פתיחת חוג קטרגל לילדים על הרצף בחולון

sheleg123

New member
פתיחת חוג קטרגל לילדים על הרצף בחולון

שלום לכולם, זו השנה הרביעית שבה נפתח חוג כדורגל לילדים על הרצף האוטיסטי המופעל ע"י רשת קהילה ופנאי בשיתוף עם "מפעלות חינוך וחברה" מבית הפועל תל אביב , הרישום השנה קצת "צולע" ורגע לפני סגירת הפעילות החשובה הזו אני מבקש עזרתכם בהפצת המידע לחברים/ חברות/ בני משפחה/ בתי ספר וכיוב'. להלן מכתב מטעם רשת קהילה ופנאי: הנדון: קבוצת כדורגל לילדים עם לקויות חברתיות הורים יקרים, בשנה שעברה סיימנו בהצלחה מרובה שנת פעילות שלישית של קבוצת כדורגל לילדים בעלי PDD בתפקוד גבוה/ אספרגר. השנה אנו שמחים לבשר שהצלחנו לפתוח קבוצת כדורגל נוספת, שנפגשת בבית הספר רביבים, רחוב השומר 1, חולון, ופתוחה גם לילדים מערים אחרות. הקבוצה מיועדת לילדים בבי"ס יסודי, בכיתות א' - ה' והאימונים יתקיימו בימי רביעי בשעות 17:15-18:30 ניתן להגיע לשיעור ניסיון נוסף ביום רביעי בתאריך 11.1.12. הפעילות תימשך עד לסיום שנת הלימודים (סוף יוני 2012). הקבוצה הוקמה תודות לשיתוף פעולה בין המרכז הקהילתי "נווה ארזים" בחולון, "מפעלות חינוך וחברה" (מועדון הכדורגל הפועל ת"א) ומחלקת הפרט בעירית חולון ובאירוח בי"ס רביבים. מצורף תיאור התכנית. המשך החוג מותנה במספר נרשמים מינימאלי ומספר המשתתפים מוגבל. להרשמה יש לפנות למזכירות המרכז הקהילתי "נווה ארזים", בטלפון 03-5506772, בשעות הקבלה: ימי א'-ה'15:30-19:30 ובימים א', ד' גם בין השעות 9:30-12:30. למידע נוסף ניתן לפנות ללביא ונונו שלוחה 5. בברכה, לביא ונונו, רכז תחום קהילה ותרבות, מרכז קהילתי "נווה ארזים". מצדה שפי, רכזת "מפעלות חינוך וחברה". "משחק החיים"- קבוצת כדורגל לילדים עם לקויות חברתיות רציונל הכדורגל הפך בשנים האחרונות לשפה פופולארית ואהובה בקרב אוכלוסיות שונות. מתוך למידה ועבודה עם אוכלוסיות מיוחדות נראה כי במסגרות הפורמאליות והלא פורמאליות תחום הספורט אינו מקבל את המקום הראוי לו. כמו כן, ניתן לראות בבירור את ההשפעה הגדולה שפעילות ספורטיבית מעניקה לאוכלוסיות אלו מבחינה מוטורית, חברתית, יכולות תקשורת, הגברת הדימוי העצמי ותחושת השייכות לקבוצת השווים. הפרויקט בנוי על שילוב תוכנית ספורטיבית לצד תוכנית חברתית המשתמשת בספורט בכלל ובסיטואציות שנוצרו על המגרש בפרט, לשיקוף והעברת תכנים ומיומנויות אלו לחיי החניכים. מטרות 1. תחום ספורטיבי- עידוד לפעילות גופנית נורמטיבית, מותאמת, מהנה ומשחררת. 2. תחום חברתי- הטמעה וחיזוק הדימוי החברתי ע"י פיתוח כישורים חברתיים ונורמות התנהגות. 3. תחום קוגניטיבי-ערכי – שיפור מיומנויות חשיבה שונות והתמודדות עם סוגיות ערכיות בסיסיות. מה נכלל בתוכנית • קבוצה בת 10-15 ילדים, הנפגשת אחת לשבוע לשעה ורבע. • כל מפגש כולל שעת פעילות ספורטיבית, אימון כדורגל וספורט ורבע שעה של פעילות חברתית "משחק החיים". • מאמן מקצועי שמקבל ליווי והכשרה לעבודה עם אוכלוסיה עם צרכים מיוחדים. • טורנירים לאורך השנה עם קבוצות נוספות עם צרכים מיוחדים. • כניסה חינם לרוב משחקי הקבוצה הבוגרת של הפועל ת"א בבלומפילד. • ציוד אישי לכל חניך – חולצה, מכנסיים, כובע, תעודות. • ציוד נדרש לאימון - ערכות ביגוד, ביגוד מאמן, כדורים, קונוסים. • השתתפות תקציבית של "מפעלות חינוך" ומרכז קהילתי "נווה ארזים". • ביטוח אישי לכל חניך.

taltula1976

New member
האם הקבוצה מתאימה לגילאי 5 וחצי - גן חובה???

אנחנו נשמח להגיע הבן שלי משולב יחידנית בגן חובה, מאובחן PDD בתפקוד גבוה. אנחנו מראשל"צ. תודה.

פעם לקחתי את הילד שלי

לפרויקט כזה שהיה בכפר יונה.גם כן בשיתוף הפועל ת'א,לזכות הפרויקט אפשר להגיד שמדובר בעלות נמוכה מאוד יחסית לסכומים שנדרשים עבור חוגים עם תוכן "מקצועי" כביכול.אבל זה כל מה שאני יכול לאמר בעד,כי בין מה שכתוב שנכלל בתכנית וכוונת התכנית למציאות לא היה שום קשר.מה שהיה זה מאמן שבאמת ניסה להשתדל והתיחס לילדים טוב מאוד. אבל הוא שיקף בעיני את כל החסר שיש בהבנת פעילות גופנית בישראל בכלל.אי אפשר ללמד כדורגל את מי שמתקשה להניע בתאום את שתי רגליו,אבל כן אפשר ללמד ולאמן את הילד לתאם את שתי רגליו,אבל למי יש בכלל חשק לזה ובטח לא בעלות של הפרויקט הזה.התוצאה היתה שבמשך שעה ראיתי את הילד שלי עומד בוהה בחלל ללא שום ענין בפעילות (למי שחושב שזה רק הילד שלי שיחשוב שוב) עד שהגיע התור שלו וחוזר חלילה.אחרי חודש לקחתי את הילד בחזרה הביתה,אין לי מילה רעה על הכוונות של הפרויקט הזה ,אבל כדורגל עצמו לא נותן שום דבר אלא רק גורע אם לא עובדים על היסודות החסרים.סליחה אין לי כוונה לפגוע באיש.

למעלה