פתח לכיריים בשיש

rainbow25

New member
פתח לכיריים בשיש

שלום,
אנחנו לקראת התקנת שיש בדירה מקבלן (אותה נקבל רק בעוד כמה חודשים). אנחנו צריכים לעשות פתח בשיש לכיריים. אנו נוטים לכיריים אינדוקציה. המעצבת המליצה לקנות כיריים כבר מעכשיו כדי שיעשו פתח מתאים. כעקרון אנחנו מעדיפים לחכות ולקנות את כל מכשירי החשמל יחד וגם לא ממש יש לנו איפה לאכסן אותם כרגע. השאלה היא האם יש גודל סטנדרטי של פתח לכיריים? האם באמת חייבים לקנות את הכיריים מעכשיו?

בנוסף, נשמח לשמוע המלצות (ודיס-המלצות) על כיריים אינדוקציה.

תודה!

rainbow25

New member
כן

עשינו תשתית גם לגז וגם לאינדוקציה. ככה שיש שקע תלת פאזי, יציאה לגז ושקע רגיל (זה מה שקורה כשלא מצליחים להחליט מראש ורוצים להשאיר את כל האופציות פתוחות).

milch

New member
אם ככה...

אז מה שנשאר זה להחליט על הכיריים עצמם. בכיריים אינדוקציה, לרוב המידה החיצונית של גוף הכיריים אינה גדולה בהרבה ממידת החלק השקוע. בכיריים מן הסוג הזה יש הבדלים בין יצרן ליצרן, בין גודל 60, 70 או 90 ס"מ רוחב. דבר נוסף, מידת הבליטה אל מתחת למישור השיש יכולה להיות 5-7 ס"מ בתלות ביצרנים השונים. זו מידה חשובה לקחת בחשבון עבור תיכון ובנית הארונות + השיש.
קנו את הכיריים, חבל לפספס, מקסימום בקשו מן הספק לעכב את האספקה לבית.

מילאן

New member
גם אנחנו באותה דילמה

אין לי בעיה לקנות אותם עכשיו אבל הכיריים הן דיי קטנות כשמידות החיתוך הרשומות הן ר 55 א 47 כשמידה חיצונית זה ר 58 א 50.
בחנות מוצרי חשמל אמרו לי לעשות מידות סטנדרטיות של ר 56 א 49 על מנת שלא יגביל אותי בעתיד במידה וארצה להחליף את הכיריים .

מישהו מבין בזה?

zivaf2

New member
זה נכון לגבי כיריים גז

אבל השואלת מדברת על אינדוקציה, שם יש חשיבות למידות מדויקות כי יש מגוון גדול יותר של מידות, וגם מידת הגובה משמעותית.

milch

New member
מחזק את דברי זיוה!

אין דין אינדוקציה כדין גז, מבחינת מידות התקנה.
כך הסברתי גם לשואלת המקורית.

מילאן

New member
שאלות אשמח לסיוע

שלום,

1. האם כשהמידות החיצוניות זה ר 58 א 50, כדאי לעשות את החיתוך של ר 56 א 49 כפי שהמליצו בחנות מוצרי חשמל -זה משאיר רק חצי ס"מ מכל צד באורך?
האם איש השיש עושה את זה מדויק על המ"מ שכן אם לא הכיריים יהיו קטנות מידי ככשהאורך החיצוני זה 50.

2.
הכיריים ישבו מעל מגירה וכעשרה ס"מ מעל מדיח, הנגר ביקש שאגיד לו איפה לחתוך את החלק העליון של המגירה בשביל ההכנה לכיריים.
מה המידות שצריך להגיד לנגר? האם הוא צריך להשאיר חתיכת דיקט בין המגירה לתחתית הכיריים או שלא אמור להיות כלום מעל המגירה?

תודה

zivaf2

New member
תשובות

1. אין פה כדאי או לא כדאי. את המידות לחיתוך עושים לפי הכיריים הספציפיות שאת קונה. כשאת קונה את מקבלת שרטוט של הכיריים עם מידות.
2. בד"כ משאירים את כל הפלטה העליונה פתוחה כדי שלא תהיה מגבלה עם הכיריים (הרי את הארונות מזמינים הרבה לפני השיש ולא תמיד יודעים בשלב הזה את גודל הכיריים).

milch

New member
שוב אני עם זיוה...

1. אי אפשר לדעת מה מידת קפדנותו ודיקנותו של איש השיש. אם חו"ח יהיה פיספוס עם התקנת הכיריים בבוא הזמן, מוכר הכיריים לא יקח שום אחראיות. למרבה הצער, מוכרי הציוד החשמלי לבית אינם בקיעים מספיק במה קיים בשוק. במיקרה הטוב הם מכירים ספציפית את מה שהם מוכרים. קנו את הכיריים עכשיו!
2. לא הבנתי את "הסנדביץ' " : הכיריים ישבו מעל מגירה וכעשרה ס"מ מעל מדיח.
כפי שזיוה כתבה, לא נהוג להתקין דופן עלינה/מיכסה על יחידת הכיריים אלא אם מידות הכיריים ידועים. קושרת אחורית אנכית כמו הקידמית ביחידת כיור, יהיה נכון להתקין. כמו-כן קושרת אופקית צרה מקדימה. הנגר אמור לדעת את הדברים האלה.

למעלה