פתאום שותקים

Deathatred

New member
פתאום שותקים

מתוך מכתב שפורסם בעיתון "הארץ": פתאום שותקים לפני שבועות אחדים ניסה ערפאת למנוע את יציאתו של איש ממתנגדיו לקבלת טיפול רפואי בחו"ל. ימים אחדים לאחר מכן אנשי גדודי חללי אל-אקצה הוציאו להורג אשה שהואשמה על ידם בשיתוף פעולה עם ישראל. "גוש שלום" נמצא מן הסתם בפגרת קיץ, ול"בצלם" נגמר מן הסתם הכסף למודעות הדורשות חקירה ממלכתית בנושאים חמורים אלה. גדעון לוי ועמירה הס לא טרחו להוסיף פרטים על גורלם של שבעת יתומיה של המוצאת להורג, ושום גוף לא ביקש בגינה פנייה לבג"ץ טרם הריגתה. (אם רק היו שוקלים להגלותה, היתה מככבת היום בבתי המשפט). מאחורי ההתייחסות הדו-ערכית המתמשכת לנורמות מוסר מחייבות לישראל מצד אחד ולהסרת כל עול מוסרי מהפלשתינאים מצד אחר מסתתרת גזענות בצורתה השלילית ביותר. טוב יעשו "החרדים" להידרדרות המוסרית של ישראל, אם ייטלו קורה מבין עיניהם ויבינו כי החלת נורמות מוסר שונות על בני אדם ועמים שונים היא מוסר הוטנטוטי, שאליו הידרדרו הם עצמם בנסיבות שאולי רק פסיכולוגים יכולים להסבירן. אלי גליק תל אביב

smile2life

New member
וזה שייך לפורום מרצ כי....

Haemek

New member
הכתובת של הפורום של "גוש שלום"

לכל מי שמרוגז עליהם, הרי ההזדמנות לומר להם מה אתם חושבים עליהם: http://www.gush-shalom.org/forum/categories.php

Deathatred

New member
גם את מרצ

לא ראיתי מזדעקים כנגד מעשי הנבלה שעושים הפלשתינאים כלפי עמם או מתראיינים ברחבי הגלובוס ומציגים את הפגיעה בזכויות האדם שנעשית שם.

DRYICE

New member
אני מתעסק קודם כל בעינייני שלי,

בסין הוציאו להורג בשנה האחרונה 1081 בני אדם, זה לא אבסולוטית מספר עצום גם ביחס לאוכלוסיה זה מספר עצום. רוברט מוגאבי מגרש חקלאים לבנים מאדמתם, הוא מנהיג טרור כלפי כלל האוכלוסיה הוא כבר השמיד שבטים של 10,000 איש ויותר משום שחשד שלא יתמכו בו בבחירות. בנפאל אחוז הבערות מרקיע, בהונדרוס אין שום דבר שדומה למערכת בריאות תקינה. והרשימה עוד ארוכה, יש הרבה מאוד דברים דפוים בעולם, אני מתחיל עם מה שקרוב אליי, אני דואג שאני אהיה בסדר אתנהג כמו בן-אדם, אני מנסה לדאוג שהאנשים מסביבי, אלו שיש לי השפעה עליהם, גם כן ישמרו על רמות מוסר גבוהות. אני לא מפגין וצועק ומשקיע מאמצים רבים, בלהתלונן, על מעשיהם של טרוריסטים פלסטינאים לבני עמם, בדיו כפי שאני לא מפכין וצועק על מעשיו של מוגאבי, שהם לעניות דעתי חמורים הרבה הרבה יותר. DRYICE

smile2life

New member
DRYCE הגדיר הכי טוב

למרצ יש יכולת מועטה. אנו מתעסקים עכשיו בעניי עירנו כי הם קודמים ורק אח"כ יוצאים לתקן את העולם.

yeshgvul

New member
כי יש (ובצדק) לינק ל"בצלם" מהעמוד

הראשי של הפורום הזה, מה שמעיד על תמיכה בארגון.

DRYICE

New member
באתר מרצ יש גם קישור לאתר מולדת!

האם אתה לומד מכך שבעצם מרצ תומכת במולדת. יש גם קישור דרך אגב כם לאתרי הליכוד, שינוי ועוד. DRYICE

yeshgvul

New member
היכן הקישור למולדת?

רשימת הקישורים בעמוד הראשי של פורום מרץ היא: משפחה חדשה ו ארגון הפועל להכרה בכל סוגי התאים המשפחתייםו בצלם ו ארגון לזכויות אדם בשטחיםו מגמה ירוקה ו סטודנטים למען איכות הסביבהו מרכז אדווה ו מידע על שוויון וצדק חברתי בישראלו וזו היתממות לטעון שמרץ לא תומכת בהם...

