פתגמים נבחרים

לוו

New member
פתגמים נבחרים

של מפורסמים על העיר ניו יורק !, וכן על ניו-יורקים , נלקח מספרו של יהונתן גפן על ניו-יורק "רחוק מהעץ" , "אני מעדיף להיות פנס רחוב בניו-יורק , מאשר ראש עיריית שיקגו " , (ראש העיר ג´יימס ג´י ווקר) " ניו-יורק מובילה במקום הראשון מכל הערים הגדולות בעולם במספר התושבים שאסור לך לעשות על ידם תנועות פתאומיות " , (דייוויד לטרמן) " מי מסתכל למעלה בעיר הזאת ? למי יש זמן ? " , (דווייוד זיקרמן) " אני התאהבתי בעיר הזאת כמו שאתה מתאהב באדם הראשון שנוגע בך " , (ג´ון דידיון) "מי שנוגע במדרכות ובאדמה של מנהטן, נוגע, אם הוא יודע את זה , או לא יודע ,בוולט וויטמן " , (לואיס מאמפורד ) " ניו-יורק תהיה מקום נפלא כשהם יגמרו לבנות אותה " ,(או. הנרי ) "אני באתי מניו-יורק עיר שבה אם אתה נופל פתאום למטה, מישהו תופס אותך בארנק ומעלה אותך למעלה " , (אל מק-גיר) "אם אתה שומע מישהו מדבר אנגלית טובה בניו-יורק , זה בטח תייר" , (ג´קי מייסון) "אני לא יכול ליהנות בניו-יורק מגינה עם דשא ,אם אני לא יודע איפה התחנה הקרובה של התחתית " , (פרנק אוהרה) "ניו-יורק היא לא רק המרכז התרבותי של אמריקה, אל גם המרכז המסחרי והארגוני של התרבות האמריקנית " , (סול בלו) "הניו-יורקים מאוד שמחים לעזור לך למצוא כתובת בעיר , ובאותה הזדמנות הם מאוד גאים לגלות שהם יודעים איפה הם " , (קתרין בראש) "כל אחד צריך להכניס קצת לוואר-איסט-סיד לחיים שלו", (אירווינג ברלין ) "אם אתה גר בניו-יורק, אפילו אם אתה קתולי, אתה יהודי (וודי אלן) "יש משהו באוויר של ניו-יורק שעושה את השינה למיותרת" , (סימון דה בובואר) "העיר הזאת היא בגודל של מדינה, אבל מנהלים אותה כמו חנות לממתקים", (יואל הארנט) "הפרצופים של תושבי ניו-יורק מזכירים לי תמיד אנשים ששיחקו באיזה משחק והפסידו " , (מוריי קמפטון) "אני נושא העיר הזאת בלב שלי לכל מקום בעולם, אבל לפעמים, בחלומות, אני מנסה לנער אותה ממני " , (פ. סקוט פיצ´גרלד ) "ניו-יורק היא עיר שבאים אליה לתקופה קצרה ", (ארנסט המינגוויי) "מאה פעמים חשבתי שניו-יורק היא קטסטרופה, וחמישים פעם שהיא קטסטרופה נפלאה " " ( לה-קוארווזיה) "מוגבלת כפי שאני, זה רק טבעי שלפעמים אני מרגישה כמו צל שהולך בעולם של צללים, כשזה קורה לי, אני מבקשת שיקחו אותי לניו-יורק, רק שמה אני מרגישה שהמין האנושי הוא אמיתי, ואני לא רק חלום שחולף" , (הלן קלר) "עכשיו שלש וחצי בבוקר ואני לבד לגמרי בתחנה הזאת של הסבוויי, ואני נורא פוחד " , (גרפיטי אנונימי בתחנת הרכבת ביוניון-סקוויר) "מה שמטריד אותי זה לא אם העולם הבא באמת קיים, אלא כמה הוא רחוק ממרכז העיר , ועד מתי פתוח שם ", (וודי אלן ) "בכל פעם כשמגיע האביב לניו-יורק אני ל יכול לסבול את פיתויי הרוח הנושבת מניו ג´רסי מעל לנהר, אז נעסתי משם", (ג´ק קרואק)

DJNYC

New member
../images/Emo51.gif ושאלה.

מאיפה זה? והאם יש את זה באנגלית?

לוו

New member
דניאל , כפי שכתבתי בהודעה הנ"ל

שלקחתי זה מספר על ניו יורק של "יהונתן גפן " הספר בשם "רחוק מהעץ" נכתב במקור בעברית , אם יש באנגלית ? בטח יש אבל צריך לחפש באינטרנט , הנה יש לך לינק לשער הספר , מומלץ בחום

למעלה