פשוט לא יודעת...

hachtvcv

New member
פשוט לא יודעת...

תהיתי בכלל איך אוכל לנסח את מה שאני רוצה לשאול כאן והתבלבלתי עם עצמי. כבר תקופה ארוכה אני בלחץ, מתח, סרט הישרדותי שלם. התרגלתי כבר למתח הזה, היה לי אותו מאז ומתמיד. הלחץ נוגע לכל השטחים של החיים בעצם. לחץ של עבודה (אני עצמאית וזו תקופה לא פשוטה), לחץ מזה שאני לבד (טרם מצאתי בן זוג) ולחץ מכך שאני לא מרוצה מהחלק החברתי בחיים שלי. משפחתי תמיד היתה קטנה ומפולגת ונכון להיום אני בקשר רק עם אמא שלי. אבל באמת שאני בסדר עם זה. עברתי הרבה מאוד דברים והשלמתי איתם. השלמתי עם הכל. ויחד עם ההשלמה הזו מגיעה לה תקופה שלמה וארוכה של ציניות, אובדן התמימות, הבנה שהעולם הוא בהחלט לא מה שרציתי שיהיה. לתחושה הזו מתלווה קושי אמיתי לפתח תקווה. תקווה אמיתית שדברים יהיו טובים יותר. אחרי כל כך הרבה אכזבות, אני כל פעם מרימה את עצמי מחדש אבל...זה לא פשוט בכלל. והנה, הגיעו להם החודשים האחרונים שבהם הוקצנו אצלי תכונות מסוימות. אני חסרת סבלנות בצורה בלתי רגילה, מה שגורם לי לקושי להקשיב באמת. אני מתקשה להתמודד עם בעיות ואתגרים. נדמה שבגלל שאני מתמודדת עם זה כל חיי (מאז שנולדתי התמודדתי עם בעיות של אחרים ולזה אני רגילה). התוצאה היא שאני נמנעת מלהכנס למחלוקות, מתקשה לתפקד בצורה תקינה. איכשהו מתלווית לכל זה, תחושת עצבות מסוימת. כבר הייתי אצל פסיכולוגית בעבר וזה היה בעיני מאוד לא תורם, היא רק גרמה לי לשנוא את הורי. הדבר המדהים באמת הוא שאני מסוגלת ליצור שינויים מדהימים אצל אנשים בסביבתי וכשזה מגיע אלי, עולה לו מסך שחור בלי כתוביות...מרגיש לי שאין לי שמץ של אנרגיה להתמודדות.אני בת 32. איך בעצם מתמלאים מחדש באנרגיות?

bridges

New member
מתחילים מהשאלה...

אם בצורה פלאית היה נעלם הלחץ הזה והמשבר שבו את נמצאת, מי את היית? תשובה לשאלה הזאת היא הפתח לחידוש האנרגיה שלך. רונן

יודה ב

New member
פשוט לא יודעת,

שלום לך יקירתי, כאבך מובן ונראה שעד היום נלחמת להשלים עם דברים לא רצויים. אני מבקש ממך להביט סביבך ולנסח את הבקשה האולטימטיבית שלך מהחיים. אם הייתה לך אפשרות לתכנן את החיים, איך הם היו נראים? לאחר שניסחת את החיים שאת רוצה, חשבי האם יש משהו בעולם שחי חיים כאלה? אם כן, שאלי את עצמך, איזה כישורים ויכולות יש לאדם כזה שמאפשרות לו לחיות כך? כמו כן חשבי איזה מערכת של אמונות יש לאדם כזה? קחי את כל התשובות שיעלו והתחילי ליישם אותם בחייך. זוהי חלק מגישת ה NLP שמאפשרת לאדם להעריך את התנהגותו ולרענן את אמונותיו כך שיתאימו למציאות שהוא רוצה. כמבן שהעבודה עם מנחה יותר אפקטיבית.

פשוט לא יודעת

"פשוט לא יודעת " כך הגדרת את הנושא של מה שכתבת וסיימת בשאלה מצויינת "אייך בעצם מתמלאים מחדש באנרגיות ?" אני הייתי אומר שאת פשוט כן יודעת רק את יודעת מה ימלא אותך אנרגיות אם תשאלי אנשים אחרים מה ממלא אותם אנרגיות תקבלי מגוון של תשובות החל משטיפת פנים עד קפיצה ממטוסים תיארת חוסר נחת מהמשפחתיות שלך מזוגיות שחסר לחץ בעבודה חיי חברה לא מספקים תיארת ציניות אובדן תיקווה אכזבה הרגשה שאין לך כוח להתמודד זה המצב בעינייך נכון לכתיבת שורות אלה כרגע הכול נראה קצת יותר שחור ממה שהוא באמת בטוח שאת צריכה קצת מנוחה כרגע לאסוף קצת כוחות אז מה לדעתך ימלא אותך אנרגיה ? מה היית בוחרת לחיים שלך עכשיו שיתן לך מיד הרבה כוח ? מה מדליק אותך ? מה מקפיץ אותך מהמיטה בהתלהבות ? אם אין לך תשובות לשאלות האלה אז שתפי את הדמיון שלך בתהליך ועכשיו נסי לענות שוב

