פשעי הכיבוש 10.9.04

אני לא חושב שיש צורך להזכיר

באיזה מדינות 'חוסר פטריוטיות' נחשב פשע..

James Hammerton

New member
מהי פטריוטיות?

פטריוטיות היא הרבה יותר ממלחמה למען ביטחון גבולות המדינה. פטריוטיות זו גם מלחמה למען רווחה, חינוך, בריאות, ערכים, שיוויון, מוסריות... יש מפלגות שיטענו שהן פטריוטיות, כשבפועל הן יכניסו (סליחה, הכניסו) את הפשע המאורגן לתוך מערכת השלטון, פגעו ברווחה, בחברה, בכלכלה, בחינוך. בזבוז הכספים, השחיתות, ההשקעה המוגזמת בצבא תגרום לכך שיהיה לנו צבא חזק - אבל מדינה חלשה. כשהם קוראים להפציץ את השטחים הם פוגעים במדינה לא רק מבחינה מוסרית אלא גם מבחינה כלכלית. כשהם ממנים בכירים לא מוכשרים משלהם לתפקידים משמעותיים הם עושים זאת לרווח אישי וגורמים בכך לפגיעה בכולנו. אז מי באמת הפטריוט כאן?

M Rainy

New member
מעניין לדעת..

.. אם פרסמת הודעת "גינוי" דומה גם כשכמה מבני "העם המדוכה" רצחו את הילדים שלנו, בפיגוע בבאר שבע לפני כשבוע. הילדים שלנו לשם שינוי, מחונכים לשלום, שלא כמו הילד הפלסטיני שנהרג - אחרת מה הוא עשה בחבורה של מחבלים? לדעתי, כדאי שימות כך, ולא כשהוא מתפוצץ בבית קפה ישראלי. מעניין לי גם, למה שאתה לא תלך להפגין אסד השלום, אבל בצדו השני של המחסום. אולי כי "העם המדוכה" ירצח אותך, רק על רקע היותך יהודי, או רק בגלל הנטייה המינית שלך? אותם חיילים שעומדים עכשיו במחסום, או תופסים מחבלים בעזה, תוך סיכון חייהם, עייפים ומתגעגעים לבית, הם אלה שמגנים עליך, כשאתה רוקד במועדון, או ישן בבית. רוצה לעשות דברים אחרת? לך לקרבי, תעשה דברים אחרת. תשנה ותשפיע. ואז, תראה לכולם, איך עושים אחרת.

אם

זה לא היה עצוב אפשר היה להתפוצץ מצחוק. אולי כדאי שתלמד קצת על ההיסטוריה של העם שלך בארץ. ולא דווקא מיוסי שריד.

James Hammerton

New member
זאת קלישאה שגויה

אולי בבתי הספר יש תכנים ל"שלום", אבל בפועל כולנו יודעים עד כמה האלימות משתוללת בקרב בני נוער, בין אם זה בפשיעה או על הכבישים. נורא נחמד להגיד בבתי הספר שצריך לעשות שלום, אבל כשלא עושים דבר נגד הבטים אחרים של אלימות יצא שאם תציע לבן נוער טיפוסי לקחת רובה ולירות בערבים הוא יעשה זאת. רק משום שהאפשרות הזאת לא זמינה, וגם כי לבני הנוער שלנו יש קצת פחות מוטיבציה (בסך הכל מה אכפת למתגבר הממוצע מה הולך שם?) הם לא יעשו זאת. בכל אופן, קשה לי להאשים את חיילי צה"ל. המדינה זורקת אותם לחורים, הם נשחקים שם, נפגעים. ההתנהגות ששומעים עליה לפעמים במחסומים היא פרי של היחס אליהם, בסך הכל הם גם בני אדם. לזה בין היתר מתכוונים שאומרים "הכיבוש משחית" - הם מבצעים מעשים שלאנשים אחרים יראו מזעזעים. אני מאמין (אם כי אני לא יכול לדבר בשם מישהו אחר) שהאנשים שכותבים כאן רוצים לעשות דברים אחרת ורוצים לשנות ולהשפיע מעצם היותם פעילים בתנועות פוליטיות כמו הצבעים שלנו או נוער יח"ד. ולגבי החיילים ששומרים על המדינה ועושים את עבודתם נאמנה - אני אישית מודה להם
.

למעלה