פשוט לא הולך

amera

New member
פשוט לא הולך

שלום,
הזוגיות במשבר בעיקר מהסיבה הבאה (לדעתי כמובן - הבעל)

הבעל איש קריירה מוצלח ואנושי ונחמד ותומך. האישה דיכאונית, רוב הזמן עסוקה בניקיון הבית וצפייה בטלוויזיה.

לא בא לה לעשות שום שינוי בחייה.

לבעל מפריע מאוד המצב הזה. היא לא מוכנה ללכת לטיפול. הבעל מוכן.

הבעל כועס לפעמים ולפעמים מרחם עליה.

מה ניתן לעשות!

V i n a

New member
אולי כדאי שהבעל

קודם כל ישתחרר מתחושת העליונות שלו ויבין שהאישה שלו היא לא נתון במשוואה מתמטית.
ברגע שאתה מרעיף על עצמך סופרלטיבים מצד אחד, ומרעיף ביקורת יהירה ומתנשאת על אשתך מצד שני,
אני כבר מבינה שסביר להניח שהבעיה היא בך, אתה כנראה שוכח שגם לך יש חלק במצב שאשתך הגיעה אליו,
ויכול להיות שהגישה המתנשאת שלך גורמת לך להיות חלק מהבעיה במקום חלק מהפתרון.

אולי הבעל צריך להפסיק לעוף על עצמו ולנחות קצת לקרקע ולבדוק מקרוב ובגובה העיניים מה מפריע לאשתו.
אחרת יבוא יום וימצא עצמו הבעל אנושי ונחמד ותומך - אבל לבד.

amera

New member
אכן

נכון שסביר להניח שהבעיה היא בי.
ואני חושב שזה נובע מחוסר תקשורת.
אני מעוניין לדעת מה מפריע לאישתי אבל קשה לה לדבר על זה. אני בכל זאת חושב שזה בא מאחר והחיים שלה משעממים - אין תחביבים ואין דברים שהיא ממש אוהבת. היא תלויים בי מאוד וזה גם מפגיע.

אמרלדה

Active member
הי, תכלת

טוב, ברור לך שהבעל תכלת מושלם: איש קריירה, מוצלח ואנושי, נחמד ותומך ומוכן ללכת לטיפול.
האישה כישלון מושלם: דיכאונית, רוב הזמן עסוקה בניקיון הבית וצפייה בטלוויזיה, לא מוכנה לשינוי ולא לטיפול.

בהתחשב בעובדה שאנחנו חיים בעולם של אנשים, של בני אדם, אני מקווה שברור לך שבתוך התכלת שלך יש משהו לא מושלם,
לפחות לא במידה שתצליח לעשות את אשתך למאושרת. ואני יודעת שלא תמיד אפשר, בעיקר אם זה דיכאון קליני מאובחן, שאז צריך תרופות. אבל אם נניח שלא זה המצב, אז לפחות לא הצלחת לחדור אליה במידה שתאפשר שינוי. אז לא, אתה לא כזה מושלם.

גם היא לא לגמרי כישלון. ראשית, הבית שלה נקי. שלי לא, ואני ממש מצטערת על כך שזה לא במקום חשוב יותר בסדר העדיפויות. לה זה חשוב. שנית, אני מניחה שאם תנסה להיזכר, תדע למה התאהבת בה ומה היו היתרונות. שלישית, היא אישה טובה, יושבת בית ולא מתהוללת לה בברים שכונתיים ואחרים עם גברים זרים. יש בה דברים טובים. אם תתאמץ להכניס נקודות תכלת לרשימה שלה, תמצא כמה.

