פתיחת דיון

love horses

New member
פתיחת דיון../images/Emo98.gif

היי אנשים.. אני רוצה לפתוח דיון - שימוש בגומי. התעללות או עזרה לפעילות הרכיבה??

אממם../images/Emo28.gif

עינוי? העובדה שאנחנו מכריחים סוס לעבוד היא עינוי, למזלנו הסוס מספיק טיפש כדי לא להבין שזה עינוי. הגומיה עצמה יכולה לא להזיז לסוס אם שמים אותה נכון, המטרה של הגומיה לפחות אצלנו היא לוודע שהסוס לא יתחיל לרוץ קדימה ולהניף את הראש לילדים קטנים, מרגע שרוכב יודע את השליטה הבסיסית על הסוס בשביל מה הוא בכלל צריך את זה? קיצור זה יותר עמצאי בטחון...

love horses

New member
תגובה

ראיתי סוסים בשיעור עם גומי וזה נראה ממש סבל... את לא חושבת ככה?

גומי

לדעתי זה ממש התעללות ולא עוזר לאף אחד ובמיוחד לא לרוכב...! הרי הרוכב צריך להסתדר עם הסוס! וחוץ מזה הגומי סתם הורס לסוס את הצעד!

בעעע../images/Emo28.gif

למה אני לא מוצאת אף פעם כותרת טובה??? טוב אז כמו שאמרתי, גומיה שמים כדי שהסוס לא יפתח לילד קטן שלא יכול לשלוט. גומיה זה כמו קשר אחיד בפה. שהסוס מוריד את הראש הוא לא מרגיש את הגומיה. אני מצרפת תמונה של סוסה עובדת עם גומיה

קליירי../images/Emo28.gif

קלייר תמיד נראת מדוכאת, היא הגיעה אלינו מחווה ברמת גן לפני שנתיים, היא עמדה בתא נמוך מאוד יחסית לגובה שלה עם בוץ עד לברכיים ובלי זנב רעמה או שער על הפנים. הפוטנציאל שלה והצבע הלבן שלה התגלו בהמשך, לקלייר תמיד היה מבט מדוכא, בתמונה היא נראת דווקא די טוב ואם היא נראת רע בעינכם אולי זה בגלל שיש עליה ילד שמושך לה בפה ומקפצץ לה על הגב ולאו דווקא בגלל הגומיה... אני חוזרת ואומרת שהגומיה בסך הכל מחוברת מהחגורת בטן אל רצועה שעל המתג והיא יוצרת מגע אחיד בפה של הסוס.

סוקלת את דורון

את סתם מתרצת את הדברים אז מה שיש לה ילד שמקפץ על הגב אבל תסתכלי על התמונה ותראי איזה סבל זה גורם לה

אולי דורון צודקת

אבל הגומיה לאא עוזרת בכלום ואפילו עושה נזק לרוכב ולסוס! לרוכב- הרוכב רגיל שהסוס לא מתפרץ ושאין איתו בעיות ולכן אין צורץ לשמור על קשר חזק. לסוס- סתם חוסם את הסוס ומוריד לו את הראש...!

גם אולדון הייתה ככה

שתדעו....המבט על הפנים...העיינים הנוגות והמראה המבואס- זה לא מסתם גומייה.. זה מסבל ומטראומה מתמשכת..תאמינו לי...זאת לא רק הגומיה! אני מתערבת גם כשנותנים לה קוביות סוכר יש לה מבט כזה...

??????

מה פתאום התעללות? זה כמו שאומרים לך שכושר זו התעללות..... (המידת מה..זו באמת התעללות ~נזכרת במחנה אימונים הקרב~
) הגומיה בעצם גורמת לסוס להיות יותר ממוקד ותחת שליטה...יעני...אקיצר...עוזר לרוכב לשים את הסוס על המתג.. אני לא חושבת שזה ממש כואב לו. תאמינו לי..יותר יכאב לו אם הרוכב ירביץ לו כשהוא יניף את הראש ויתפרע..ויותר יציק לו שהרוכב כל הזמן ישחק לו בפה.. אני לא מבינה למה אתם חושבים שזו התעללות? ניסתם את זה? (מצד שני...אני לא נסיתי את זה בעצמי
)

!!!!!!!!!

