פשוט מגעיל

spraizler

New member
וראיתי היום כתבה בעיתון

של אחד בן 81 קיבוצניק, שאמר שלפחות פעם שמישהו פשע או חטא היתה בושה, אנשים התפטרו, ואפילו התאבדו אחרי שגילו את החדשות שלהם. היום אפילו זה אין, מישהו עושק וגוזל ומה אכפת לו הוא מתגאה בזה.

מיכלצי

New member
פשוט נמאס לי לשמוע על הדברים האלה

כל יום עוד איזה אונס או פרשות מבחילות בדרג העליון. הוא נשיא, אלוהים, הוא אמור להיות "נישא מעם", לשמש דוגמא. בא לי אוסטרליה. בא לי עיתונים שהעמוד שער שלהם הוא על יער חדש שמצאו או פלוצים של כבשים

spraizler

New member
חבל..

מה כיף באוסטרליה בכלל? מתמודדים עם פלוצים של כבשים. הכי טוב פה, עוד כמה שנים נתפוס את מקומם של הפוליטיקאים ואז נראה להם איפה משתין הדג.

kedeman

New member
לא הייתי אומר נישא מעם

אבל הוא כן מוגדר "האזרח מספר אחת" בארץ, לעומת ארה"ב, תפקיד הנשיא הוא תפקיד שהוא ייצוגי בלבד, תפקיד טקסי ומכובד מה עוד יש בו אם לקחו לו את הכבוד? אגב, אל תחשבו שפעם לא היו הטרדות מיניות, פעם לא היו מתלוננים! אבל פעם, מי שנחשד בפלילים היה לו את היושר להתפטר בואו נגיד, ולו לשניה אחת, שקצב חף מפשע והכל עלילה זדונית לא היה יותר קל, שלא להגיד יותר מכובד גם למעמד אבל בעיקר לו, אם הוא היה יוצא בהודעה לעיתונאות ואומר שהוא הולך לנקות את שמו לא בתור נשיא אלא בתור אזרח? כמה בושות זה היה חוסך לו ולמדינה??

lady tay

New member
הבעיה

הבעיה בעצם מתחילה מהעיניין של "תוכיח". תוכיח שזה קרה/ תוכיח שלא. זה בדיוק העניין עם אונס, הנאנסת מתבקשת להוכיח שהיא נאנסה: שיחזורים, בדיקות...ולעיתים גם להתעמת עם האנס שזה מאוד קשה לנאנסת לעבור... בסופו של דבר הכל בגדר "לך תוכיח שאין לך אחות". ובקשר לאישי ציבור, הם צריכים להתבייש בכלל שדבק בהם דבר כזה. בכל שקר יש שמץ של אמת (שלעיתים התעוותה) אם הם נציגי הציבור הם לא יכולים להרשות לעצמם להתפזר ולחפף בתפקידהם צריכים להוות בהתנהגותם דוגמא לאזרח הקטן ולא להיפך - עם ההטבות של התפקיד באות גם הדרישות והחובות

spraizler

New member
אין פה כבר תוכיח

אחת אחרי השניה מתלוננת, זה כבר ממש פתטי.. יש 2 א' כבר.. מה זה המצב הזה? לא יודע איך נותנים לזה לקרות... כל אחד שומר על התחת שלו ואף אחד לא עושה כלום בכנסת

kedeman

New member
נכון שצריך להוכיח

כן או לא, אבל בסוף צריכה להיות קביעה/פסיקה אחת גם אם היה נפתח כל הליך פלילי אחר נגד ח"כ, שר, ראש ממשלה, עובד ציבורי בכיר, נשיא וכאלה לדעתי הוא צריך להתפטר או להשעות את עצמו מיידית מהתפקיד ולהוכיח את חפותו לא כשהוא מכהן בתפקיד ציבורי על אחת כמה תפקיד של נשיא שאין לו שום אחריות במדינה - אם לא היה נשיא זה לא היה משנה בכלל! זה תפקיד טקסי וייצוגי בלבד. אז איך יכול להיות שאדם שתפקידו לייצג אותי בלי שום דרישות נוספות יכול להיות אדם שעומד למשפט פלילי??? אני לא אומר שהם צריכים להיות צדיקים גמורים. לא הכרתי אף אחד שלא היה לו חטא כלשהו... אבל אם עשית משהו עד כדי כך חמור או שחושדים בך שעשית - אל תהיה בעל תפקיד עד שתוכיח שאתה בסדר

למעלה