פתגמים עירקיים

פתגמים עירקיים

אתמול מצאתי ספרון קטן עם פתגמים עירקיים. אכתוב בערב חלק מהפתגמים. מה הפתגמים הנפוצים שאתם מכירים מהבית/סביבה?? שרשרו, שנצחק יחד.. יעתיקם אל עאפי! שיהיה יום נפלא לכולם!

לרוויטל, מאוד מסקרן אותי

הספרון עם עטיפה ירוקה מקרטון ???????? שנת הוצאה 62 בערך ??????????? אודה לך אם תחזירי לי תשובה.

האמת...

שמצאתי את הספר במקרה בספריה, כשחיפשתי משהו אחר. אי אפשר להשאיל את הספר - אז צילמתי ממנו כמה עמודים. אני אבדוק שוב כשאגיע לספריה מתישהוא את פרטי הספר. הדבר היחיד שאני זוכרת הוא שעל העטיפה כתוב "משפטים בגדדיים" והספר מסודר לפי הא"ב. והנה כמה פתגמים, ששמעתי גם בבית סבא: אלעין ג'ועאנה ולבטן שבעאנה = העין רעבה והבטן שבעה חבבה חבבה, תנמלי קבבה = גרגר גרגר , ויתמלא החדר חודי אלאסיל, ולו על חסיל = קחי בן טובים, ולו על מחצלת חלום אל ביזונה כולו ג'עדין = חלום החתול כולו עכברים אלי מא ג'א וייאך, תאל אויאנו = אם לא יבוא איתך לך איתו חחחחחחחחח........

dyaron7

New member
ספר פתגמים מומלץ

שלום רוויטל ברשותי ספר מדהים בשם "על נהרות בבל" של יהושע מאירי בהוצאת "ראובן מס בע"מ". הספר יצא לאור ב - 1996. הספר מכיל מאות פתגמים הכתובים בעברית, בערבית בגדדית (וחלק גם בערבית עירקית מדוברת). הספר מקיף ובעצם מהווה עבודת מחקר. אני מאוד ממליץ לכל מי שמכיר ומוקיר את התרבות הבבלית. אני אומנם בן 29 אבל למדתי מאבי וממשפחתו משפטים רבים (מצד אימי למדתי באידיש
) שמצאתי אותם, על מקורותיהם, ככתבם וכלשונם בספר.אסיים בפתגם שהצחיק אותי לאחרונה: "ישאלונו אל בארל, מני אבוק? וקאל: חאלי אל אחסאן" מומלץ בחום ירון

kato1

New member
טוב, אם בפתגמים עסקינן

אז אני רוצה להוסיף גם. "יצום אלרשע בליום אללי מה יקבלו אללה" =פתגם ששמעתי מבית הוריי,ונאמר על משהו שנעשה בעיתוי הלא נכון. מילולית:"הרשע צם ביום שאלוהים לא מקבל (כצום)". תהנו!

kato1

New member
זה לאו דווקא עיראקי..

אלא פץגם ערבי בכלל! אני אוהבת פתגמים של יהודי עיראק, ז"א: ערבית- יהודית עיראקית.

למעלה