פתאם מרטיבה

פתאם מרטיבה

בוקר טוב
רומי שעברה כבר את גיל 3.5, נגמלה די מאוחר, בגיל 3. פתאם בשבועיים האחרונים כבר 3 פעמים שהיא קמה רטובה, לפעמים באמצע הלילה. עד עכשיו, היא בקושי עשתה פיפי (גם במשך היום) ובלילה קמה יבשה. מה קרה פתאם? אולי כי חם יותר והיא שותה מים לפני השינה? מה אתם מייעצים לי לעשות? זה די מתסכל לקום פתאם בלילה, להחליף בגדים, סדין, לקלח אותה.

נעה גל

New member
זו גם יכולה להיות נסיגה זמנית

ממה שהבנתי, להרבה ילדים בתהליך הכולל של הגמילה (כשמסתכלים שנתיים-שלוש אחרי הגמילה) יש תקופות קצרות של נסיגות ואז חזרה "לשגרה". בנתיים לא הייתי עושה כלום. לדעתי, זה יחלוף מעצמו (וזה עלול לקרות עוד מספר פעמים במהלך השנה-שנתיים הקרובות). אם היא שותה לפני השינה כמויות גדולות כדאי לדאוג שהיא תשתה לפחות 20 דקות לפני השינה ואז ממש לפני שהיא נכנסת למיטה אפשר לרוקן את השלפוחית.

דליה.ד

New member
לא להיבהל!

זה קורה! היא רק בת 3.5 ! אבל בנוגע למקלחת בלילה...אל תקלחו! אם היא התעוררה, מחליפים מצעים בצ´יק, מחליפים פיג´מה בצ´אק והיידה למיטה. מקלחת בבוקר! אני אפילו לא הדלקתי אור! ואם הילדה היתה ישנה רטובה...מה שטוב לה...טוב לי...ובלילה אני ישנה. (לא, אני לא אמא רעה, אני אמא מעשית ובבוקר אני עושה מקלחות לחבר´ה במהירות הבזק, מה שלא מונע ממני לקלח אותם גם לפני ארוחת הערב). בכלל, לפעמים הם מבקשים להתקלח דווקא בבוקר (הגדולים שלי:12,14,16 שעצמאיים בכל מה שקשור להיגיינה אישית, מתקלחים כל בוקר וגם עוד פעם פעמיים במשך היום, או שרק מרטיבים ראש לפני הג´ל. טוב, אני לא מתווכחת איתם כי זה כמו לדבר עם קלטת!).

תודה על ההקשבה.

אני מקלחת אותה בלילה כי היא כולה דביקה. שאלה נוספת: האם כדאי להעיר אותה בלילה ולקחת אותה לשרותים (אולי זה ימנע את בריחת השתן)?

נעה גל

New member
לא להעיר אותה בלילה לשירותים

כשמעירים כך, בדרך כלל הילד עושה פיפי מתוך שינה ולא זוכר את זה. מה שקורה הוא, שלמעשה, את מסירה את האחריות ממנה לשליטה על השתן. היא תרטיב כמה לילות ואז המצב יחזור לקדמותו. גם אני מציעה לא לקלח בלילה (את מוציאה אותה ממעגל השינה), אפשר לקלח בבוקר ובלילה לנגב אותה במהירות עם מגבונים לחים.

למעלה