פתח יציאה לחצר

• פותח הנושא rune7
  • פורסם בתאריך

rune7

New member
פתח יציאה לחצר

אנו מתלבטים בין מספר אפשרויות לפתח לחצר שלנו. מדובר בפתח לכוון מזרח, לגינה מאד קטנה שעומקה בסך הכל 4-4.5 מטר מקצה קיר הבית לחומה המפרידה ורוחבה כרוחב המגרש (כ-20מ'). בנוסף בכוון זה יש כביש רועש למדי שמרוחק רק 10מ' מהבניין. ההתלבטות היא בין לעשות פתח יחיד גדול באורך 5מ' כהמלצת האדריכל, או לצמצמו במידה נכרת (לכ-3-3.5מ') ואולי להוסיף בצד חלון קטן לאור, במידה והפתח הגדול יהיה סגור בתריס רוב הזמן. אשמח לשמוע את דעתכם. מצורף קובץ עם אפשרות ראשונה

inbaluz

New member
אהבתי את האפשרות ה-3

אבל זה רק עניין של טעם וגם אולי אני חושבת על פרקטיות - לאוורר ליד האוכל בלי לפתוח את כל הגודל הזה....

אבי1013

New member
אפשרות 3

גם אני תיכננתי כך רק שעשיתי את החלון ארוך יותר

פיטנגו4

New member
אפשרות 1

הערות: 1. חשוב: אם הכביש רועש לעשות זכוכית בידודית. 2. אם השטח בחוץ יהיה מרוצף כמו הבית ולא שונה מאד (דק לעומת גרניט-פורצלן, למשל) אז תהיה לך אשליה של סלון גדול יותר. זה מאד חשוב לסלון כזה קטן. 3. פתיחה של דלתות הזזה היא ממש קלה, ואין שום בעיה. חשוב שתהיה גישה נוחה לפתיחה, ולא רק דרך הרהיטים. 4. לא ברור לי למה התריס יהיה סגור רוב הזמן. אם יש בעיה של שמש עשו פרגולה או שיתלו עץ נשיר במיקום מתאים לזוית השמש. 5. האדריכל מתכנן את כל החזיתות שלכם. אם לדעתו החזית תהיה יותר יפה עם חלון גדול - אני איתו. אופציה 2 פסולה לדעתי. 6. סליחה, אבל זה הזמן להעיר - ואל תעלבו בבקשה, הכוונה שלי באמת טובה: אני חייבת לציין שתכנון הסלון שלכם הוא גרוע ומאד לא נעים ולא נכון. הייתי בכלל מחליפה את המיקומים של פינת האוכל והסלון, ומשנה את מיקום ה TV לגמרי. פנו לאדריכל שיחשוב עוד קצת, כי זה גם יביא לשינוי החלון המדובר.

rune7

New member
תודה

אני מסכים עם הערותייך. אני סבור שהאדריכל באמת בחר במפתח מקסימלי כדי לשוות מראה של סלון גדול יותר וכן חזית אחורית יפה יותר. אבל, וזה אבל גדול - אני לא משוכנע שהוא חשב על הבעיות הפרקטיות שנובעות ממיקום המגרש בסמוך לכביש רועש וכן מגינה שעומקה מינימלי. אני מתקשה לראות את עצמי עושה אירועים גדולים בחוץ בסביבה רועשת וכן פותח את החלון כולו כדי להכניס רעש הביתה (אולי כשכולנו נעבור לרכבים חשמליים), אני בטח אעביר את זה למרתף שבו יש לנו מרחב גדול. בהנתן מגבלות המבנה החיצוני הקיים, מה היית מייעצת לשנות באזור הציבורי של הדירה כדי לשפר את תכנונה?

פיטנגו4

New member
הייתי משנה את הכל

אני דוקא מסוג האנשים שפרספקטיבה בסקצ'אפ מראה להם פחות משרטוט דו-מימדי כולל באוטוקד,
אבל במגבלות מה שאני רואה, ובלי שום אינפורמציה מה עוד יש בחלל ואיפה (מטבח, כניסה וכדומה), אני משערת שהייתי מסובבת את פינת הישיבה, מחליפה בינה לבין פינת האוכל, ומשנה את הקיר כך שיוכל להכיל פלסמה וגם חלון יציאה גדול. עבודת התכנון הזו חשובה מאד, והיא תקבע לכם את איכות החיים בבית. זה הרבה יותר חשוב מפלטת הזכוכית (המיותרת) על המזנון שמתחת לפלסמה - שבזה האדריכל דוקא השקיע, במקום בדברים החשובים באמת... זו לא שאלה לפורומים אלא זו עבודה לאדריכל או מעצב פנים מקצועי.

