פתיחת חברה

usafun

Member
פתיחת חברה

אני מתכנן לייבא (מארה"ב) לארץ מוצר ולמכור אותו גם בארצות אחרות. יש לי אח בארה"ב שמוכן לפתוח חברה עבורי. האם פתיחת חברה בארה"ב כדאית יותר לצורך העסק מבחינת תשלומי מס, ייבוא ייצוא (ואולי יש היבטים נוספים)?

נפתלי ג

New member
שאלה מורכבת מדי לפורום

יש המון גורמים המשפיעים על ההחלטה. האם אתה תושב ישראל? האם אחיך תושב ישראל? האם אתה מתכוון לקבל הכנסות בארץ ? בגדול אפשר להגיד שאם אתה תושב ישראל , כל הכנסה שתקבל מהפעילות תהיה חייבת במס בארץ.וכן גם על כל פעילות החברה והשיווק שיהיו בארץ.

rccpa

New member
פתיחת חברה

כדאיות בכלל היא ענין יחסי... אם אתה צופה שמהר יחסית תגיע להיקפי פעילות ורווח משמעותיים אזי אולי יש מקום לבחינה מקיפה של הנושאים אליהם התייחסת. אם אינך צופה כך, לא כדאי להסתבך אלא ללכת על תרחיש פשוט של חברה ישראלית. תוכל בעתיד לנווט חלק מהעסק או כולו לחברה אחרת, אם יהיה כדאי. מגוון השיקולים בכלל צריך להיות הרבה יותר רחב, כמו למשל אם מדובר על יבוא מארצות שאסור לישראלי לסחור עימן וכיו"ב. נשמח לעזור לך, אם תרצה. בהצלחה, רוני כ., רו"ח.

usafun

Member
לא, הייבוא הוא

מארה"ב או מהונג קונג, והמכירה תהיה כאן בארץ או בארצות הגוש האירופי. העניין הוא שאחי טוען שלפתוח חברה בארה"ב אורך יומיים ו - 500$ וזה עשוי לעזור כשעושים עסקים עם חברה אמריקאית אחרת. בהמשך, כאן בארץ תפתח החברה שתריץ , למעשה, את כל העסק והיא תהיה חברת בת לחברה האמריקאית. מה דעתך?

rccpa

New member
חברת ייבוא

להקים חברה בארץ לוקח יום וגם בערך 500$ אבל זה לא השיקול הנכון לדעתי. נכון הוא שלפעמים קל יותר לעשות עסקים בין חברות אמריקאיות בלי ישראלית אבל גם זה לא שיקול יחידי. כדי לקבל החלטה עסקית הכי טובה צריך להסתמך על הרבה יותר שיקולים ובנושאים שונים - לא רק עלויות המכס, לא רק שאלת המיסוי, התפעול וכיו"ב. לפיכך, מוצע לך להתייעץ עם בעל מקצוע שילווה אותך בתהליך קבלת ההחלטה. אם אתה בראשית דרכך העסקית, דע לך שהחפזון הוא רע ועדיף לקבל החלטות מבוססות נתונים ועם מטרות מוגדרות ככל שאפשר, במגבלות הזמן העומד לרשותך כמובן. מאחר ולא נראה לי מעשי למצות הענין כאן בפורום, אני מזמין אותך לשיחה לא מחייבת. אם תרצה, שלח לי מייל עם מס' טלפון ואתקשר. רוני כ. רו"ח [email protected]

למעלה