פשוט לחיות.

Nemo Boy

New member
פשוט לחיות.

אני רוצה לשתף אותכם בכמה מחשבות שעלו לי לאחרונה. חשבתי לעצמי איזה סוג חיים אני רוצה. מחשבות על העתיד לאנשים מהסוג שלנו הם אף פעם לא קלות, הם מדאיגות ומעוררות המון סימני שאלה. אני כן יתחתן? איזה סוג חיים אני אחיה? האם אני יתכחש לעצמי? האם אי פעם אזכה לחוש אהבה מהי?! אלה שאלות לא קלות שבתכלס אין עליהם תשובות. העיסוק בעתיד שלכם בצורה אינטנסיבית כל כך, גורע ממכם. אני לא אומר שאין מקום של מחשבה מעמיקה, תמיד בריא לחשוב אבל יותר חשוב לחיות. כן, תחיו תחיים שלכם. אל תמנעו מעצמכם דברים שעושים לכם טוב. גיי דתי חי במשולש מאוד אכזרי. כל קודקוד מייצג משהו אחר: 1. מי אני? 2. מה אני רוצה להיות? 3. אלוהים. מאוד קשה לנוע בין קודקוד לקודקוד, תאמת לא תמיד אפשרי. אבל אני מציע לכם בכנות לא לוותר על הקודקוד של אלוהים. הוא קיים והוא חלק מחייכם בלי קשר למי שאתם או למה שאתם רוצים להיות. אל תתנתקו מזה. אני כיום אומנם כבר לא חובש תכיפה תמיד. אבל אני לא רואה כל סיבה להתנתק מהאל - הוא קיים והוא חלק ממני בלי קשר למי שאני או למה שאני רוצה להיות. זה חלק פיצפון ממה שיצא לי לחשוב. בעקבות כל המחשבות הרבות שצצות לי, הלבטים וההכחשות, נוצר צורך רציני לשתף. לעמוד מול אנשים כמוני שחוווים את אותם דברים ביום יום, אנשים שגם להם יש תצורך לצאת ולפרוץ החוצה, בקיצור לחיות תחיים שלהם. לא לחשוב בצורה שלילית ופסימית על העתיד אלא לחיות תהווה בצורה שתמלא אותנו. מצטער שהדברים מובאים בצורה די מבולבלת - הם באמת כאלה.

Nemo Boy

New member
תגובה

ההתנתקות מהאל שעליה אני מדבר היא ההתנתקות האישית. קיום המצוות היא חלק ממנה. יש הרבה גיי דתיים שחושבים שעצם זה שהם חיים עם משהו שהוא כל כך מרוחק מהדת צריכים להתנכר לדת. אני לא חושב ככה. אני אומנם כבר לא דתי ברמה הרצויה אבל הקשר שלי עם אלוהים, הקשר האינטימי הרגשי קיים ומאוד עוזר לי להתמודד עם היום יום. ההתנתקות שדיברתי עליה היא הפניית גב לאלוהים שברא אותי איך שאני. אני חושב שאין לה מקום. אמרה מקודם איילת שלדת אין משהו נגד הומוסקסואלים אלא היא פשוט לא מעודדת תתופעה. הכוונה שהדת אינה רואה בעין יפה את התופעה אבל שמה תאדם במרכז. לצערי הדת מאוד רחוקה מלשים אותי במרכז. אני חש שלדת אין מה להציע לי.

TISAN1234

New member
זה לא מה יש לך להציע לדת אלא מה

אתה יכול להציע לה' שברא אותך. הוא לא חייב לך כלום. אתה צריך למלאת את הייעוד שלך בעולם ולא הפוך...

dkey

New member
ה' ברא אותו הומו. חדל קשקשת

טיפשות אינה צידוק לבורות..

סליחה שאני מתערב

רק לפי טענתך גם גנב יכול לומר ה´ ברא אותי כך, ולמה הוא אומר לא תגנוב.