אבל, אני לא אשקר ואומר שאין בעיה. יש בעיה. אני לא יודעת מהי, אבל אני מוכנה להמר לפי מה שכתבת: יש זוגות שהתחילו ממקום דומה בישורת. אם הבעל יצא לעבוד והאישה היא עקרת בית, או אפילו אם עבדה מספר שעות חלקי רק בשביל המסורת והאפשרות להחזיק את הבית/ילדים אבל לא יצרה קריירה, נוצר מצב שעם השנים האחד מתפתח והשני לא. זכור: בתחילה היית רק נחמד ואנושי. רק אחר כך גדלת להיות איש קריירה, מפרנס מוצלח, יש להניח שאנשים מבקשים את חברתך, במגעים עם אנשים אחרים תוך כדי עבודה למדת הרבה והתפתחת.

אנשים, או נשים, שלא לומדים, לא מפתחים קריירה ובעיקר אינם באים במגע עם אנשים אחרים, לא מתפתחים באותה מידה. הם נשארים מאחור. חלק מההישארות מאחור משמעה חוסר רצון להשתנות. טוב להם כך. וכך נוצר פער ברור עם הזמן והשנים בין שני בני זוג שהתחילו מאותו מקום. האחד מתפתח גם בקריירה וגם במגעים חברתיים, השני נשאר מאחור.

אנשים פוחדים משינוי. לפעמים פוחדים כי לא יודעים מה יהיה מעבר לעיקול - הבית, המבצר, הניקיון והטלוויזיה הם מקומות בטוחים.
לפעמים הם פוחדים כי חוששים מכישלון - הוא בין כה וכה חושב שאני כישלון, אז אוי לי אם אכשל ואפגין אזלת יד גם בניסיון לצאת/ללמוד/לעבוד/להתפתח/לקחת קורס.
לפעמים הם פוחדים כי הם חוששים, בסתרי לבם, שבעל כזה, מוצלח, חמוד, תומך, בעל קריירה טובה - יעזוב אותם. פשוט יעזוב.
אבל תמיד תמיד הם פוחדים.
ופחד, לעתים מניע אותך לשינוי, אבל לעתים משתק אותך. ואותה זה כנראה משתק. החוכמה הגדולה היא איך להפוך את הפחדים - אלה ששם, שאי אפשר להתווכח אתם - למניעי שינוי ולא למשתקים, ואיך להעיף את הפחדים שכן אפשר להתווכח אתם, אחד לאחד.

איך? בטיפול. היא לא מסכימה? תתחיל אתה. דבר אתה. מהלב. ספר לה שאתה לא יכול יותר. ותנסה להבין. מה זה? מאיפה זה? איזה סוג פחד זה? למה הוא פה? האם אתה יכול להרגיע אותו? האם אתה יכול להצביע על דרך להפוך אותו למנוע, להצתה? ותוך כדי ניסיון להבין, לך לטיפול לבד, וקבל שם הדרכה.

בכל מקרה, פערים כאלה בין בני זוג במשך השנים רק גדלים, ולעולם לא נסגרים "מעצמם". ועוד בכל מקרה: לעמוד ולהסתכל עליה מלמעלה, לא עוזר. כבעל, הרחמים אינם אופציה לזוגיות ראויה. הכעס כן, אבל בו אפשר לטפל. תתחיל אתה. לך לטפל.

amera

New member
ממש תאור מדוייק

ממש תאור מדוייק
ניסחת במילים את הרגשות - דבר שקשה לי לעשות!

אמרלדה

Active member
אבל כיוון שלא בניסוח וציונים אנחנו עוסקים כאן

עדיף להתמקד בשאלה איך אתה יורד מהאולימפוס כדי לעזור לה.
או במילים אחרות - מה אתה הולך לעשות עם זה?

amera

New member
אני מעוניין ללמוד על תקשורת חיובית

אני מעוניין ללמוד על תקשורת חיובית. אני יודע שאני לא מושלם ושאולי יש לי חלק בזה אבל לפעמים זה מעייף.

אני לא מומחה בדיכאונות, אבל ההשערה שלי שיש לה דכאון עמוק וקשה לי עם זה.

אני שוקל ללכת לטיפול בלעדיה. אני מוכן להשקיע בזוגיות אבל אני מודע שזה לא יהיה קל!

amera

New member
במסגרת טיפול או קורס רגיל?

