פתגם לשבת

סועד

New member
פתגם לשבת

אל חברי הפורום. הנה אני מתחילה במשהו חדש. פתגם שבועי. מי שיידע מוזמן לתרגם. מכיון שאין אפשרות לנקד, אני מוסיפה אותיות כמו י' א' והאות כ נהגית כ-k. ליסאנאכ חיצ'אנאכ אין צ'ינתה צ'אנאכ ואין ח'ינתה ח'אנאכ חומר למחשבה. בברכת שבת שלום, סועד.

משתפרת

New member
מאחר ועזרת לי- אעזור לך

אם רצית לנקד: עושים את זה אות אות. אחרי שהקלדת את האות את עושה Cap Lock ו- Shift שמאלי, ובוחרת אחד הקלידים שבשורה העליונה של הספרות- לפי המפתח המצורף. אחרי כן מבטלים את ה- Cap Lock ו- Shift ועוברים לאות הבאה. אפשרות אחרת- אחרי שהקלדת את המילה את מביאה את המסמן אל אחרי האות המבוקשת, עושה Cap Lock ו- Shift ומנקדת אותה, ומזיזה את המסמן לאות הבאה.

חיבוק לךסועד אחלה פתגם-והנה התרגום:

לשונך הוא סוסך אם תכבדו יכבדך ואם תבגוד בו יבגוד בך פרשנות: לשוננו והבעתנו הם שמובילים ומייצגים אותנו: אם נתבטא בכבוד הן תשמורנה על כבודנו, ואם נבגוד בהן ונתבטא בשפלות אזי הן תבגודנה בנו ותשפלנה את כבודנו. אחלה פתגם חינוכי. תודה לך
סועד על ההעשרה. שבת שלום ואור
על כולנו.

בנת אל: אני מציע תיקון קל לתרגומך.

הפועל צאן ע' יצון הוראתו לשמור או להגן. יהודה

סועד

New member
תודה לך בנת אלראפדיין, מה שלומך?

תרגמת יפה, עייני בתשובתי לפנטומימה בקשר לפתגם. בברכת שבת שלום, סועד.

אליהו 100

New member
איך מצרפים קובץ doc.?

על מנת לשלוח את הניקוד השלם בעברית ...וכן הלאה

משתפרת

New member
כך שלחתי את קובץ ה-doc עם הניקוד:

כשאתה כותב הודעה- בתחתית הדף יש מספר אפשרויות לצרף דברים להודעה. לחץ על צירוף קובץ. נפתח לך חלון מתחת ללחצן. אפשרות לבחור קובץ מהאלבום (שלא תבחר) ומתחתיו- בחר/י קובץ. מצד שמאל של השורה הזאת יש לחצן עיון. לחץ עליו ותקבל מסך נוסף ממנו תבחר מה שברצונך לצרף: אם תבחר "המסמכים שלי" ואז תקליק על התיקיה המבוקשת ושם על הקובץ המבוקש ו"פתח" הקובץ הנ"ל יצורף להודעה. בנוסף אתה יכול גם להקליד כותרת לקובץ (בשורה התחתונה שנפתחת עם "צירוף קובץ", מה שאני שכחתי לעשות כשצירפתי את הניקוד ואעשה כעת).

אליהו 100

New member
תגובה למשתפרת בנוגע לקובץDOC

מצאתי את צירוף קובץ תודה רבה אני גבר משתמש בו

סועד

New member
תודה לאליהו על האתר אודות הכתב

העברי והניקוד. אפשר ללמוד המון ממנו, חן-חן על עזרתך. בברכה סועד.

שבת שלום תגובה לתרגום.

שבת שלום, אני מקווה שאני אצליח נכון לתרגם, לשמור על הלשון שלך , אם תשמור עלאו ישמור עליך, ואם תבגוד בו יבגוד בך, אני מקווה שתרגמתי נכן, ואם לא תקנו אותי בבקשה, שבת שלום ושבוע טוב, בריאות, אושר, ונחת לכל אנשי הצפון, אמן ואמן, חזק ואמץ,

גם אני מנסה תרגם, אינני יודע אם

אצליח: לשונך היא כסוסך אם תנצרנו ינצרך, ואם תבגוד בו - יבגוד בך. שבת שלום, יהודה

סועד

New member
בקיצור מונירה, "מוות וחיים ביד

הלשון". ושיהיה לך שבוע טוב. בברכה סועד.

למעלה