rune7

New member
ראשית, תודה על התגובות

גם לדעתי אפשרות 3 נראית עדיפה. חשבתי להחליף בין הסלון לפינת האוכל אבל אז יהיה עלי לוותר על החלון הצפוני (לא רואים בפרספקטיבה הזו). אגב, גודל חדר הסלון + פינת האוכל הוא כ-6.5X4. לדעתכם, לא קריטי? אנחנו לקראת הבניה כבר, כך ששינויים מהותיים קשה לעשות, אבל להוריד או לשנות חלונות עוד אפשר במסגרת הסביר. תודה

זה מה שאני הייתי עושה:

הייתי מוותרת על שני שולחנות אוכל. הייתי משתמשת בשולחן אחד לא גדול שמסוגל להפתח בצורה משמעותית כאשר צריך. לא מבינה איפה יש חוק שצריך לדחוס שני שולחנות במקום שהוא בלתי אפשרי. אני חייבת לומר שכמו שזה נראה עכשיו זה כל כך מאולץ ודחוס שאני באופן אישי לא הייתי מסוגלת לחיות את זה. אני מנסה לחשוב על סיטואציה בה באים אורחים, אתם עורכים שולחן וחייבים להזיז את הספה ושום דבר לא נראה נכון ובמקום. לגבי הוויטרינה: מכיוון שאני טיפוס שחייב סימטריה בחיים, אצלי אפשרות 1 ו3 לא היו יכולות להתקיים. ודבר אחרון: הארכיטקט לא אשם בכך שמאחורי המגרש שלך יש כביש סואן, היית צריך לקחת את זה בחשבון כאשר קנית את המגרש ולבדוק לפני סגירת החוזה את האפשרויות. אחד הפתרונות שאולי יכולים לעזור הוא איזושהי הפרדה של קיר בחצי גובה (נניח מטר ועשרים) שייתן מעין הפרדה וגם משענת לספה למשל, וזה יכול להיות אפילו מול הויטרינה, משום שגובה כזה לא יסתיר את הנוף מהמטבח. אני הייתי מייעדת חצי קיר כזה דווקא לבידורית ואת הספות הייתי מצמידה לקיר. לא יודעת, זה לא טוב, והבעיה היא ממש לא גודל הויטרינה וגם לא מיקומה.

shiranow

New member
סידור מחדש חלל ציבורי

הייתי מסדרת את החלל הציבורי מחדש. 1. משנה את גדלי הדלת החוצה. במקום דלת הזזה, הייתי משנה לדלת פתיחה על שני השליש של החלון הקיים בצד שקרוב לשולחן האוכל החגיגי, ופותחת כנף אחת על השניה- כל כנף בסביבות 90 ס"מ רוחב (מכובד). דלתות הזזה אינן אטומות (שלא כמו דלתות כנף), השטח ליד כביש סואן אמרת? יהיה אבק ורעש בסלון כל הזמן, מקוה שבחרתם ספות כהות ורחיצות... חלונות הזזה רחבות בגלל המסילות (כ- 15 ס"מ במקום כ- 5) ותמיד יש במסילות ג'יפה שקשה לנקות, זאת גם הג'יפה שחורקת ומעצבנת. במקרה הזה אני גם לא רואה שום סיבה שתהיה דלת כל כך גדולה על חלל כה קטן. על יתר הקיר אולי הייתי מפרגנת חלונות קצת יותר גדולים מהצהר שפרגנו לכם ליד שולחן האוכל... 2. לגבי שולחן האוכל - אני גם חושבת שאפשר לסדר שולחן אוכל חגיגי שנכנס קצת לתוך המטבח ויוצא ממנו או שנפתח. מה קרה, לבני הבית לא מגיע לאכול ליד השולחן היפה בכל ימות השנה? השטח באמת קצת קטן לכל הפונקציות שנדחסו אליו. לפי התכנון הקיים, יהיה קשה להנות מאוכל באזור הדחוס שנשאר לשולחן האוכל. 3. ובנוגע לסלון- מה עם להפוך את הספות ולעשות אפילו ספת "ר" על הקיר שנמצאת עליו הטלויזיה עכשיו ועל קיר החלון שקצת נסגור? לטלויזיה עצמה אפשר לבנות רהיט שיפנה לתוך החלל הציבורי. הכי חשוב - כך גם כל מי שיושב בחלל הציבורי יוכל להנות זה מזו, במקום לשבת עם הגב האחד לשני- ובמיוחד עם הגב לכניסה, שזה כבר פשוט לא נעים. בהצלחה! שירה קריזלמן, אדריכלות פנים ועיצוב 052-2-907-553