DRYICE

New member
באתר מרצ אמרתי

meretz.org.il תבחר בצד קישורים, ואז מפלגות בישראל. DRYICE

tali_le

New member
שניכם מדברים שטויות

כיוון שעוד לא היה לי הפנאי להכין כאן מאגר קישורים ראוי הקישורים בדף הראשי לקוחים מתוך מאגר הקישורים של פורום נוער מרצ ושם קיימים קישורים של כל התנועות - ימניות ושמאליות... ומוצגים החדשים ביותר... הם מוצגים גם כאן... וזהו תעשו לי טובה גדולה, אל תחפשו סיבות נסתרות לדברים שהולכים כאן בין אם מרצ תומכת בבצלם או לא - לא הקישורים הם ההוכחה לכך טלי

yeshgvul

New member
נו טלי, בחרת קישורים מסויימים מאוד

בתור רשימה זמנית... כולם נוגעים לארגונים בעלי גוון הומניסטי. אין צורך להתבייש.

Haemek

New member
"גוש שלום" אינו אירגון הומניסטי.

אירגון שטוען שלתקוף נשים ילדים וטף (בכיונון ישיר) זוהי התנהגות לגיטימית ובזאת מצדיק רצח אינו אירגון הומניסטי. יכול להיות שהוא אירגון שדואג לאינטרסים של העם הפלסטיני, זה אולי, אבל הומניסטי? כלל לא.

טרה10

New member
ג"ש לא הפנים את הורדת מגדלי התאומים

שהיו חלק מהמשנה האיסלאמית- שחלק ממנה הוא החמאס, והתנזים- בראשות ברגותי, ואחמד יאסין. לזה הם מחנכים וזו התוצאה. ג"ש שומע מה שהוא רוצה לשמוע..! אינו חי את ההווה..אלא את העבר.! נגד כל מה שנעשה כאן ונגד כל ממשלה- לא משנה איזו. נגד כל נשיא אמריקני- בבחינת אמור לי מי אוייביך ואומר לך מי אתה.! שלא לדבר על ידידיך..!

Deathatred

New member
הם השיגו

כמעט כולם רוצים לראות אותם יושבים בכלא או מגורשים מהארץ (למשל לעיראק).

yeshgvul

New member
מכתב מתחסד

בפעם האלף, הגורמים שמוזכרים בכתבה הם ישראלים, וישראלים אחראים קודם על למה שממשלתם עושה. ההפרות הנתעבות שתוארו של זכויות האדם ברשות, כמו הפרות בבורמה, בסין, בארה"ב ובקניה, הן עניין ראוי לטפל בו, ואני מבטיח לך שיש יותר שמאלנים מימניים בארגונים שעוסקים בכך בישראל. אני, מכל מקום, עוסק בכך, במגבלותיי כישראלי. מהן המגבלות? ובכן, אני יכול לשלוח, ועשיתי כך, מסרים של מחאה לרש"פ על הפרות כלליות של זכויות אדם, אבל כל מכתב לא זהיר ממני ומישראלים אחרים למען אותה אישה אומללה יכול מחזק עוד יותר את החשדות נגדה ("אם הישראלים מתערבים למענה, אז היא בטח מרגלת"). זכרו: ישראלי טוב מנקה קודם את האורווה שלו מפשעי מלחמה, לפני שהוא מטיף לאחרים.

Deathatred

New member
תשובה

גוש-שלום מדברים כל הזמן עם ארגוני הטרור, מבקרים ומשבחים את ערפאת ומנסים להציג את החלאות האלה כ"לוחמי חופש" לגיטימיים. הם מאיימים להשמיץ חיילים ישראלים בהאג אבל ברגע שפלשתיני מפר זכויות אדם ממש לא איכפת להם ולא איכפת להם שהפרטנרים שלהם הם נבלים אכזריים ושפלים. בצלם - אם עניינה הפרת זכויות בשטחים ראוי שתציין ותדגיש גם את הפרת זכויות האדם ע"י הרש"פ והטרוריסטים. בסופו של דבר, זה מה שיותר פוגע באוכ´ מאשר הנוכחות של צה"ל. גדעון לוי ועמיר הס - תעמולנים מטעם הרשות שמנסים להציג כאילו ישראל אחראי לכל הצרות של הפלשטינים ואילו הרש"פ שלטון טוב שישראל לא נותנת לו לעזור להם. בתור עיתונאים הם נדרשיים לאובייקטיביות ואיזון בדיווחיהם.

למעלה