** פתיחה מחודשת של - VIAF **

Eliranvfs

New member
** פתיחה מחודשת של - VIAF **

אנחנו שמחים לבשר על פתיחתו המחודשת של VIAF - חיל האוויר הישראלי הוירטואלי. VIAF - תתן מענה לכל אלו אשר מתעניינים בטיסה קרבית במלוא מובן המילה ותציע לחובבי סימולצית טיסות הקרב קהילה תוססת ואקשן קרבי אווירי עוצר נשימה וכמעט חסר גבולות בהדמיית מציאות מקסימלית . VIAF תאמן אתכם ותכשיר אתכם בבית הספר לטיסה קרבית לביצוע משימות קרבית מגוונות בשמי מדינת ישראל ומדינות נוספות באזור ובעולם. לאחר שיסיימו פרחי הטיס את קורס ה-F16 בביס"ט ימוינו לטייסות השונות שלנו. בטייסות יבצעו הטייסים מבצעים ואימונים רבים ויעלו בסולם הדרגות. פעילות VIAF תתבצע רובה בסימולטור הקרב המשוכלל FALCON 4.0 AF אך יהיו בה גם טייסות FS2004/FSX אנו קוראים לכם לבא ולהצטרף לחוויה ולהשתלב במערך מבצעי והפיקודי של החיל או כצוערים בבית הספר לטיסה קרבית שם נכשיר אתכם להיות לוחמי אוויר כאלו שחילות אוויר מכל העולם מתקנאים בהם. בואו לבקר אותנו בכתובת : http://viaf.vfs-il.net ראו את המצגת הסבר על VIAF http://www.vfs-il.net/viaf/download/VIAF-Presentation.pdf בברכה, רועי ברונשטיין- מנהל VIAF אליעד מזרחי - מפקד בית הספר לטיסה שחר חזקלביץ - ראש להק אוויר ומבצעים וצוות VIAF

אגב, חיה"א הוירטואלי בואטסים

בזמן האחרון נרקמים וימשיכו להרקם נהלי טיסה צבאית ברשת VATSIM, כולל גוף שירכז את זה, תחת הכותרת חיה"א הישראלי ברשת ואטסים. הוא יתפקד כחברת תעופה וירטואלית, אך מטרתו ופעילותו האמיתית תהיה הנהגת פעילות צבאית שוטפת ברשת. האפשרויות מעט מוגבלות, זה נכון. אך בעיניי אין כמו לטוס ב-F15 לפטרול או אימון שגרתי באזורים ובנתיבים שיוקצו לכך, בעוד שעל הקשר ניתן לשמוע תנועה אזרחית (בשר ודם) קרובה, לקבל הוראות מבקר תעבורה לשים לב לצסנה שאני עומד לחלוף, ולבסוף לסיים בנחיתה בתל-נוף בינות לבואינגים הנכנסים ויוצאים מבן גוריון. ומה קורה אם לפתע, מטוס בתחום הקפריסאי אינו עונה בקשר, כמו שאסור שיקרה ברשת? הזנקת יירוט וליווי לנחיתה או להמשך הנתיב. האפשרויות בלתי מוגבלות - זה עולם ומלואו - רק צריך את הדמיון בשביל כך, למרות החוקים הנוקשים הנוגעים לרשת בינ"ל. כשהכל ירקם ויקבל צורה, אעדכן גם בפורום הזה.