dnxtep

New member
להשלים או לא לדעת

תודה על השיתוף המדהים. בתוך מה שאת כותבת קפצו לי שתי התנסחויות שלך: הראשונה "הבנה שהעולם הוא בהחלט לא מה שרציתי שיהיה" והשניה "השלמתי עם הכל". אם אני מבין נכון את ציפית לדברים מסויימים שיקרו בדרך כלשהי או שהעולם יתנהג בדרך כלשהי וכשזה לא קרה פשוט ויתרת על דברים שרצית או עליך כי ראית שהעולם אחר (אני כל פעם מרימה את עצמי מחדש אבל...זה לא פשוט בכלל). האם זו בערך התחושה שלך? אם כן... אני מזמין אותך לבחון את אותן ציפיות. האם הן משרתות אותך ותורמות לאנרגיה שלך? איך תרגישי במציאות שאין לך ציפיות ממנה אלא את מקבלת אותה כמו שהיא? כשאני שואל לגבי "אין ציפיות" אינני אומר שתפסיקי להתקדם לקראת מה שאת רוצה (זוגיות, קשר עם שאר חברי המשפחה, וכל דבר אחר שתבחרי) אני רק מזמין אותך לא לצפות מהתוצאות להיות בדיוק כמו שתכננת, אלא לאפשר להן לבוא אליך באריזות שונות. איך אז יראה לדעתך עולמך? האם יהיו לך יותר או פחות אנרגיות להתקדם הלאה ו"להרים" את עצמך? אולי ה"מסך השחור בלי הכתוביות" הוא בדיוק מה שיכול להעלות לך את האנרגיה? אולי אפשר להתקדם בחיים מתוך הידיעה שאת "פשוט לא יודעת...". בהצלחה,

hachtvcv

New member
תגובה

אז זהו שדווקא אין לי ציפיות מסוימות מאנשים או אירועים יותר. היה לי בעבר אבל היום זה כבר איננו. האכזבה שלי היא גם ובעיקר מעצמי. אני לוקחת אחריות מלאה על החיים שלי והאופן שבו הם נראים היום. ההחלטות שהחלטתי היו שלי בלבד. נכון שהם הושפעו מחוויות שחוויתי אבל עדיין, הם היו שלי. אני מוצאת את עצמי לאחרונה במצב שבו כל דבר הוא מאבק. אני ממש צריכה לעבוד קשה בשכנוע עצמי כדי להביא את עצמי לפעולות שיקדמו אותי. אם זה לצאת ולהכיר בחורים. אם זה להתעמת בעבודה עם דברים מסוימים. אם זה כל דבר אחר. תמיד עולה לי קול קטן שאומר לי לוותר... נראה שאין זרימה יותר, הרצון לנסות הולך ופוחת...

קול קטן

שלום לקול הקטן הזה שעולה כול פעם וגורם לך לוותר יש שם -הוא נקרא שדון או גרמלינג יש ספר מאוד מומלץ בתחום שנקרא "לאלף את השדון" הספר מתאר דרכים אפקטיביות כיצד להתמודד עם אותו קול קטן אותו שדון שמחליש אותנו ומונע מאיתנו להתקדם להפתח לדברים חדשים להשתנות השדון יכול להגיד עזבי במיילא שום דבר לא יצא מזה את מבוגרת מידיי אין שום סיכויי ש ...... או 1001 דברים אחרים שפוגעים בול במטרה על רגל אחת -פשוט תני לו לפטפט ובכול זאת תעשי מה שהתכוונת לעשות ושיהיה בהצלחה

dnxtep

New member
אחריות מלאה

תודה על התשובה, אני מאוד שמח לראות אדם שלוקח אחריות מלאה על עצמו ועל הבחירות שלו. זה לא מובן מאליו, אנשים רבים עסוקים בלבחור את מי להאשים במצבם (את הנסיבות, את האחר, את העבר שלהם...), בעוד את אומרת בפה מלא שכל הבחירות הן שלך! כל הכבוד על האומץ והעוצמה שבאמירה הזו. אם כך את מאמינה, שאכן הבחירות הן שלך, למה שלא תבחרי להיות מרוצה מעצמך במקום להתאכזב מעצמך? מדוע שלא תבחרי לחגוג את הדרך במקום להיאבק? האם כשאת בעשיה עצמה יש קולות או רק בזמן שאת "מנסה" או חושבת מה לעשות הלאה? באנגלית אומרים just do it. במקום לחשוב, לחשב ולבחון מראש מה יהיו התוצאות, למה לא פשוט לעשות את מה שנראה מתאים באותו רגע? לזה התכוונתי כשדיברתי על להוריד ציפיות, פשוט להיות. מה מפחיד (אם אכן זה מפחיד אותך) בלהתמסר לבחירה שלך ולקבל את התוצאות כמו שהן? הרי במילא התוצאה לא בשליטתך המלאה (יש עוד גורמים מסביב). האם תאזרי אומץ לצאת לחגוג את הבחירות שלך? בילוי נעים,

