פשטידת אורז מתוקה

פשטידת אורז מתוקה

מקור המתכון - עיתון ישן גירסה מס´ 1 ============== החומרים 300 גרם אורז ½ ליטר חלב + ¾ ליטר מים 30 גרם מרגרינה 50-60 גרם סוכר 2 ביצים 1 שקית אבקת וניל מעט מלח קליפה מ-1 לימון מגורר אופן ההכנה ממליחים את המים ומרתיחים, נותנים בהם את האורז ומשאירים ע"ג אש קטנה. לאחר שהמים נספגו מוסיפים את החלב ומשאירים על האש עד לספיגה. מסירים מהאש ומקררים קצת. טורפים את הביצים בסוכר ובמרגרינה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב אפשר להכין פעולה זו במעבד מזון. בתנור שחומם מראש לאפות בתבנית משומנת בחום בינוני. - ניתן להוסיף לפשטידה צימוקים, אגוזים או שקדים כתושים או פירות יבשים חתוכים לחתיכות. - ניתן להחליף חלק של סוכר בריבה או סירופ מתוק. - ניתן להוסיף גבינה לבנה. ורסיה מס´ 2 ==================== החומרים 400 גרם אורז ¼ 1 ליטר מים 800 גרם חלב 2 ביצים 60 גרם מרגרינה 80 גרם סוכר קליפה מ-1 לימון מגוררת 1 שקית אבקת וניל מעט מלח אופן ההכנה מבשלים את האורז במי מלח, עד שיתרכך האורז. טורפים את הביצים בחלב, במרגרינה ובסוכר, מערבבים באורז המבושל, מוסיפים קליפת לימון, וניל, נותנים בתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני.

pirge

New member
שושי, זה אחד הדברים שאני

הכי אוהבת. אני מכינה את הורסיה הקרה עם הקורנפלור-ללא בישול. אני אכין,נראה לי מאד טעים. תודה רבה.

למעלה