nadlerav

New member
VIAF - זה משהו אחר לגמרי

איתי, ראשית כל, כל הכבוד על היוזמה ועל ה VA החדשה בקרוב נראה תנועות מהירות על סרבאינפו הא
אבל אנחנו ב VIAF הבנו שהפוטנציאל לטיסות קרביות על ממשק ה FS9 או על ה FSX הוא מוגבל מאד. וגם אם אפשר לנסות לעשות דברים נחמדים - אני חושש שהנהלים העולמיים של הרשתות הוירטואליות השונות מאד מגבילות את השימוש להנהגת פעילות צבאית כמו שאתה כותב. ייתכן שהנהלת הרשתות עושות זאת מסיבות נכונות או מוצדקות ייתכן שלא - זה לא הדיון ולא נתון לבחירתינו. אני חושב שהזנקת מטוסי קרב למטוס ברשת וירטואלית שאינו עונה לפיקוח - יכול לגרום למעין "אירוע פוליטי" לא פשוט ברשת הוירטואלית אפילו ברמת הגבוהות ביותר וייתכן שמזה הרשתות רוצה להימנע, כי מה שמאפין את הרשתות הוא א-פוליטיות ושלום ואחווה מוחלטים. בנוסף לזאת הרי שהממשק של של ה FS9/FSX הוא מוגבל מאד בכל הקשור לפעילות צבאית, מטוסי אויב, ירוט הפצצות הדמיית מטרות , הדמיית תרחשי קרב והדמיית מערכות שלמות של מלחמה - כל אלו באמת נשארים בדימיון ב FS. לכן אנחנו ב VIAF חשבנו והחלטנו שאנו נתמקד בסימוטורים קרביים. אגב FALCON אינו היחיד, בכוונתינו לפתוח טייסות לכל טייסת בכל סימולטור קרבי. לכן נראה שהאפשרויות של טיסה קרבית בFS הם למעשה מאד מוגבלות בייחוד ברשת וירטואלית. אבל אם אתם מצליחים לקבל הסכמות לבצע באזים, הזנקה וליווי אוירי למטוסים אחרים ברשת, ולבצע סוגים של יעפים שמתפרשים כתקיפה - אז זו באמת פריצת דרך, נראה לי שעד עכשיו רבים ניסו ונתקלו במדיניות ברורה או פחות ברורה שלא עודדה סוג של פעילות כזה ברשת. בכל אופן יחד עם זאת אנו ב- VIAF מזהים את הרצון של טייסי ה FS9/FSX לטוס טיסה קרבית בסימולטור שלהם לכן כמו שהודענו אנו נפתח מספר מסויים של טייסות על סימולטור זה כגון טייסות קרב, טייסות מסוקים (תקיפה תובלה וחילוץ), טייסת הרקולסים וטייסת בינלאומית על PMDG. אולם כפי שכאמור מאחר והאפשרויות לבצע ליווי ובאזים ותמרונים ויעפים מסויימים ברשת וירטואלית אינם דבר מקובל - החלטנו שטייסות אלו יפעלו על שרת FS פרטי של VFS. שם יוכלו לבצע כל סוג של פעילות אווירית צבעית באירועים ובפיקוח שילווה את טייס הקרב ביד הדימיון הטובה וללא שום מגבלה. אגב, בלי שום קשר לטיסה צבאית כולם כולל כולם מוזמנים לטוס בשרת הפרטי של VFS שכתובתו : 82.166.49.199 סיסמת התחברות תינתן בטימספיק שלנו כלכל המעוניין שכתובתו גם היא : 82.166.49.199 או להצטרף לאחד הקורסים. שוב, איתי שיהיה הרבה בהצלחה עם הפרוייקט, לדור כבר איחלתי בפרטי, לך, אני מנצל במה זו. כל הכבוד. סליחה על טעויות כתיב אם נפלו - זו השעה חחח

אכן - זה בדיוק השינוי המתפתח.

אנו עובדים על נהלים שכן יאפשרו לחיה"א לבצע פעולות מקוונות ברשת בדיוק כפי שחיה"א בתפקוד שוטף (ללא מלחמה ומבצעים מכוונים נגד אף מדינה) נוהג, עם הסתייגות של בטחון שדה ונהלים דמיוניים. קרבות אוויר, יעפי הפצצה במקומות שיוגדרו לכך, וכד', אלו בדיוק הדברים שאנו כרגע עובדים בשבילם, וזה בדיוק טיב המהפך. ללא כל הנ"ל, לא הייתי טורח לעבוד בשביל זה ולא הייתי טורח להזכיר זאת בפורום הזה.

למעלה