אני ניסיתי את זה...! רכבתי על סוסה מדהימה בשם שבט... היה לה קאנטר מדהים ומלא מרץ אבל לא מתפרץ. אחרי זה שמתי עליה גומיה והצעד שלה היה כזה "עוד צעעעעעד עוד צעעעעעד עוד צעעעד"
. לא היה נחמד! גומיה סתם לא נעים...!

אני שוב אומרת../images/Emo28.gif

מי שיודע לרכב לא צריך לרכב עם גומיה, הגומייה היא אמצעי בטחון. תחשבי את מדריכה 5 ילדים בקבוצה , ילדים שלא יודעים לרכב טוב כדי לעצור את הסוס אם הוא מתחיל לרוץ. תנסי לא לשים להם גומיה, כל רעש קטן, כל כלב שרץ כל דבר יטריף סוס אחד וכולם ירצו, ובום יש לך 5 עוגות. ותחשבי את שמה להם גומי והסוס נבהלים מנסים לרוץ מרימים את הראש כדי לפתוח ובום מקבלים מכה מהגומייה ועוצרים, מה עדיף לילדים? ילד קטן לא מבין את ההבדל בצעד ואם הגומיה לא מתוחה ומכיאבה לסוס אז הצעד נשאר אותו הדבר. זה כמו מושכות, שהמושכות מתוחות ומכאיבות לסוס זה בדיוק כמטו הגומיה, הצעד יתעוות ולא יהיה טוב ,אבל ילד שלא נוגע לסוס בפה הסוס בכלל לא מרגיש שיש עליו רוכב, אז הגומיה שומרת על מגע עם הפה של הסוס, מה הבעיה בזה?? וקלייר תמיד נראת עצובה/עייפה אני מצרפת עוד תמונת פנים שלה

angel457

New member
דורון כנסי......

קראו לקלייר בשם הזה גם בחווה הקודמת שהיא הייתה בה.. או שאתם נתתם לה את השם?? ואת יודעת אולי איזו חווה ברמת גן??

אממממם...../images/Emo28.gif

אני לי מושג איזה חווה, נראה לי משהו פרטי של איזה 2 סוסים. קראו לה משהו כמו אנטגה או אנטנה או משהו כזה

כן גם אני חשבתי על זה אבל...

אממ בעמידר יש כלמיני חוות של אנשים שסתם מחזיקים סוסים.. או ליד החווה נכון יש מגרש וינטר? אז פעם ראיתי שיש לידו איזה חצר והיה בה סוס מסכן... יש מלא כאלה .. ועכשיו לעניין הגומי..לדעתי זה ממש לא סבל ובכלל לא קשור!! יש לנו סוס בחווה שקוראים לו ארמני והוא סוס מזה עקום, הוא כל הזמן היה דורך על עצמו והיו שמים לו מגנים, ואז התחילו להשתמש איתו בגומי, והגומי פשוט גורם לו להפעיל יותר שרירים, ובכלל את החלק האחורי של הגוף וע"י זה הוא פתאום התחיל להיות יותר יציב, ופחות עקום, ופחות לדרוך על עצמו!! אז גומי רק מועיל!

taos

New member
זה לא סבל!

אם שמים את זה נכון הסוס לא סובל בכלל, אצלי יש חופש מלא לסוסה ולא מוריד לה ראש ולא כלום ואפילו יש לנו סוס בחווה שהוא היה סוס בוקרים בצפון והוא עם הראש ממש אבל ממש למעלה וזה לא מוריד לו את הראש. זה נועד יותר לסוסים שמתרוממים או גם לכאלה שלא ופשוט למנוע מהם להתרומם עד כדי התהפכות. מעבר לזה אם סוס באמת רוצה הוא קורע את זה בקלות, זאת אומרת שאם הם היו סובלים ממש (יש כאלה שסובלים כי לא שמים להם טוב) הם פשוט יקרעו את זה בלי הרבה חשבון. (זה קליפס כזה מעפן שאפילו אני יכול לשבור) את האמת גם היתי רוכב בלי זה אבל זה בטיחות ולא בא לי לקחת סיכון

למעלה