פשוט מעצבן!

Full Throttle

New member
פשוט מעצבן!

הכתבה. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני בעד שלילה לצמיתות של רשיונם של עבריינים כבדים אמיתיים. אבל איך הם משווים עבירת מהירות לחציית רמזור אדום?! רק השיוך שלהם באותה רמת חומרה, מראה כמה אנשים במשרד התחבורה לא מבינים כלום מהחיים שלהם. ואני אבהיר את עצמי עוד יותר, אני חושב שנסיעה במהירות 40 קמ"ש ליד בית ספר (על אף שהיא חוקית) בשעות הלימודים, הרבה יותר חמורה מ180 קמ"ש (ואפילו יותר) בכביש מספר 1 בשעות שלפנות בוקר...

שבע

New member
השוואה בין עבירת מהירות לרמזור אדום?! זה הכל?

כנראה שלא קראת את הכתבה היטב. שים לב לסעיפים "החמורים" הבאים:
נהיגה שיש בה כדי לסכן חיי אדם
כל עבירות שליטה ברכב ואי זהירות מה שאומר שאפשר להלביש עליך, אם השוטר קם על רגל שמאל באותו יום, בערך 99.3% מהמצבים הקיימים על הכביש. עברת ארבע עבירות כאלה במהלך שלוש שנים? - רוץ לעשות תיאוריה וטסט מחדש... אחלה דמי כיס למדינה. מגנוב! איך לא חשבו על זה קודם. ואגב - "...אנשים במשרד התחבורה לא מבינים כלום מהחיים שלהם". כאחד שמכיר את המערכת מקרוב, אני יכול להגיד לך שזה לא רחוק מהמציאות. משרד התחבורה הוא אחד הגופים הפחות מקצועיים שנתברכנו בהם. גוף שמתנהל על דעתם של יועצים ומומחים חיצוניים שסיימו תיכון ועברו קורס מזורז בגיאודזיה. בפועל, מי שמתקתק את העינינים הם הקבלנים, והם אלה שקובעים עובדות בשטח. עצוב.

Full Throttle

New member
לגמרי...

שני סעיפים שמשאירים המון מקום ל"יצירתיות מצד השוטר". ומה שעוד משתמע מהשיטה החדשה: אם נתפסת ארבע פעמים, בשלוש שנים, נוסע על 116 קמ"ש באיילון ב04:00 לפנות בוקר. ואם ארבע פעמים גרמת למוות (ברשלנות אבל), בשלוש שנים. בשני המקרים ישלל רשיונך לחצי שנה.

rusti james

New member
משווה ומוסיף

אם הבנתי נכון אני יכול להרוג בשוגג 3 פעמים בתקופה של שלוש שנים ואם הייתי 'ילד טוב' חוצמזה אז סולחים לי ומוחקים לי..... אלון יוסטון !

Full Throttle

New member
ואם בדיוק אחרי שהרגת את השלישי...

ומיד התקשרת לעורך הדין שלך, ללא דיבורית, אכלת אותה!

Full Throttle

New member
השוטר - "זה כבר הרביעי שהרגת בשוגג, חביבי".

הנהג - "אבל אדוני השוטר, הראשון היה לפני יותר משלוש שנים"... השוטר - "טוב, אני רושם לך אזהרה, סע לשלום"...

creth11

New member
הבעיה העיקרית שממנה נובעת שיטת הניקוד

שניכשלה וגם ההצעה הנוכחית היא כישלון המערכת השיפוטית. כל העונשים המנהליים הטמונים בשיטת הניקוד ובשיטה החדשה הם עוקפי מערכת המישפט. השופט היה צריך לעיין היטב בגיליון ההרשעות של הנאשם וליגזור את עונשו גם לפי כמות ומידת העבירות שצבר מכיוון שבית המישפט אינו פועל כנידרש מנסה משרד התחבורה לייצר מערכת ענישה מנהלית אוטומטית שתעקוף מימין את מערכת השפיטה הכושלת. התוצאה שוב מערכת עם כשלים מובנים לדעתי בית המישפט הוא זה שצריך לתת את דעתו לעברו של הנאשם וליגזור את עונשו בהתאם ואם עשה X עבירות חמורות יקבל תוספות בהתאם. לפי הגישה של ענישה מנהלית, בית מישפט יכריע אשם או לא לפי העובדות, וכל השאר יגזר אוטומטי לפי טבלאות ענישה הקבועות בחוק.

סייפיי

New member
עד שלא יקימו יחידה שעוקבת אחרי נהגים בשלילה

ופסילה הם יכולים לדבר ולרפרם (מלשון רפורמה) עד מחר. כאילו בן אדם ששללו או פסלו לו את הרשיון בגלל עבירות חמורות על החוק פתאום ילמד לציית לחוק כמו ילד טוב, יחשוב על חומרת מעשיו ויתחיל לנסוע באוטובוס, בעיקר כאלה עם שעברו ברמזור אדום, לא עצרו בעצור, נהגו שיכורים וחצו קו הפרדה. מעניין אותי אם יעקבו אחרי נהגים בשלילה כמה מהם באמת לא נוהגים אחרי השלילה, וכמו כן מה קורה לנהג שנתפס כשהוא נוהג בשלילה, מאסר? בפועל?על-תנאי? עבודות שירות? קנס?

creth11

New member
קיימת יחידה שכל תפקידה עיקוב

אחרי פסולים ותפיסתם על חם. זו יחידה ארצית של מתנ"א והיא מיתמקדת בכאלה שקיים חשד סביר שינסו לנוג אחרי פסילה. כמובן שבמיסגרת החוסר הכללי בכ"א זו יחידה קטנה שלא מכסה את כל הצרכים אבל יש לה הצלחות יפות. כל נושא הדירבון לשוטרים לבצע בדיקות רשיונות לנהגים (כ 20 למישמרת) נועד גם הוא למיגור תופעת הפסולים הנוהגים. וכל זה אינו מחליף את העונשים המגוחכים הניתנים לנהגים בעיקר אלה הניתפסים בביצוע עבירות חמורות חוזרות בכמויות.

AVNER XR

New member
יש כתבה טובה במעריב של היום בנושא הקמת

מאגר מידע לריכוז נתוני האמת של ת.ד. בכבישים . לא רק שיטת הניקוד נכשלה ,אלא כל השיטה רקובה כולל העומדים בראשה. אבל ביננו מה לא רקוב במדינה הזאת? מי שראה את התוכנית של גיאדמק מאיים על דנינו עקב חקירתו במשרדי היאחב"ל ,מעניין אם ברוסיה היה יכול לעשות את אותה פעולה ,מבלי למצוא את עצמו באיזה גולאג נידח בסיביר . גם כך המשטרה פועלת היום על כרעי תרנגולת ,ואם תוציא מתוכה את אלפי מתנדבי המשא"ז מתנ"א. אז אפשר לסגור את הבאסטה וללכת לים

למעלה