי כשאני הלכתי עם אבא שלי שהיה על ויזת תייר, הם לא פתחו לו חשבון בלי שזה יהיה משותף איתי.

vinney

Well-known member
הם לא בדקו שום ויזה

למעשה, הם אמרו שויזה זה דווקא לא נחשב מסמך מזהה בעיניהם (כי היא מודבקת בדרכון, אז מבחינתם זה אותו מסמך).
&nbsp
זה לא היה סניף קרוב לשום אוניברסיטה, ככל הידוע לי, אבל בעיר גדולה אז יכול להיות שהם מכירים יותר טוב את הכללים מכל מיני סניפים בחורים של middle america.
&nbsp
למה שזה לא יהיה בסדר? לזרים מותר לפתוח חשבון בנק בארה"ב, אין שום דרישה חוקית לSSN (מעבר לחובת דיווח הכנסה, לכן לא ישלמו ריבית בחשבון כזה). אם בבנק שלך עשו בעיות - זה כי הפקיד לא יודע מה לעשות, לא כי זה אסור.

Fellowship

New member
אצלנו דווקא קיבלו את הויזה שבדרכון כתעודה מזהה שנייה.

הם אפילו הציעו זאת, אנחנו הנחנו שדרכון וויזה יהוו תעודה אחת, מסתבר שלא (לפחות במקרה שבו אנו נתקלנו).

vinney

Well-known member
לא יודע, אולי דברים השתנו

או אולי כל פקיד ממציא לעצמו שטויות
לי אמרו במפורש את הקטע הזה ש״מודבק בדרכון אז זה לא תופס״. אבל קיבלו את כרטיס האשראי שלי שאין עליו שום תמונה בכלל בתור תעודה מזהה, אז לך תבין

slicedbread

New member
לי באילינוי לא קיבלו דרכון ווויזה עד שלא השלמתי את ההגירה

הם קיבלו רק את הדרכון ודרשו תעודה נוספת. הבאתי להם כל מה שהיה לי, רשיון נהיגה, את הויזה, כרטיס אשראי... הם בדקו ואמרו שהם לא יכולים לקבל אף אחד מהם (יש להם ספר כזה שראיתי שהם בודקים בו, יש שם תמונה של הרשיון הישראלי ושל מה צריך לבדוק שקיים על הרשיון, ואפילו אחרי זה הם לא הסכימו לקבל).
התווכחתי לא מעט ובסוף פשוט שאלתי: אז ישראלים לא יכולים לפתוח פה חשבון בנק אם כן? התשובה הייתה חיובית (ברור לי עכשיו שהפקידים טעו, חשש שהיה לי כבר קודם, אבל זה בדיוק ממחיש את הקבעון והטמטום האופייני לבירוקרטיה/פקידים האמריקאיים).

Fellowship

New member
דרכון.

נכנסנו לסניף של BofA, ביקשנו מכל אחד 2 תעודות מזהות עם תמונה,
לכל אחד מאיתנו היה דרכון ובדרכון היתה הויזה (J1/J2 באותה נקודת זמן) לארה"ב,
מבחינתם התמונה בדרכון והתמונה בויזה (שבדרכון) הן שתי תעודות נפרדות ולכן זה הספיק (הם היו אלה שהציעו זאת).
אישתי גם מסרה את ה SSN שלה, לי טרם היה כאמור, הצגנו גם חוזה שכירות להוכחת כתובת מגורים.

פתחנו חשבון Checking ו Saving משותפים,
חשוב לציין שלמרות שלא היה לי עדיין SSN, החשבון היה גם על שמי, כולל זכות חתימה והתנהלות עצמאית.
(וכמובן שם משתמש וסיסמא נפרדים לאתר, כולל הרשאה לביצוע כל הפעולות)

לאחר כשלושה חודשים הייתי צריך להגיע לסניף (פיזית) כדי לעדכן אותם במספר ה SSN שקיבלתי (ולהראות להם את הכרטיס כמובן).

liviur

New member
Yup

קבעתי אונליין תור בWells fargo בסניף ובשעה לבחירתי.
הגעתי עם 2 תעודות מזהות (אף אחת לא אמריקאית) + כתובת ומספר פלאפון אמריקאים זמניים (לא נדרשתי להוכחת כתובת) + 200 דולר להפקדה במזומן או משהו דומה.
תוך חצי שעה יצאתי עם פנקס צ׳קים , דביט קרד זמני וחשבון בנק.

liviur

New member
ומכיוון שראיתי את השאלות

זה היה בסניף רנדומלי - אבל בעיר גדולה (סן פרנסיסקו - בחרתי סניף שנראה יפה :) )
דרכון + כרטיס בנקאי כתעודות מזהות.
לאחר כחודש שלחו בקשה לעדכן SSN - דיברתי איתם - אמרו תשלח כשיהיה - אבל לא חובה אם אין.
ובזה נגמר הסיפור.
&nbsp
פתחתי את החשבון כחודשיים לפני שעברתי - על מנת להעביר כסף לנסיעה המקדימה בשביל לסגור בית בשכירות וקניות בסיסיות.
&nbsp
לאחר כחודשיים וחצי שלחתי להם בפקס מאובטח את הSSN לדעתי. (כן כן ... פקס ״מאובטח״ ...)

Kender00

New member
בזמנו (2014) כמה ימים אחרי שנחתתי נכנסתי לכמה בנקים לברר על

חשבון, אף בנק לא עשה בעיות, בסופו של יום פתחתי ב BofA, בלי שהיה לי SSN עדין,
למי שאינו אזרח הם מחייבים הגעה פיזית לסניף על מנת לבדוק זהות בעל החשבון, הם מחייבים 2 תעודות מזהות ולרוב דרכון עם ויזה נחשב כשני תעודות שונות בגלל הגורם המנפיק, דרכון מונפק ע״י מדינת ישראל והועדה מונפקת ע״י הממשל האמרקאי.
&nbsp
לא זוכר שהיתה בעיה לקבל ריבית בחשבון, מה שכן הם מחייבים למלא טופס w9 או w8ben בהתאם לסטטוס מס שלך (ל w9 צריך SSN או ITIN)
&nbsp

vinney

Well-known member
רק הערה

אתה משום מה חושב שזה לא בסדר להכניס ״כסף שחור״ לחשבון בנק, אבל זה לא. לבנק לא איכפת אם הכסף שלך חוקי או לא חוקי (אלא אם אתה מוכר מריחואנה). גם לIRS לא איכפת לאיפה אתה מפקיד את הרווחים שלך, אתה צריך להצהיר עליהם בלי שום קשר. גם לרשויות ההגירה לא איכפת לאיזה חשבון בנק משלמים לך על העבודה - אתה צריך EAD בלי שום קשר.

למעלה