אילת89

New member
תגובה

אני אהבתי את מה שכתבת, אבל הקטע של לחיות את החיים. מה אתה בדיוק רוצה? אודי שאל אם הכוונה זה להפסיק לקיים מצוות. הסיבה ההגיונית הכי פשוטה של למה לא כדאי לחיות בחברה שבה קיימים רק רעיונות ואין מגבלות מוסריים היא הנצרות. אפשר להסתכל על העניין מצד הערך העצמי, המשמעות שמקבלת החיים והסביבה הבלתי מוסרית, לפעמים, בה אתה חי. קראתי פעם משפט שנראה לי ממש נכון:"במקום שבו הרצון (קיום הרעיונות) והדימיון (מה אני יכול לעשות בלעדיהם) נפגשים, תמיד ידו של הדימיון על העליונה". כתבת שאתה הומו. זה הפעם הראשונה שאני שומעת שיש כ"כ הרבה הומואים דתיים. מישהו חכם אמר לי שהתופעה מתרחבת כי כבר לא רגילים לראות בנות: יש ישיבות ובנים נמצאים רק אם בנים כמעט. גם כן רק בתקופה האחרונה יש כ"כ הרבה הומואים- זה כמו צו האופנה, לא? האל תמיד יהיה חלק מהאדם השאלה היא האם הוא זוכה להארה ולקרבתו. זה תלוי רק באדם עצמו. התורה אינה קוראת להחרים אנשים בעלי נטיות מיניות לא טבעיות היא רק לא מעודדת אותם. מקווה שתצליח לענות על השאלות, ואשמח לדעת אם עזרתי לך קצת. רק חיים מאושרים ולא כדאי לשקוע בשאלות מתסבכות (במסובכות מותר) כי הן מתסבכות את החיים.

../images/Emo45.gif גמאני איתך../images/Emo70.gif

זה מתסכל בצורה רצינית. אתה בסופו של דבר אתה חייב לבחור קודקוד אחד שעליו תסתמך. =\ כמו שאמרת - אני רואה באלוהים כדבר שאותו לא אעזוב לעולם, אבל... מצד שני... יש את העולם הגדול, שמקבל אותי יותר טוב מאשר הדת. =\ חשבתי על "אחטא ואשוב..." - למרות שזה אסור מלתחילה. =\ אבל גם בקטע הזה יש רגשות אשמה.
אני שונא לחיות בצורה כזו! אני תמיד חולם שאני מתעורר בבוקר ואני פשוט... סטרייט מאמין!
לפחות תן לי להרגיש ככה... או שתקח את נשמתי. אני לא מעוניין לבגוד בך בצורה כזו נוראה. =\

dkey

New member
אני אדם לא מאמין

וככזה, אני בהחלט נדהם עד כמה אנשים מקובעים שאכן יש אלוהים. מהמקום בו אני נמצא המשפט שלך "אתה בסופו של דבר אתה חייב לבחור קודקוד אחד שעליו תסתמך" ממש לא נראה לי. אני ממש חי חיים טובים בלי להסתמך על אף אחד ומתוך אמונה ברורה וחד משמעית שאין אלוהים ושבעיני זאת המצאה. ואני חי נפלא עם זה.

אממ... ../images/Emo122.gif

אני מניח שנולדת לתוך עולם שהוא לא כ"כ מאמין. ולכן גם אלו הדעות שלך. אבל [כדי שלא יהיה לי פאשלה
] נניח ונולדת לעולם דתי - לפי דבריך אני מבין ש... לא ממש חונכת ללכת בדרכיו של ה' ולכן אצלך אין את ההתלבטות הזו. הבחירה בין אלוהים לחבר שלך. כי מבחינתך - אלוהים לא קיים. אבל אנחנו, שנולדנו לתוך עולם שהוא דתי והולך בדרכיו של ה'... יהודים מאמינים, שומרי תודרה ומצוות... פתאום התחלנו להכיר את עצמינו והופ! מה גילינו?! בנוסף לאהבה שלנו אל ה'... אנחנו אוהבים גם את הבן של השכנה
אתה נמצא בדרך של "כוחי ועוצם ידי". אנחנו לא. אנחנו מאמינים שיש ישות עליונה כלשהי ששומרת עלינו. בין אם היא ה' או בין אם היא מוחמד או אפילו ישו! אבל אנחנו מאמינים שיש משהו למעלה. אתה לא. לך אין את ההתלבטות של... "מה לבחור?! את הדת שלי או את החבר שלי?!" זה דבר מאוד קשה לדתיים ולכן אנחנו פה. [אז מה אתה עושה פה?!
אתה לא דתי.
סתם מסקרנות...] זה דבר שצריך המון תמיכה כדי להתמודד מולו ואני לא מאמין שיש מצב שמישהו כמוך יכול להבין את הבעיה הזו שיש לנו. עובדה שאתה אמרת ש"אין אלוהים, אז מה הבעיה?! לכו תזדיינו עם חבר שלכם כאילו אין מחר." אבל אצלינו זה שונה. יש לנו ספר חוקים. וחוק אחד בו מבשר לנו בפירוש! לא לשכב עם גבר!
[אגב, הפריע לי כשאמרת "אני חי נפלא עם זה". תסלח לי, אבל אלה לא חיים. אפילו אם תקח את התורה, בלי ה' בתוכה ח"ו! רק את המוסר שיש שם... תגלה שזה הספר הכי מעולה שיש כדי ללמוד איך להסתדר בחיים. עזוב אותך ממצוות. אני מדבר על המוסר שיש בתנ"ך. ואם אתה לא מקיים את התורה או לפחות לא מאמין בה'... אני יוצא מנקודת הנחה שאלה לא "חיים נפלאים", אלא כי אלה חיי הוללות.