תיעול כעסים ותקשורת חיובית - האם מתקיימים רק במסגרת פרטית או קבוצתית (טיפול) או שאולי יש קורסים בעניין?

איפה באיזור כפר סבא אפשר למצוא?

אמרלדה

Active member
טיפול רגיל. פסיכולוג בלעז.

קורסים לדברים שמעניינים אותך תמצא אחר כך. קודם כל אתה צריך טיפול.
שים לב, אתה שוב מרחיק ממך את האחריות.
אתה מרביץ לה? אם לא, אתה לא צריך טיפול בכעסים.
אתה צריך לטפל בעצמך. טיפול פסיכולוגי לעצמך יעזור לך בזוגיות, ייתן לך כלים.

amera

New member
יותר פרטים

מחפש שינוי ומודעות עצמית
אני בן 47. אדם מוצלח בעיני עצמו ומוצלח יותר בעיני אחרים. המוצלח בעיני עצמו באה מההשוואה לסביבה שאני גר בא אבל לא מוצלח מספיק כמו מה שאני רוצה - למרות שלא ברור בדיוק מה אני רוצה.

חיי משפחה בסדר אבל יכולים להיות הרבה יותר טובים. חינוך הילדים בסדר אבל יכול להיות הרבה יותר טוב.

אני חושב שאני אדם ערכי והומניסטי. ההרגשה שאני מממש 20% ממה שאני יכול. מרגיש שיש לי הרבה חולשות אבל גם מרגיש שאני יכול להתגבר עליהם. אני מרגיש שאני יכול לתרום לעצמי ולסביבה שלי הרבה הרבה יותר.

אני מחפש דברים לא חומריים - משהו לנפש, לרוח, לבן אדם שבתוכי. יש לי חסכים מסויימים מילדות.

אני חושב שיש לי מידה מסויימת של חרדה חברתית וביישנות. קשה לי לעשות חברים חדשים. אני אוהב לשבת בבית. אני חושב שאני מבין מה מניע אנשים אחרים וכמה הם חלשים. קשה לי לדבר על הרגשות שלי.

יש שמציעים לי הצעות כמו:
Coaching
דמיון מודרך
NLP
טיפול פסיכולוגי

איך אני אדע מה מתאים לי?

מריוס זכריה

Member
מנהל
כולם מתאימים לך באותה מידה

אין בכלל משמעות לשאלה "מה מתאים לי" מראש.
"אני לא יכול לבחור" זה בד"כ תירוץ לאי עשייה.
תירוץ נוסף זה "אנ י לא יודע מי בדיוק האדם שמתאים לי".
או "אין לי זמן"
&nbsp
כל הדברים שרשמת הם בסדר גמור. פשוט תעשה משהו. קפוץ למים ואז תוכל לדעת.
&nbsp
אגב, בישראל לפחות דמיון מודרך ו-NLP הולכים לרוב ביחד, עפ"י אסכולה פופלרית מבית רטר, ששולטת ב"שוק". כך שהנה חסכתי לך - מארבע אופציות יש לך רק שלוש...
&nbsp
&nbsp

amera

New member
מה גרם להרגיש רע

אני מחפש מודעות עצמית. מה גרם לך להרגיש רע? זה יעזור לי הרבה ללמוד על עצמי.

