פשוט שחיתות!

Snapple

New member
פשוט שחיתות!

איך זה למען השם שרופאי משפחה הם פשוט אנשים מטומטמים?? אני אומרת לכם האנשים האלה לא מבינים מהחיים שלהם! הלכתי לרופאה לפני כמה ימים כי היו לי בזמן האחרון כאבים בלב והיא אומרת לי לקחת אדביל או אדקס פורטה!! זאת נראית לכם כמו רופאה שמבינה מהחיים שלה?? היא אפילו לא שלחה אותי לבדיקות! שערורייה!!

ממררבב

New member
זה לא משנה

לא משנה איזה קופת חולים זה, כולם עם הקטע של "קח אקמול ותהיה בשקט".על כל דבר

cg20

New member
אני לא כ"כ מסכים...

כשהייתי בקופ"ח כללית, והייתי בא עם כאבים חוזרים ונשנים בבטן הרופאה הייתה נותנת לי בקביעות כדור לטיפול (שלא היה עוזר), ולא טרחה להפנות אותי לבדיקות נוספות. יתרה מזו, הגעתי לסניף הקופה כעשר דקות לאחר השעה 2 (בה הרופאים יוצאים להפסקה). התעלפתי על הריצפה והרופאה סירבה לקבל אותי בטענה שהיא סיימה את שעות העבודה שלה. למזלי לא הייתי לבד, ואימי פנתה לרופא אחר שלאחר צעקות רמות הסכים לרשום לי כדורים... עד כאן הסיפור שלי על קופ"ח כללית לאחר המקרה הזה עברתי לקופ"ח מאוחדת, ושם כבר על הפעם הראשונה הופנתי למספר בדיקות על מנת לברר את הבעיה. אגב, אני הוא לא היחידי שסבל מיחס מחפיר ושירות ברמה גרועה בקופ"ח. הספקתי כבר לשמוע סיפורים דומים מחברים שהיו בעבר בכללית.

רופא מטומטם?! אין כאלה ../images/Emo6.gif ובכ"ז...

כמה פתרונות לבעיה שהצגתם לעיל. קודם כל רבים מהרופאים בקופ"ח למינהם הם רופאים כללים, משמע כאלה שסיימו לימודי רפואה בלבד ולא התמחות ספיצפית. לכןיש לבדוק בחותמת של הרופא האם הוא רופא כללי, מתמחה או מומחה. אם הוא רופא כללי, או לבקש רופא מומחה בתחום, או לא להגיע אליו יותר. בד"כ רופאים כללים אפשר ללחוץ יותר לקבל אישורים והפניות שונות כי הם מנסים להיות נחמדים יותר בתור רופאים חדשים ו"אידאליסטים". דרך אגב רופא משפחה הוא רופא מומחה ברפואת משפחה ולא סתם רופא. והחשוב מכל- לכל קופת-חולים יש חוברת או ספר המסבירים את התנאים והזכויות של "המבוטח". רצוי לקרוא חוברת זו היטב שכן היא מקור בלתי נדלה של אפשריות לתיחמונים ועקיפות סמכות. לדוגמא אדם החש בליבו והרופא אינו מתיחס לכך ברצינות עליו לבדוק באילו תנאים הוא זכאי להגיע לחדר מיון על דעת עצמו ללא הפניית רופא. אם יגיע לבית חולים ויאמר שבאמצע הרחוב חש בכאבים בליבו (ארוע במקום ציבורי מאפשר ע"פ חוקי קופ"ח פינוי ישיר למיון) יקכל טיפול טוב יותר מרופאי לב מומחים בחדר המיון וקופ"ח תקבל את החשבון. אולי זה לא כ"כ מוסרי אבל גם היחס של הרופא הוא לא ממש מוסרי.

לא נכון ../images/Emo70.gif

". אם יגיע לבית חולים ויאמר שבאמצע הרחוב חש בכאבים בליבו (ארוע במקום ציבורי מאפשר ע"פ חוקי קופ"ח פינוי ישיר למיון) יקכל טיפול טוב יותר מרופאי לב מומחים בחדר המיון וקופ"ח תקבל את החשבון." הציטוט מדבריך אינו נכון, החוק הוא כדלקמן: "פינוי ממקום צבורי על ידי מד"א בעקבות אובדן הכרה" . אם תגיע למיון עם סיפור תחוייב בתשלום ! יש בחוק מספר מקרים המשחררים מתשלום במיון (אונקלוגיים, דיאליזה, שבר ועוד..) ובכל מקרה , במידה והרופא במיון יאשפז אותך הרי שהינך פטור מתשלום. ההכללה כאן בדבר רופאים הינה כללית וגורפת למדי והייתי נוקט משנה זהירות לפני שהייתי שופך את התינוק ביחד עם המים.

אולי?!

ברצוני להבהיר כי אין בכוונתי לפגוע בשום בעל מקצוע אשר השקיע את מיטב שנותיו בלימודים שהם מהקשים הקיימים באקדמיה. עם זאת גם לציבור ישנם מעט זכויות ובתוכם הזכות לקבל את הטיפול הטוב ביותר. עם ציבור הרופאים הסליחה.עם זאת חוברות קופת החולים מפרטות בדיוק מהם הזכויות של החולה ובמקרה שהוא סבור כי הטיפול בו אינו נאות ישנה אפשרות לנצל את הפרצות בחוק.

ורדה 2

New member
רופאי קופת חולים מזלזלים באחריות

מנסיוני אני גם טוענת שרופאי קופת חולים מזלזלים באחריות שלהם על חיינו. גם לי היו מיקרים של חוסר איכפתיות וגרימה להמשך מחלה בימקום קיצורה במתן התרופה הנכונה. לדעתי במיוחד עם זה עינין של הלב צריך לכתוב להנהלה .ברור שהיא היתה צריכה להפנות לא.ק.ג.

למעלה