dkey

New member
אתחיל מהפסקה האחרונה שלך

אני חי נפלא. חיים ללא התנ"כ ואלוהים בהם אני לא רק לא מאמין אלא מאמין שכל העיניין הזה שיקרי לחלוטי, כזב ומרמה. אדם שאינו מאמין אינו חיי חיים של הוללות כפי שניסית להלביש עלי. אני חי חיים טובים ובריאים. מה שאתה אומר עלי זה להקיא עלי את כל מה שהאביסו אותך כל חייך. אתה מדבר על המוסר של התנ"כ ואני חושב שזהו ספר שהוא לחלוטין לא מוסרי, מעוול ופוגעני. למשל הוא מפלה נשים, הוא קורא לרצח של הומוסקסואלים וכו'. הוא אפילו במידה רבה גזעני. זהו ספר ישן ומיושן ומצער אותי שיש לו עדיין אחיזה בחיי האדם המודרני. יחד עם זאת, אני מאמין שאדם יכול ורשאי להאמין במה שהוא רוצה כל עוד לא פוגע באחר. כשאתה אומר שיש לך ספר חוקים, אז מבחינתי סבבה, כל עוד הספר הזה לא פוגע בדמוקרטיה וחוקי המדינה. אז למה אני פה? מסיבות שונות. העיקרית שבהן היא שגם אני הייתי קורבן לדת. אני גדלתי בחברה בה הומוסקסואליות היא טאבו ואיסור שמקורו בדת היהודית. כולנו דור שני או שלישי לדתיים או חרדים וההשפעה עדיין עצומה. אני כאן כדי לנסות ולעזור להומו הדתי בחייו הקשים שבין הדרישה בדת ומי שהוא. נקודת המוצא שלי היא שהומוסקסואליות אינה ניתנת לשינוי וכל מאבק בה פרושו פגיעה עצמית ובזולת. האדם המאמין צריך לגבש לו דרך לשלב בין השניים על ידי קבלת פירושים שמאפשרים חיים כאלו. יש עוד סיבות כמו העובדה שבמשפחתי המיידית יש חרדים על כל המשתמע.

מעולה. אני בדעה שלך. ../images/Emo127.gif

זכותך לחשוב כך. זכותי להאמין שיש אלוהים. "אדם באמונתו יחיה..." הרבה פעמים היו לי מקרים שהם התווכחתי עם חברים חילוניים שלי שלא מאמינים ומעולם לא יצא מזה משהו, ולכן אני יותר לא מתאמץ. מיותר לחלוטין. זכותך לחשוב כך, אתה כבר אדם בוגר.

Nemo Boy

New member
הבהרה לדבריך

אני רוצה להבין משהו. אתה דתי לשעבר?! אתה לא חושב שהגישה שלך של להתעלם ממציאות האל היא פשטנית ושנויה במחלוקת? אני מסכים איתך שאדם צריך להגיע לאיזשהי שלווה פנימית עם עצמו ואפשר להגיע לפשרה הזו ולהישאר מאמין.

dkey

New member
מעולם לא הייתי דתי

אני לא חושב שהגישה שלי פשטנית כלל וכלל. נהפוך הוא, אני חושב שמאוד מאוד קשה להגיע לגישה בה אני מחזיק אחרי שנים של מה שאני רואה כשטיפת מח שיש אלוהים ושהתנ"כ אמת. אני לא מנסה לשנות דעתו של אף אחד כאן אבל אם נשאלתי, אז אני חושב שזאת פשוט המצאה דיי גאונית. אפשר לשבת שעות ולכתוב מדוע אני חושב שהכל מופרך, חסר הגיון, מלא סתירות, פשטני וילדותי. אבל בהחלט אדם מאמין יחלוק עלי :) שמחתי לקרוא שאתה מסכים איתי על הצורך להגיע לשלום פנימי. בשורה התחתונה אני מאוד מקווה שכל אחד כאן יגיע לזה. אני בהחלט זוכר את הסיוט אותו עברתי. דרך אגב, יצא לי לבקר במצרים לפני כשנה. אני מאוד ממליץ לבקר במקומות כמו גיזה, עמק המלכים והמלכות בלוקסור, מקדשי קרנק ולוקסור, אבו סימבל ליד סודאן וכו'. גם יצא לי בעבר לבקר בירדן. פשוט מדהים לראות תרבות ואמונה שהתקימו אלפי שנה והיו מופרכים לחלוטין. מה שמעניין הוא כמה בתנ"כ אימצו את המנהגים שלהם. למשל בקרנאק היו כהנים, מזבחות, קודש הקודשים אליו רק הכהן הגדול הורשה להכנס וכו'.

למעלה