פתחתי מאפייה

פרמלה

New member
פתחתי מאפייה

בשבוע האחרון הלחם הלבן הפרוס out לחמניות קמח כוסמין של אמא In. הגדילה לשמח אותי צעירית שיצאה השבוע לטיול - לטיולים אני נוהגת לשלוח איתן לחמניות לארוחות - ואמרה שמעדיפה את הלחמניות הביתיות על פני לחמניות סופר מקמח לבן טעימות ורכות. אני משתמשת בקמח כוסמין מלא, שמרים יבשים (מערבבת עם הסוכר וקצת מים פושרים. מלח מוסיפה לבצק אחרי ההתפחה הראשונה) ועם הזמן למדתי לאזן בין הקמח למים כדי לקבל בצק גמיש (אף לא מצליח לי למדוד כמויות מדויקות. אני תמיד בערך וליד) ולא לזלזל בהתפחה הנוספת של כדורי הבצק טרם הכנסתם לתנור. כל העסק ברוטו, כולל לזכור לחמם מים כצעד ראשון, כולל התפחות ואפייה לוקח שעה, ובעת ההתפחה אין הרי צורך לעמוד ליד הבצק. משלוש כוסות קמח יוצאות תשע לחמניות, שגודלן הסופי נקבע גם לפי זמן ההתפחה הנוסף אחרי קריצת העיגולים.

rnavina

New member
תודה! אנסה השבוע. היום אפיתי חלות

מקווה שיצאו טעימות. שבת שלום!

ארנבינה, האם את עושה הפרשת חלה?

ואם כן האם אוכל לבקש ממך לבקש בעבורי משהו בזמן הפרשת החלה? תודה.

juspan

New member
פשש, מרשים

גם המאפייה וגם הפרגון של צעירית ללחמניות בריאות תוצרת בית מול התעשייתיות הממכרות כביכול.

כל הכבוד! גם אצלי

הדרך היחידה שהגברים פה מכניסים קמח מלא לגוף זה כשאני אופה לחמניות/לחם. ואיזו מחמאה כיפית מצעירית.

אפשר גם בפנקייקים/בלינצ'סים

זה אפילו טעים יותר מקמח לבן אבל השתמשתי בקמח מלא "רגיל" עוד לא גיליתי את הכוסמין

איזה יופי!

פה לא עושים כמעט לחמניות כי לרב מכינים לחם באופה לחם... אבל יצא שבדיוק הוא סיים ואת ההודעה שלך קראתי עם פס-ריח של לחם טרי
ישר כח!

נינגאמא

New member
נקרא טעים! כל הכבוד!!

ת'אמת, הגיע הזמן שננסה גם לעבור לתזונה יותר בריאה..

יוליק12

New member
אחלה. ינוסה בהקדם.

קניתי קמח כוסמין בשבוע שעבר אבל בכמות קטנה מדי מסתבר. אבל זה נראה שאני אצטרך לעשות את זה מדי יום. אני כבר באמת צריכה לקנות מכונת לחם. פרמלה, את ההשראה שלי

למעלה