יודה ב

New member
שלום לך,

מה שאני שומע מדבריך זה שהקטנת את הציפיות שלך לקבל משוב חיובי מהסביבה. זה כולל, הישגים, חיי חברה משמעותיים וכו'. זה לא שאת לוקחת אחריות על השאיפות שלך ומימושן אלא מחליטה להוריד ציפיות. ישנה דרך נוספת להתמודד, והיא מאתגרת: להגדיר מחדש את הרצון האולטימטיבי שלך לצאת לתהליך של הגשמתו. זה אפשרי באימון אישי עם תהליכי NLP. האים את מוכנה להשקיע בעתידך?

לירון825

New member
הטענת "מצברים"

ראשית, האם הינך מבינה את העיתוי?שלפתע מרגיש "בוער" לחדש אנרגיות, אז עצם שאלתך מזרימה אנרגייה בציפייה לדבר מה חדש. אני מניחה כי דווקא מהמקום שבו הינך נמצאת כעת ומבינה לדברייך"אובדן התמימות" ומהמקום שלא רוצה להמשיך, לייצר ולהיות באנרגייה הזו, מתחיל תהליך עם עצמך, חידוש המטענים מתחיל בעשייה, וחשוב להתמיד בה ולדאוג לייצר לעצמך עשייה, תתחילי בתחום שחשוב לך ובוער לך להתחיל ודאגי להיות בה או לדאוג כי יהיה מישהו בסביבתך שיפקח שאת "במגרש" כאמור באמת מתמידה בעשייה שלך למען עצמך, , כאמור לדוגמה כדי לארגן מחדש את ההבט החברתי בחייך, חשבי בשקט ואח"כ במידה ותרצי "בקול רם" עם אילו אנשים משמח אותך להיות, מה עושה לך טוב השהות במחיצתם?האם ישנם קשרים כי ברצונך להחזיר/לטפח? נשמע כי הנושא שלך הקשר עם משפחתך אינו גורם לאנרגייה טובה ומפרה, איך את רוצה לראות את הקשר למולם?אולי ליצור קשר עם אדם משמעותי מתוך המשפה ולאט לאט לתפת וליצור מערכת שתהווה עבורך כסיס תומך ולהרחיב את המעגל כאמור את הקשריים וכך אט אט תחושי כי דברים טובים קורים ובטוחה כי כימשיכו לפקוד אותך, רק תבקשי... מאחלת לך חג חנוכה שמח, מלא בניסים, בקשות ובעיקר שמחה! בברכה, לירון לייבמן מאמנת אישית מוסמכת BS.c --אימון בגישה אחרת--- נייד: 0544483949 טלפקס: 0722-812208 [email protected]

estherd

New member
"פשוט לא יודעת..."

אני כותבת זו הפעם הראשונה בפורום, למרות שאני קוראת כל יום. כתבת באומץ רב על מה את חווה בחייך. השאלות שהייתי מציעה לחשוב עליהן הן: האם הציפיות שאת מציבה לעצמך הן הציפיות שלך או של הסביבה? האם הלחץ מהיותך לבד הוא לחץ שלך או של החברה (חברים, קרובים, אמא). האם את חולמת את החלומות שלך? את כותבת: "אבל באמת שאני בסדר עם זה. עברתי הרבה מאוד דברים והשלמתי איתם. השלמתי עם הכל. ויחד עם ההשלמה הזו מגיעה לה תקופה שלמה וארוכה של ציניות, אובדן התמימות, הבנה שהעולם הוא בהחלט לא מה שרציתי שיהיה... " וכו'. האם כל מה שאת מתארת בהמשך היא השלמה? איך היו נראים חייך אם באמת היית שלמה? מזמינה אותך לחשוב האם חוסר האנרגיה שלך לא נובע מכך שאת כופה על עצמך להשלים עם דרך חיים שאינה מתאימה לך. תמיד יותר קל לנו להתמודד עם בעיות של אחרים מאשר עם הבעיות שלנו. התמודד עם הבעיות שלנו דורשת עבודה רבה והסתכלות פנימית רצינית. מציעה לך משפט למחשבה: "לאחר שאתה חולם על מה שאתה רוצה לעשות – תתעורר ותתחיל לעשות..." אסתר

למעלה