פתח יציאה לחצר

• פותח הנושא rune7
  • פורסם בתאריך

efratcn

New member
לא בהכרח. מאד תלוי בהרגלי הבית. אנחנו חיים

בחוץ. גם בחורף בפרגולה חיצונית אנחנו תמיד מארחים בחוץ. כולם גם ככה מעשנים אז לשבת בתוך הבית זה לא ריאלי. אני הייתי במקרה הזה הולכת על האופציה של החלון הגדול ביותר (נדמה לי 3) אבל זה כי אני מאד אוהבת חלונות גדולים ומראה חיצוני שנכנס לתוך הבית.

rune7

New member
מספר הערות

מדובר בדירת גן בבניין של 3 דירות. השטח והאדריכל נתונים. התכנון ב-sketchup הוא שלי ומבוסס על קובץ האוטוקאד של האדריכל, הריהוט נועד לייצג את המצב כדי לספק לי תמונה אמיתית יותר באמצעות תלת מימד מאשר ניתן לקבל בשני ממדים (לי יותר נוח כך). אני מצרף את השטח הציבורי בשני ממדים עם גדלים כדי לאפשר לכם מבט נוסף. אני מעוניין בבית מואר שהחלונות בו פתוחים לפחות חלקית מרב הזמן. למרות שמדובר בדירות המפרט ומספר החלונות מייצג יותר בתים פרטיים. ראיתי אצל מספר חברים בתים שהורכבו בהם חלון ענק ליציאה אבל התריס שלו היה סגור חלקית או לגמרי במשך רוב היום אם בגלל שמש ישירה או רעש או סיבות אחרות ואני מעוניין להמנע מהמצב הזה. התחושה שלי מהתנהלות עם האדריכל שלי וגם מהערות שקיבלתי מאדריכלים אחרים לאורך הדרך היא שיש יותר עניין באיך הבבניין ייראה חיצונית ופנימית (איזה שם זה עושה עבורו) מאשר עניין לספק מרחב פרקטי ונוח למחייה לדיירים. למשל, הם מתעקשים לדחוף אי במטבח שלי שהוא בסך הכל 4X3. לדעתי אי בכזה מטבח קטן אינו מתאים ולמרות שהסברתי שוב ושוב את צרכי המשפחה שלי ואת מנהגיה, דעתם לא השתנתה. כנ"ל לגבי החלון הגדול, למרות שהאדריכל צריך להתחשב באופי הסביבה בבואו לתכנן וכפי שאמרתי, אנו קרובים לרחוב רועש והגינה מזערית. לכן אני מנסה לקבל עוד דעות בפורום הזה שאני מאד מעריך את האנשים שמשתתפים ומחווים את דעתם בו. תודה שוב.

פיטנגו4

New member
לא הבנתי

איזה שם זה יעשה עבורם, כאשר הלקוח מתעקש שהוא לא רוצה אי, ואילו הם מכריחים אותו לקבל אי ??? ולמה להכריח? הוא חייב להכריח אותך להתקין אלמנטים כמו מעקה תיקני, גם אם תתנגד. אבל אי?? הרי זה לא חלק מטופס 4...

פיטנגו4

New member
האדריכל שלך

הוא תלמיד מצטיין של רם כרמי. גישה זהה - העיקר המראה החיצוני והרושם, לא חשוב איך מרגישים הדיירים, ובכלל לא משנה אם גרים שם אנשים אמיתיים או רובוטים. הכניסה מהרחוב - במדרגות ועוד מדרגות ועוד מדרגות, כולן משיש מדהים ורחבות ידיים, עד המעלית בלובי המפואר. נגישות? יוק ! הדרך מהמעלית בקומת המגורים לדירה עצמה יכולה להיות דרך מתפתלת על 2 רמפות משופעות, בחלל ענקי עם שפע צמחיה (ואחזוקה יקרה להפליא ומסובכת ששום חברת אחזקה לא עומדת בה), הכניסה לבית של זוג מבוגר יכולה להיות (לדעתו) עם 2 מדרגות אחרי הכניסה(!!!), כדי שיראו את הים (!!) אז מה אם לגברת קשה ללכת? שתתאמץ ותגיד תודה ! אדניות פנימיות בדירה. בזבוז מקום נוראי שלא מאפשר בכלל גישה לחלון וכו' וכו'.

shiranow

New member
רגע, כמה שאלות

שלום, כמה שאלות: האם הדלת החיצונית שנמצאת על קיר המטבח (ליד "פינת האוכל") היא הכניסה המרכזית? האם היא הכניסה מהחנייה? כמה אנשים חיים בבית? כמה מרכזית הטלויזיה בחייכם? האם אתם מארחים הרבה? האם אתם מבלים הרבה זמן במטבח- מבשלים בכיף והרבה, יושבים ומקשקשים במטבח? שוב, אחרי התגובה הזאת שלכם, אני חושבת שיהיה מאוד נכון לצמצם את היציאה לגן ולהרחיב על חשבונה חלונות גדולים ונעימים מהמרחב הציבורי החוצה, אבל אשמח לתת הצעה מושכלת יותר אחרי שאדע קצת יותר. שירה קריזלמן, אדריכלות פנים ועיצוב, 052-2-907-553

rune7

New member
תשובות

הדלת החיצונית היא הכניסה הראשית לדירה (היא בצד הבניין ולא מהלובי הראשי שמוביל רק לדירות הגג) ויש ליד 2 חניות צמודות. אנחנו משפחה קטנה (4, שני ילדים קטנים) שמבלה את עיקר הזמן בסלון או במטבח. הטלויזיה חשובה אבל פחות קריטית בדירה הזו מאחר שבמרתף מתוכנן קולנוע ביתי, שיזיז (לפחות אותי) מהסלון למטה בכל פעם שארצה לראות סרט או משחק. אני מניח שלמעלה נשתמש בעיקר לחדשות וסרטי ילדים.. אנחנו משתמשים בפינת האוכל לעיתים נדירות ובד"כ מארחים בסלון. חשבתי להצמיד את פינת האוכל לגרם המדרגות (כמו בתמונה המצורפת), אבל נראה שלא ישאר מספיק מרווח ראש במדרגות האחרונות (ישאר משהו כמו 1.80 לדעתי). ותודה על התגובה.

shiranow

New member
אתה צודק

לא יהיה גובה ראש תקני בסידור המדרגות הזה, אולי אפשר לחשוב עוד על איך משנים את המדרגות. אני מבינה את המשיכה לשרטט את שולחן האוכל עם הכיסאות ככה מסודרים בפנים, אבל זה יכשיל אותך, ולא מייצג תמונה מציאותית.. אפשר להזיז את הדלת החיצונית עד לסוף הקיר עליו היא נמצאת (בנק' הרחוקה באופן יחסי מהמטבח)?

shiranow

New member
דו מימד

אני גם חושבת שכדאי לחזור לדו-מימד בנקודה הזאת.

למעלה