פתאום קם אדם.....

טורטיתת

New member
פתאום קם אדם......./images/Emo73.gif

פתאום קם אדם ומרגיש שהוא לא יכול יותר, הוא חנוק הוא צריך לצאת הוא צריך את חירותו. חג הפסח הקרב לו, מספר על יציאת מצרים, מעבדות לחרות, לכל אחד יש את רגע המחנק, את הרגע שמשהו צועק בתוכו מבקש לצאת לפרוץ החוצה. חירות אמיתית מתחילה לדעתי בחירות פנימית, שדורשת בעצם חירות מחשבתית שאינה מובנת מאליה. לרוב אנו נלחמים נגד מחסומים ועכבות שמונעים מאיתנו להיות מה שאנחנו באמת, חירות חיצונית אינה יכולה לבוא לידי ביטוי אם הפנימיות שלנו כבולה. אם נשנה את המציאות הפנימית תשתנה במקביל החירות החיצונית. נוכל להתחבר לאנשים שמתאימים לנו ולעבודה שמתאימה לנו, או לפחות לא נסבול במקום שאנחנו חייבים להיות בו. אי אפשר שלא להתחשב בחוקי המציאות, אבל אפשר להגיע לאושר בכל מציאות שהיא. מהי חירות בעיניכם?

מקפאון, קבעון לחירות

החיים מתנהלים וזורמים להם. הבעיה היא שאנחנו חייות את חיינו לעיתים, מתוך אילוץ, מתוך נוחות, מתוך המוכר והלא מאיים. מתוך ככה זה וזהו. חבל שהאוטומט מנהל אותנו רק כאשר אותו מחנק לא נותן לנו כבר מנוח. מפריע, מחבל. א\ אנחנו עושות ומוצאות את הדרך לפרוץ, להשתחרר. חירות זה להיות אמיצה למרות הפחד. חירות זה לשחרר. חירות זה לספר לבנות שלי ולהשתתף איתן בטיול עם חברות מהקהילה ולהרגיש הכי טבעי.נוח ושלמה. כמה סמלי שבפתחו של חג חירות זה השנה, עמדתי מול עוד חברות וחברים וספרתי להם על חיי. נפרדתי מהבן זוג שלי אחרי חודשים של הכנות. חירות=חופש=אומץ=אמת=שאלות חדשות. אז מהי באמת החירות?

עבדים היינו או שמא עודנו?

כולנו חיים באיזה אשליה אופטית שאנחנו חופשיים אומנם למרבה הצער והזעם זוהי חשיבה מוטעית לחלוטין .כולנו עבדים וכולנו משועבדים.משועבדים לכסף, מין תאוות יצרים וכדומה....ולפי תמונת המצב העגומה בשטח השיעבוד רק הולך ומחריף!!!בואו ניקח למשל לדוגמא את השיעבוד לכסף,הכסף הוא אמצעי ולא מטרה אומנם רובנו הפכנו את הכסף מאמצעי למטרה ולעניות דעתי למטרה נלוזה!הכסף מסחרר פה את האנשים ויש הבדל בין להביא פרנסה הביתה לבין לרדוף אחר כסף .ורובנו רודפים אחר הכסף מחפשים לצבור נכסים והון ובדרך לא איכפת לנו לרמוס אנשים ולגרום עוולות.! ולא משנה כמה הון צברנו תמיד נרצה עוד ועוד תמיד נחיה באיזה תחושה של חוסר סיפוק ותחושה זו גורמת אט אט לשלווה ולאושר להיתרחק מאיתנו!דוגמא זו ממחישה עד כמה כולנו משועבדים החלפנו פשוט סטטוס משיעבוד לפרעה לשיעבוד לכסף מין תאוות וכדומה! וכמו שאמר גדול המשוררים: אז מה נעשה אם הכעס הזה? מה יהיה אם הקנאה? כולם רוצים להיות חופשיים אבל ממה אלוהים ממה?כי כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו פותחים פה גדול ומחכים לעונג הבא..........

Silver Gold

New member
חירות

היא מונח יחסי. הרי אין באמת חופש מוחלט. תמיד נהיה מוגבלים לוואקום של אילוצים כמו תרבות, לאום, דת, חינוך, מגדר, נורמות, חוקים משפטיים ועוד ועוד. לכן חירות מבחינתי היא השוואה לאחר - עד כמה אני בנאדם עם ראש פתוח להתלמדויות ונסיונות בחיים שאינם בהכרח עולים בקנה אחד עם הקודים המקובלים ביחס לאנשים אחרים שחיים את המיינסטרים.

טורטיתת

New member
חופש...מרחבים...ים....

בהחלט מסכימה אין באמת חופש מוחלט, וחג החירות אוטומטית מעורר בי אסוציאציות של חופש...מרחבים...ים....מדבריות....פרפרים...שחפים..... חופש הבחירה (לדעתי) אף הוא שייך למשפחת החירות, ורצוי מעת לעת לבחון בינינו לבין עצמנו, האם אנו מצויים בבחירה ולא חלילה בבריחה וזאת למנוע היסחפות והליכה עם העדר, מבלי לברר האם הדבר נכון ומתאים. חירות היא שימת לב לחיים ובחירה באפשרויות שהחיים מציעים, לפעמים נופלים ולפעמים מצליחים, אך תמיד הדברים נעשים מתוך בחירה מודעת. אפילו חושבת אני שחירות היא היכולת להשתחרר מכבלי העבר ולהתנהל בהווה ובעתיד לפי בחירה אישית פנימית אותנטית.

41מיקה

New member
חרות = עצמאות ...

ואת החרות שלי אחגוג ביום העצמאות כנראה , והמבינה מבינה ... ודרך אגב , תבואו לחגוג את החרות שלי ? בברכת פסח שמח וכשר לכווווווווווווווווולן , מיקה

למעלה