רשר

Well-known member
מנהל
תלוי בנוף וביחסכם אליו

יש בתים בהם כל הסלון - חלון, זכוכית מסביב בגובה 3,5 מטר באורך17 מטר (10X7) רוחב החצר בצד הארוך 4 מטר עם נוף לגדר חיה וכיסוי בפרגולה, אני תכננתי פתח 3 מטר ולאחר גמר השלד הוקטן הפתח ע"י קיר בבניה עצמית ל 2 מטר כי נראה לנו שיחסר מקום לתלית תמונה/קישוט///, חשבו על הנוף שרואים דרך הפתח וכמה אתם רוצים לקשר אותו לפנים הבית (החלון הקטן באותו הקיר אינו מוסיף אלא לאיורור וניתן ליצרו כחלק מהפתח הגדול, מאוד מומלץ במצב כזה להתיעץ עם אדריכל/ית נוף,

shiranow

New member
מומלץ להתייעץ עם אדריכל פנים :)

את רוב הזמן מבלים בבית :)

רשר

Well-known member
מנהל
נכון כי אצלי החוץ במערב

אצלם במזרח ועם פרגולה ישבו בה כל היום!

פיטנגו4

New member
זה בית על קרקע ולא דירה !

כל התכנון צריך להיות מופנה החוצה, וכל המבטים כלפי חוץ ולאו דוקא כלפי הפלזמה -( עם "מקדש" גבס מסביבו) או כיור המטבח המרשים. גם אם זו גינה קטנה שלא ישהו בה הרבה, גם אם רובה מרוצף, היא עדיין יכולה להיות יפה ומעניינת יותר מכל תמונה שעל הקיר !!! היו כאן בפורום תכנונים איומים ונוראיים שפנו פנימה. דפדפי ותראי, ועינייך יחשכו.
האדריכל ממש התעלם ממה שמעבר לקירות בצורה בוטה. לדעתי, זה בזבוז של כל הכסף שהושקע במגרש. לו אנשים היו רוצים לוותר על החוץ, לא היו קונים בית אלא דירה... אדריכל טוב הוא לא "אדריכל פנים" אלא אדריכל בתפיסתו (אני לא מתיחסת לתואר האקדמי הרשמי, שזה נושא אחר). התפיסה התכנונית צריכה להיות כוללנית ושלמה ולא רק "פנים". אני בעד אדריכל לתכנון הבית, מעצב פנים לתכנון הפנים, ומעצב גינות ונוף לתכנון החוץ. כולם צריכים להיות משולבים עוד משלב התכנון . כך יוצאים הבתים הכי מוצלחים, עם ניצול הכי מוצלח של הפנים והחוץ. יש כאן כמה בפורום שהפנימו את זה, לשמחתי הרבה.

shiranow

New member
ובכל זאת

דירה צמודת קרקע או בית, התכנון הקיים של הפתחים ושל הריהוט לא מעודד צפיה החוצה. לדעתי הוא גם לא מעודד יציאה החוצה, ומהשאלות של בעל\ת הנכס אני מבינה שלא היתה עדיין התייחסות מיוחדת לחוץ, ובפרט למיסוך הרעש. אם מיקום הספה ישתנה לפי הצעתי לא יראו את הכיור, גרם המדרגות ושולחן שיהיה מן הסתם במטבח יסתיר את האקשן שם. לעומת זאת, כן יראו את החוץ (היה כתוב בפניה הראשונה שיש סיכוי שהתריסים יהיו מוגפים רוב הזמן, לכן עדיף שיהיו חלונות שדוקא ישארו פתוחים, ושיהיו משמעותיים, לא צהר פה ושם. במילא תמיד יוצאים ונכנסים מהפנים לחוץ ובכיוון ההפוך מנקודה אחת, מאיפה שהכי נוח... ההצעה שלי גם מגדילה את האזור הציבורי מפני שבמקום שישבו שתי ספות עצומות במרכזו, יהיה רהיט עדין לפלזמה. ספה שמפנה את הגב ליתר החלל הציבורי מדגישה ותוחמת אזור קטן יותר, במקום לפתוח אותו שזה מה שיקרה אם ישבו על הקיר המנוגד. את הפלזמה אפשר לעגן גם על רהיט, אני דוקא לא מאמינה במקדשי גבס איפה שלא צריך. העובדה שהיו בפורום תכנונים איומים של פניה למרכז החלל הציבורי עדיין לא אומרת שזה קונספט איום. יש אדריכלים איומים, מעצבים איומים, אדריכלי פנים איומים ואדריכלי נוף איומים, יש גם טובים. כמובן שבפניה חסרה אינפורמציה לגבי רצונות בעלי הנכס וכו'... אני גם בעד תפיסה כוללנית (וחיובית), וזו התפיסה שאני בונה ומעצבת עלפיה. לפעמים יש שילובים פורים עם מעצבים שונים, לפעמים לא. לפעמים המעצב ידע לשלב את החוץ עם הפנים, ולפעמים לא. בד"כ זה תלוי בתכנון ממש טוב, לפעמים במזל. בתכלס- או שנפלת על מעצבת (אדריכלית פנים \ מהנדסת) מוכשרת שיש לך חיבור איתה או איתו, או שיהיה אושר קטן. שירה קריזלמן, אדריכלות פנים ועיצוב, 052-2-907-553

פיטנגו4

New member
אין לנו ויכוח שהתכנון לא טוב

הרי שתינו הצענו עוד קודם הצעות די דומות של שינוי כל החלל הציבורי, שישפיע גם על הקיר המדובר של יציאה החוצה. אבל, אני בגישה, שבית על קרקע צריך אדריכל בנין טוב, שיתייחס גם לחוץ כאל חלל או אוסף חללים שאי-אפשר להתעלם מהם (ועיצוב הפנים יהיה נובע ומשולב בכך). לדעתי , לא להתיחס בכלל לחלל החיצוני בבית קרקע זו טעות. המשפט שלך "את רוב הזמן מבלים בבית " - מכוון פנימה ועוצם עיניים החוצה. גישה לא נכונה לדעתי. לו היית כותבת "את רוב הזמן מבלים בבית עם המבט החוצה" זה היה כבר הרבה יותר נכון, לדעתי כמובן.

shiranow

New member
אדריכלות

אדריכלי פנים בונים וילות, משפצים דירות מכל סוג, מעצבים מסעדות ובתי מסחר... הם רק לא בונים בניינים רבי קומות או חניונים או קניונים... לא ברורה לי האבחנה במקרה הזה. המשפט שלי שלא אהבת התייחס לפניה המקורית של בעלי הדירה שאמרו שיש סיכוי טוב שרוב הזמן התריסים יהיו מוגפים, מן הסתם בשל הנסיבות, זאת לא ראיית העולם שלי (וסביר בעיני שגם לא שלהם). אני חושבת שתריסים שמוגפים רוב הזמן נובעים מתכנון רע, חבל שהם נקלעו לסיטואציה הזאת. לעומת זאת, אם זו היתה דרישת בעלי הנכס והשקפת החיים שלהם, זו זכותם בהחלט. כמובן שצריך, כדאי וחשוב להתייחס גם לחלל החיצוני, ויותר מכך, כדאי לתכנן חלל חיצוני שהוא המשך טבעי של החלל הפנימי. גם אם לא מבלים בחוץ הרבה, תכנון טוב יעודד את דרי הבית לפתוח את העיניים החוצה ולהנות מהטבע, הוא כל כך יקר בימנו. עץ מואר, ירק שזז ברוח ומשתלב עם השתקפות התאורה הרכה של הלילה בחלון הזכוכית, גשם, שעות בין ערביים, גינת תבלינים שמבשמת את הבית... גינה מוצלחת מעלה את איכות החיים. שירה קריזלמן, אדריכלות פנים ועיצוב 052-2-907-553

פיטנגו4

New member
גם אדריכלים אמיתיים וגם הנדסאי-אדריכלות

ולא רק בוגרי תואר ראשון באדריכלות ועיצוב (שאינם אדריכלים). התואר בכלל לא נושא השאלה. אני שמחה שאת מסכימה איתי ש "תכנון טוב יעודד את דרי הבית לפתוח את העיניים החוצה ". נהדר !!! יום נפלא !

למעלה