נצל"ש - החלפת צמיגים..
לפני כמה ימים התפנצ'ר לי הגלגל הקדמי ימני של הרכב.. הוא הוחלף בגלגל הרזרבי (הגלגל באותה המידה). היום נסעתי לפנצ'ריה (בנאדם טוב שאבי מכיר ויש לחברה שלו הסדר איתם).. בקיצור, בדק את כל ארבעת הצמיגים ביחד עם אבא שלי.. ובעזרת המכונה האלקטרונית הזאת והגיע למסקנה שצריך להחליף 2 צמיגים.. הצמיגים האחוריים הוחלפו בצמיגים חדשים (כל הצמיגים, החדשים, והישנים, של מישלין). אבל מקדימה היה קצת בלאגן, לא כל כך הבנתי מה הוא עשה שם.. אני חושב שהצמיג הרזרבי הפך להיות הצמיג של צד ימין מקדימה.. הצמיג של צד שמאל מקדימה נשאר אותו הדבר. והצמיג של צד שמאל מאחורה (מה שהיה לפני ההחלפה) הפך להיות הרזרבי.. הבנאדם פשוט רצה להשאיר את הצמיגים הכי פחות שחוקים על הרכב.. (סה"כ עברו על הצמיגים 60 אלף ק"מ בפחות משנתיים) אבל, מאז ההחלפה שמתי לב ל 2 דברים.. א. הרכב נוטה לפעמים קצת לצד ימין. ובמהירויות גבוהות (110-130) הרכב "מתנדנד" אני מרגיש בהגה כאילו יש רוח צד בחוץ, והרכב מקבל מכות כאלו (מי שמכיר יודע למה אני מתכוון) ב. אני עדיין לא בטוח שזה קשור לזה, אבל אני שומע רעש מוזר בנסיעה במהירות גבוהה, מן שריקה כזאת מעומעמת, ברור לי שזה הרעש של הגלגלים, אבל הוא הרבה יותר חזק עכשיו. הייתי שומע את הרעש בעבר בנסיעה על סוג אספלט מסויים, אבל עכשיו זה קורה כל הזמן. למישהו יש מושג? אולי זה לחץ אוויר לא מדוייק במצמיגים? (למרות שהוא והעוזר שלו מילאו אוויר בכל הצמיגים, ואני מאמין שהם מכירים את הרכב ואת הלחץ המתאים) אני לא בטוח שזה אכן המקום לשאול, מקסימום אני אעביר לפורום מכוניות.