פתאום זאת אופציה (?)....

tara1704

New member
פתאום זאת אופציה (?)....

(קצת ארוך...)

אז בעקבות שיחה עם מנהלת המעבדה בסורוקה, הועלתה אפשרות (שמבחינתי לא היתה מעולם אופציה) לתרומת ביצית.
ככל שאני חושבת על זה יותר, זה נראית כמו אופציה לא רעה בכלל...
ואז פתאום עלתה לי המחשבה של לבקש מאחות שלי. מבחינתי, על הנייר זה יהיה מושלם. היא בת 25, משובחת מכל הבחינות
, ואני סומכת מאוד על הגנטיקה שלה
חוץ מזה, שאנחנו בקשר מעולה (אפילו שהיא גרה בניו יורק).

ברור שעדיין לא העליתי את האפשרות מולה וזה בטח ייקח זמן עד שאני אחליט לעשות את זה ואם בכלל אני רוצה להעמיד אותה במקום הזה. מה שאני יודעת זה שהיא בחיים לא תחשוב על האופציה של להציע, פשוט כי היא ממש לא מתעסקת בעניינים האלה ואין לה שום מושג שזאת אפשרות. אני גם יודעת שאם אני אעלה את האפשרות, והיא לא תרצה, זה לא ישפיע על היחסים בינינו. אני בשום אופן לא אנטור טינה או משהו כזה.

זהו, פחות או יותר, לעכשיו.

מה שרציתי זה לשאול אם מישהי כאן קיבלה ביצית מקרובת משפחה/חברה ומוכנה לחלוק מהנסיון שלה, גם מבחינת פרוצדורה טכנית: דרך מי עשיתן את ההליך וכאלה (אשמח לשמוע על חברת אמבריון ועל המרפאה בקפריסין, ממי שיש לה נסיון), וגם מבחינת האיך זה היה לבקש תרומה ממישהי קרובה, מה המשמעות של זה מבחינתכן, האם זה השפיע על היחסים, וכל מה שאתן עוד מוכנות לחלוק. אני אשמח מאוד לשמוע!

תודה רבה מאוד מראש!

ניראה לי מאד מורכב ובעייתי מהרבה בחינות..

לא הייתי הולכת על זה.. האם את רוצה שכל החיים אחותך תסתכל על הבן/ בת שלך ותגיד בלב שזה שלה ???
אני אישית מעדיפה מישהי זרה ואנונומית עם גנטיקה טובה !

tara1704

New member
תודה
מבינה מה את אומרת...

וזה אכן משהו שאני עדיין חושבת עליו וצריכה להתייעץ עם האחים שלי ועוד חברות.
אבל אני בעיקרון ממש הייתי רוצה להמנע מתרומה אנונימית. כמו שבתרומת זרע שלי הייתי מוכנה לשלם את המחיר המטורף בשביל תורם דני פתוח. זה משהו שחשוב לי.
והאמת ש--לפחות בשלב הראשוני של המחשבה על האופציה--אין לי שום בעייה שאחות שלי תרגיש קשר מיוחד וקרוב לילד/ה. להפך. זה די נפלא בעיניי שיהיה לילד/ה דודה כל כך קרובה (אני מאוד מאוד מאוד קרובה לאחיינית שלי
).

זה רעיון מצוין בעיני.

אם אחותי הייתה צעירה ממני לא הייתי מהססת.
אבל כאן בפורום לא תמצאי מקרים כאלה, ככל הידוע לי.
אני חושבת שיש מישהי שעשתה דבר כזה דרך אמבריון, אם תתקשרי אליו אולי הוא יקשר ביניכן.
אבל אל תקחי את זה כהמלצה, לא עשיתי תרומה דרכו ולכן אין לי מושג אם המסלול הזה מומלץ או לא.
(אגב, לדעתי האופציה הכי טובה בשבילכן היא לעשות את זה בניו יורק, אם יש לך תקציב. יש שם מרפאות מצוינות).

tara1704

New member
תודה, ביצית

אכן ניו יורק היתה יכולה להיות מושלמת. אבל אמרת את מילת המפתח: 'תקציב'. זה פסיכי שם, משהו כמו 20K דולר...

האופציה אפשרית בקפריסין גם בארץ אפשר להביא את התורמת (דבר חדש) אבל אני לא יודעת מה ההגבלות...

tara1704

New member
היי איילת!

כן, ראיתי שגם בישראל אפשר להביא תורמת, אבל אם הבנתי נכון, דווקא *אסור* שזאת תהיה קרובת משפחה...

אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבו

כי אני לא מכירה מישהי שעשתה תרומה עם קרובת משפחה.
מבלי להכנס לאם לקחת תרומה מאחות צעירה זה טוב לטווח הרחוק והאם זה ישפיע על מערכת היחסים ביניכן, רציתי רק להזכיר שההליך שהיא תצטרך לעבור במדינה מזרח אירופאית הוא הליך פולשני הכרוך בהרדמה. אני אישית לא הייתי מסכנת את אחותי בהליך כזה ובייחוד שהיא צעירה ועדיין אין לה ילדים.
אם זה היה בארץ (או בארה"ב) עם פרופ' פרטי הייתי פחות חוששת.

tara1704

New member
צודקת 100%

אין סיכוי שאני מתקרבת למדינות מזרח אירופה בשום אופן, ובטח שלא בהקשר של רפואה!
הכיוון שלי זה קפריסין, שזאת מדינה שאני מכירה ואוהבת מאוד (גרתי שנה בניקוסיה כמרצה-אורחת באוניברסיטת קפריסין).

בכללי, נושא הלסכן את אחות שלי הוא בהחלט שיקול מאוד משמעותי, בלי קשר לאיפה יתבצע הטיפול. מה שהנחה אותי בכלל לשקול אותה כאופציה זה שאחרי שנה בטיפולי IVF, אני יודעת בדיוק במה מדובר. זה מבאס, וברור שעדיף לא לדחוף הורמונים לגוף אם לא חייבים, אבל בתכלס זה לא סוף העולם, בעיקר כשמדובר על סבב אחד...

מיה או

New member
אני מכירה מישהי שעשתה את זה בחו"ל

יש לי חברה שתרמה ביציות לאחותה הגדולה. הן גרות בלונדון ועשו זאת שם.
ככל הידוע לי התהליך לא צלח, כלומר לא הגיע ללידת תינוק. לא ידועים לי כל הפרטים. חושבת שעכשיו האחות הולכת על אימוץ.
בכל אופן, אני כן יודעת שהיו התלבטויות. לחברתי יש 3 ילדים משלה והיו מחשבות על הקשר בינם לבין התינוק שיוולד, האם לספר להם או לא? ואם כן, כיצד להגדיר את הקשר ביניהם: אחים או בני -דודים? ומה בדיוק מקומה של החברה שלי בחיי התינוק- דודה או סוג של אמא?
אישית, חושבת שזה באמת מאוד מורכב וצריך לחשוב על זה לעומק (בטוחה שכך תעשו, את ואחותך)
מאחלת לך הצלחה במה שתחליטי!

לירן341

New member
יש אפשרות לקחת תורמת פתוחה, לא אנונימית, בנוסף באתר של

משרד הבריאות לא כתוב שאסור קרובת משפחה, אם את רוצה לקחת תורמת מוכרת לך יש וועדת חריגים, אבל אני לא בטוחה 100 % שהכוונה גם לקרובת משפחה
.לגבי מרפאה בקפריסין: מרפאה מקצועית, צוות רופאים ואחיות נחמד, מומלץ מנסיון אישי.

tara1704

New member
תודה רבה, לירן!

אני גם לא ראיתי שבחוק כתוב במפורש שאסור קרובת משפחה, אבל בהלל יפה אמרו שאסור...

תודה על החוות דעת על המרפאה בקפריסין

לדעתי לא מומלץ

קשר עם אחים ואחיות זה דבר שביר ומשתנה. האם אחותך תהיה דודה קרובה כמו שאת מדמינת או בעצם קצת אמא... ומה זה אומר?

לי היתה דילמה אחרת ביני לביני: מאחר ואני יחידנית פתאום אמרתי לעצמי שאם אני מוותרת על הביצית שלי אולי לקחת תרומת זרע מאחי הצעיר. אין כאן גילוי עריות כי זה תהליך של מעבדה. הזרע והביצית לא מאותה משפחה מה הבעיה?
כמובן שהשאלה לא הוצעה בקול והתשובה שנתתי לעצמי לגבי אחי (ונסי לתת אותה לעצמך) היא בדיוק (!!!) אותה תשובה לגבי אחותך.

עכשיו למרות שלא לקחתי שום תרומה מאחותי ובטח שלא מאחי מערכת היחסים משתנה לפעמים לטוב ולפעמים לרע. מצב כלכלי, מצב משפחתי, ירושות, עזרות שונות מההורים (כולל בייביסיטר שניתן יותר לאחת מאחרת) כל אלה דברים שמשפיעים על קשרים משפחתיים. לפעמים כשאת במצב מסוים (טוב או רע) הקשר טוב וכשאת במצב אחר (רע או טוב) הקשר מורע.
זה מאוד עדין ולא הייתי מכניסה למשוואה הזו דבר כזה רגיש. זה על קצה המזלג וממליצה מאוד לפני שהולכים על מהלך כזה להתייעץ עם איש מקצוע רציני (פסיכולוגית או עוסית) ולשקול מאוד מאוד את הנושא לפני שמחליטים. אחרי שעושים את זה אין כבר דרך חזרה!

למעלה