פתח תקווה 2007

TaL53

New member
פתח תקווה 2007

תלמידות אתיופיות לומדות בכיתה נפרדת, יש להן הפסקה נפרדת ואפילו הסעה נפרדת- הכול כדי לא לערבב אותן עם ה"לבנים". בהחלט אחלה "דו-קיום" יש לנו בארץ.

shon100000

New member
כן,זה ידוע לצערנו..

ובבית ספר חרידי בירושלים גם עשו חומה בין הילדות האשכנזיות למזרחיות. הגזענות בארץ הזו ידועה והכי מצחיק זה שהיהודים תמיד מתפלאים למה יש אנטישמים בעולם ואיך זה ששונאים אותם...

בבית שמש, מודיעין, עמנואל ועוד כמה מקומות...

אבל אני מניח שגם בירושלים. ד"א, מה שהכי הורג אותי זה ראשי ש"ס. הם הקימו רשת בתי ספר, אבל מה.. את ילדותיהן הם שולחים לרשת "באר יעקב" האשכנזית. זאת אומרת, הם עושים את כל המאמצים שבעולם כדי שיקבלו אותן לשם. לשאלה, למה הם לא שולחים את ילדותיהם לרשת החינוך שלהם - גם כדי להראות דוגמא ["נאה דורש נאה מקיים"], וגם, ואולי אף בעיקר, כי זו הרשת שלהם.. של היהודים יוצאי ארצות ערב, ענה אחד מהם.. ברשת בתי הספר של ש"ס לומדות בעיקר בנות ממשפחות עוני ומצוקה, עם בעיות רבות מאוד.. ומן הסתם ראשי ש"ס אינם מעוניינים שבניהם ובנותיהם יתרועעו ויתחככו עם אנשים מהסוג הזה..

Astroo

New member
אז מה, כיתות נפרדות לרוסים קיימות מאז 1990

ואף אחד לא פצה פה.

TaL53

New member
וגם הפסקות נפרדות?

והסעות נפרדות? כיתות "עולים" אכן קיימות, וגם בב"ס שלי זה היה אבל אף אחד לא אמר שזה טוב וגם בב"ס שלי ועד ההורים נלחם נגד ה"גטו" הזה ובסוף ביטלו את השטות הזאת ככה שכן ועוד איך פוצים פה.

shon100000

New member
אבל תמיד היו כיתות לעולים...

ולא רק לעולים "רוסים". זה בשביל שילמדו עברית ויוכלו להדביק פערים. אני לא אומר שזה טוב אבל זה כבר היה קיים בארץ עוד כשברית המועצות היתה קיימת.....

Astroo

New member
גם במקרה דנן מדובר בכיתה זמנית

על מנת שהילדות יסגרו פערים. זה לפחות מה שטען מנהל בית הספר.

Astroo

New member
אני לא סנגור של המנהל

אבל לא זכור לי שגם בבי"ס התיכון שבו למדתי נעשה איזה מאמץ לקרב בין העולים מרוסיה לצברים. היתה שם כיתה רוסית (שהוקמה לאחר שכבר התחלתי ללמוד, ולכן התמזל מזלי ללמוד בכיתה רגילה) שהיתה ממוקמת בקרוון מחוץ לבניין הראשי ולא היתה שום אינטרקציה בין תלמידיה לתלמידים האחרים בהפסקות.

shon100000

New member
ועדיין לא היו הסעות נפרדות וחומה בחצר....

לא צריך לבכות על חלב שנשפך אלה להתקדם,וישראל של שנות ה-2000 גרועה ממש כמו מלפני עשרות שנים.

Astroo

New member
האמת, לא ברור לי

לפי איזה חוק הועלו לכאן "יהודי" אתיופיה ? הרי לפי חוק השבות רק יהודים או ילדיהם ונכדיהם זכאים לעלות. ולפי הרבנות הראשית, אף אחד מהם אינו נחשב ליהודי לפני שיתגייר. ז"א שלפי חוק השבות אינם זכאים לעלות, שלא לדבר על פלשמורה שהם בכלל נוצרים.

שאלה טובה...

יש הרבה דברים [שלא ידועים לנו] שכל מיני גורמים אינטרסנטים מבשלים לנו.. בדר"כ זה בא על חשבוננו..

TaL53

New member
השיטה הזאת הוכחה כלא נכונה

בדיוק כמו כור ההיתוך הכפוי שניסו לעשות כאן. הוכך ששילוב העולים בחברה צריך להיעשות לא ע"י גטאות בב"ס או קרוואנים באזור המחששה אלא הכנסת העולים לכיתות הטרוגניות תוך כדי העשרת אותם עולים בשיעורי עזר במקצועות העברית במקום או בנוסף לשיעורים המתקיימים בכיתה, ככה היה בב"ס שבו אני למדתי בכיתות ב ו-ג ולמדתי עברית תוך פחות מחצי שנה.

Astroo

New member
אני מתכוון שלא היו כתבות בעיתונים

ד"א, שים לב שמדובר בבי"ס דתי והאתיופים נחשבים לספק יהודים לפי ההלכה ומחוייבים בגיור. אם אני אשלח את ילדי לבי"ס מוסלמי או נוצרי, סביר להניח שלא יתקבל שם כי אינו נוצרי או מוסלמי.

shon100000

New member
כיצד יתכן הדבר....

אם אחותו של חבר שלי נחשבת לגוייה מכוון שאמה אינה יהודיה?

למעלה