צורת הכתיבה וההתנסחות שלך

קר, מנוכר, חסר רגש, שום סימפטיה, שום אמפטיה, אפילו את הדבר הטוב היחיד (מתקתקת בית נקי), הצלחת להעמיד באור שלילי... והכי אירוני זה שאתה קורא לעצמך "טיפוס נחמד וסימפטי".
עכשיו, אתה תגיד לי שזה שטויות, רק צורת הכתיבה או הניסוח וזה בכלל לא איך שאתה בחיים האמיתיים, אבל את זה אני לא יכולה לדעת, אני "מכירה" אותך רק דרך הפוסט הזה, ואם הוא משקף אפילו קצת את אישיותך, אז באה פה לידי ביטוי בעיית אמפטיה מאוד קשה שלך כלפיה.
ועכשיו לעצם העניין: לא כתבת כמה זמן אתם נשואים, לא כתבת אם יש לכם ילדים, לא כתבת אם היא כזאת מאז ומתמיד או שזה מצב חדש... כל זה מידע מאוד רלוונטי לגבי מצבך.
אבל אם נעזוב לרגע בצד את הפרטים הללו, בהתחשב בזה שגם אחרי עבודה מרובה, הגברת שלך כנראה לא תהפוך לחיה חברתית, עומדות בפניך 2 אפשרויות:
הראשונה היא לבחור להמשיך לחיות איתה, לקבל את זה שהיא כזאת וללמוד לכבד את צורת החיים שהיא בחרה לעצמה ולהעריך אותה כמו שהיא (וזה לא קל ובכלל לא בטוח שתצליח לשנות את עמדתך, כי אתה בתור אדם פעיל מרגיש שזאת הדרך הנכונה לחיות בה ומבחינתך מי שלא חי כמוך, פשוט חי לא נכון ואינו ראוי להערכתך).
האפשרות השניה היא להודות בפני עצמך שטעית בבחירה שלך, שאינך מסוגל לכבד אותה כמו שהיא, שאתה יודע שלא תוכל לשנות אותה ושאתה לא מסוגל לחיות עם מישהי שאינך מעריך (זה לא מגיע לה וזה לא מגיע לך), לשחרר אותה מהעול שלך (כן, לחיות עם מישהו כמוך, שיודע איך נכון לחיות ורוצה שכולם יהיו נפלאים כמוהו, זה מעייף ומעיק) ולצאת לחפש מישהי שיותר דומה לך ומתאימה לך ושאותה כן תכבד ותעריך.

(בניתוח פסיכולוגי בגרוש ורבע אני יכולה להמר שלא תעזוב אותה, אבל לא בגלל שתבחר באופציה הראשונה, אלא בגלל שאתה לא מסוגל לוותר על היותך הנעלה מבין השניים בזוגיות ושאתה זקוק לבת זוג שזקוקה לך כי זה מזין את האגו שלך ולכן אין סיכוי שתלך לחפש מישהי שוות ערך לך...)

מריוס זכריה

Member
מנהל
הציון שאתה מקבל אצלי:

אה, סתם. אין לי ציונים לחלק.

אני גם לא יכול לאבחן לא אותך ולא אותה על סמך מה שכתבת. אמנם מפתה לזרוק כל מיני תוויות, אבל אני לא חושב שזה אפשרי כאן. לפעמים אנשים כותבים בפורום מגילות ושם נחשפים לפעמים דברים שמעניין לציין אותם, גם אם הם אינם התמונה השלמה.
במקרה שלך חסכת במלים, אז אין לי שום דיאגנוזה להציע.

לכו יחד לטיפול זוגי. אם תבקש ממנה יפה, לא בצורה מתנשאת, אלא בצורה אנושית נעימה, יש סיכוי שהיא תבוא. ואם לא, כמו שכבר אמרו, תתחיל לבד.

tal902

New member
לא שאני מומחה גדול

אבל באמת אולי תבוא אליה ממקום מכיל ומכבד.
&nbsp
ותדבר איתה בכנות ותגיד לה שמאוד איכפת לך ממנה ומהקשר הזוגי שלכם (אם באמת עוד איכפת לך, כן?) ושאתה מוכן לעשות הלכ כ למנת שהקשר ביניכם יצמח ויהיה חיובי יותר אבל בשביל זה אני צריך שתשתפי אותי בדברים שדאת חושבת שמפריעים לך כולל בי.
&nbsp
ויחד ננסה לשפר את הקשר. משהו בסגנון.
&nbsp
אלא אם עשית את זה כבא ולא ציינת (או שעשית את זה מגישה קצת מתנשאת עליונה).

niva99

New member

אתה וורדה רזיאל ז'קונט - כאפה עם "תזרקי אותו"...

&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה