פתח יציאה לגינה

מצב
הנושא נעול.
פתח יציאה לגינה

פתח יציאה לגינה
שלום לכולם. אני בונה בית במושב. הסלון שלי בנוי בצורה כזו שמצפון יש את המטבח והכניסה לבית (כלומר, רצף ללא קירות עד הסלון), ממזרח יש חלון לא גדול, ממערב אין חלון ושם תמוקם כוורת גבס כלשהי או מזנון, ומדרום מתוכנן הפתח הגדול לגינה. יש לציין שמדרום יש לי שטח פתוח ונוף ללא הפרעה. אני מתלבט לגבי איך לתכנן פתח זה. גודלו 4.2 מ' . האם 2 דלתות הזזה גדולות, ואם כן האם אוכל למקם ספה כלשהי כנגד דלת זו, או האם עדיף רצף חלונות בגובה כ-90 ס"מ מהרצפה שאל הקיר שמתחתיהן אני אוכל להצמיד ספה ובהמשך דלת יציאה לגינה בגודל רגיל? אני רוצה להרויח את הנוף היפה שייכנס לסלון אך מצד שני להיות גם פרקטי ועם אפשרות ליצור סלון ומקום ישיבה. אשמח לעצה, וסליחה על אורך ההודעה.

פתח יציאה לגינה.

פתח יציאה לגינה
שלום לכולם. אני בונה בית במושב. הסלון שלי בנוי בצורה כזו שמצפון יש את המטבח והכניסה לבית (כלומר, רצף ללא קירות עד הסלון), ממזרח יש חלון לא גדול, ממערב אין חלון ושם תמוקם כוורת גבס כלשהי או מזנון, ומדרום מתוכנן הפתח הגדול לגינה. יש לציין שמדרום יש לי שטח פתוח ונוף ללא הפרעה. אני מתלבט לגבי איך לתכנן פתח זה. גודלו 4.2 מ' . האם 2 דלתות הזזה גדולות, ואם כן האם אוכל למקם ספה כלשהי כנגד דלת זו, או האם עדיף רצף חלונות בגובה כ-90 ס"מ מהרצפה שאל הקיר שמתחתיהן אני אוכל להצמיד ספה ובהמשך דלת יציאה לגינה בגודל רגיל? אני רוצה להרויח את הנוף היפה שייכנס לסלון אך מצד שני להיות גם פרקטי ועם אפשרות ליצור סלון ומקום ישיבה. אשמח לעצה, וסליחה על אורך ההודעה.
פתח יציאה לגינה.
כמעט בלתי אפשרי להתיחס. אני מציע שתצרף תכנית, כולל חץ צפון וכיווני נוף ותשאל שוב.

Dfengshui

New member
אם הבנתי נכון...

פתח יציאה לגינה
אם הבנתי נכון...
מיקום של ספה רצוי שיהיה כנגד קיר מוצק ולא כשמאחרי הספה יש מעבר או חלון. התחושה של ישיבה עם הגב לחלל ריק, אינה נוחה. פתרונות אפשריים - 1. כפי שאמרת, בנית קיר נמוך כדי לספק גב לספה ומעל החלון. 2. וילון אטום, שיכסה את אזור הספה. בראייה של הפנג שואי, האפשרות הראשונה - עדיפה.

מצורף איור. זה לא בנוי והכל גמיש

פתח יציאה לגינה

פתח לנוף

פתח לנוף
זה שהנוף והדרום פונים לכיוון אחד זה חדשות טובות. פתח מירבי עשוי להיות יתרון [כמובן שתצטרך איזושהי הצללה. הפתרון הפשוט הוא שני חלונות הזזה [אחת על השניה] שהחיצונית נפתחת ויש לך פינה שלמרות שהיא מזוגגת אפשר לקרב אליה ריהוט. אפשרות אחרת ואולי עדיפה יותר, ליצור קיר מפרופיל בלגי או אלומיניום שמאפשרים פתיחה על צירים, חלקים יהיו קבועים אך שקופים והחלוקה תהיה פונקציה של סידור הריהוט [מעבר החוצה]. בפתרון זה, מיקום וגודל הפתח הם גמישים והאדריכל שלך אמור לפתור זאת על בסיס תכנית ריהוט.

העובדה שהוא במושב

בתור מושבניק
מה מאפיין את הבית שלך כבית במושב? נראה כאכבר קוטג' עירוני בן 3 קומות: מסד, קומת כניסה וא
העובדה שהוא במושב
ואפשר לחשוב שברוב תוכניות ההרחבה שאתם המושבניקים עשיתם עליהם קופה לא קטנה כשהחלטתם לגדל וילות במקום אבוקדו, אנשים בנו קראווילה בגודל 80 מ"ר... תאמין לי אני בונה את הבית הכי צנוע ולא צעקני בכל תוכנית ההרחבה...

gerson1

New member
הכוונה היתה שונה:

העובדה שהוא במושב
ואפשר לחשוב שברוב תוכניות ההרחבה שאתם המושבניקים עשיתם עליהם קופה לא קטנה כשהחלטתם לגדל וילות במקום אבוקדו, אנשים בנו קראווילה בגודל 80 מ"ר... תאמין לי אני בונה את הבית הכי צנוע ולא צעקני בכל תוכנית ההרחבה...
הכוונה היתה שונה:
א. אתה צודק ב. למה לעשות כמו כולם ג. אתה מוזמן אלי הביתה-אפשר גם אחרת

מצב
הנושא נעול.
למעלה