פשוט יפה

enigo

New member
איפה הספרה הבודדה, איפה?

שתבוא כאן, תראה את האצבע ותתפלץ...

מה העניין../images/Emo35.gif

הגיע הזמן שאנשים כאן בתפוז יתחילו לפרגן כשמגיע. אני יודעת שלי ממש אין מעצורים (
) כשזה מגיע למחמאות עבור מי שעובד וראוי למחמאות שלי

enigo

New member
שימי לב מי מרים אצבע...

אח"כ תיזכרי מה אמרת לגבי פרגון בין עיתונאים, ומה הסיכוי שאנשי פולגז יפרגנו למוטו, ובסוף בסוף, אחרי שתשימי לב ותיזכרי - אני חושב שהתנצלות פומבית תהיה במקום + אכילת כובע בגודל בינוני וטריות מוטלת בספק (אני חושב שלטל"ש יש מועמד ראוי, לא?)

xfwind

New member
../images/Emo4.gifלא אהבתי את האנוגיה

ברטרוספקטיבה הסטורית אי אפשר להשוות את ההשפעות של אלה ושל אלה. אילן גבוה מידי לטעמי.

TShavit

New member
מצד שני, די טבעי לאדם שעוסק במוזיקה

למצוא אנלוגיות מהתחום שלו. אני, למשל, הייתי משתמש אולי בג'יימי אוליבר לעומת ז'ואל רובושון... טל

45degrees

New member
../images/Emo45.gif אני תמיד אומר.... שנהג

גדול הוא לא רק מאוד כשרוני אלא גם כזה שמסוגל להבין את כלי הרכב ברמה מאוד מאוד גבוהה. דוגמא: שומאכר הוא נהג הפיתוח הטוב בעולם ביום. פעם הראו אותו בראיון בטלוויזיה מסביר על המכונות בסדנה. הכתב הופתע ושאל אותו איך הוא יודע את כל זה, אז הוא הראה איך הוא משחיז רכיב של מערכת הבלימה (דיסק IIRC).... דוהאן - השילוב דוהאן וברג'יס הביא לשינוי התפיסה הקיימת לגבי אופנועי מרוץ בעולם: שליטה והתנהגות על חשבון כוח ועוצמה. רוסי - כשרון מדהים ועקומת לימוד תלולה יותר מסולם יעקב. השילוב עם ברג'יס מקשה על ההבחנה מהן יכולות הפיתוח שלו. האליפות האחרונה - הכריעה את הכף. צריך לזכור רק שאת השינוי בתצורת המנוע של ימאהה התחילו בימאהה עוד לפני סיום העונה (לפני שרוסי וברג'יס הגיעו), ובהתאם לדרישה של מישלין. רוכבים: גם דוהאן וגם רוסי מצליחים לעיתים לרכב בקצב משלהם. כאילו יש רוסי, ויש את כל השאר. דוהאן הגיע בתקופה בה הטכנולוגיה היתה שונה, ורכב כל כך הרבה פעמים לבד, שנראה שהקטגוריה הבכירה תיעלם. רוסי - גם הוא ביצע את התעלול הנ"ל מספיק פעמים, אם כי פחות מדוהאן, ונראה כאילו תוך תחרות עם יותר יריבים כל הזמן. רוסי מטיל מורא על הגריד - גם אם הוא מזנק גרוע, הוא ממוטט את המתחרים במהלך המרוץ. דוהאן היה מטיל מורא החל מהקפות הדרוג - לאיש היה קצב משלו. במהלך המרוץ, כמעט אף אחד לא יכל להתקרב. שניהם אלופי לוחמה פסיכולוגי בחסד. דוהאן היה מפרק את המתמודדים עוד לפני הזינוק. רוסי - מספיק לראות איך הוא כיסח פסיכולוגית אחד, 5 פעמים אלוף עולם בשם ביאג'י.... השוואות ביניהם הם כמו ההשואות שהיו בזמנו בין סנה לפרוסט. ועדיין - לאגוסטיני היו 8 אליפויות עולם......

enigo

New member
8 זה רק ב-500, לא?

היו לו גם כמה ב-350. נדמה לי שמדובר ב-15 בסה"כ. על אופנועים ש=GPZ ממוצע היה נותן להם בראש מבחינת שלדה, מתלים ובלמים, והם הקיפו מסלולים כאילו אין מחר... ולחשוב שפנים אל פנים הוא נראה, ומתנהג, כמו דוד חביב.

45degrees

New member
כן. אני חושב שאתה צודק.

מה שכן - פעם יתרון טכנולוגי היה יכול להביח עונה של יתרון משמעותי במסלול, עד כדי עונה של נצחונות. היום כמעט לא ניתן להשיג יתרונות טכנולוגיים כאלה. הגיצועים של כל האופנועים כל כך קרובים שההבדל בין הרוכבים הופך להיות הדבר המשמעותי. פעם שמעתי את ראש קבוצת המוטו GP של סוזוקי בראיון. הוא אמר שהם בסדר מבחינת זמני הקפה, ומיקום במסלול, וזה רק ענין של זמן עד שהפודיומים יתחילו להגיע. אני מקשיב לראיון ואני לא מבין איך הוא אומר מה שהוא אומר, הם לא מצליחים להתברג יותר טוב ממקום עשירי, בד"כ הרבה יותר גרוע. ואז מנהל הקבוצה כאילו שומע מה אני חושב ומפרט בראיון שהם מסיימים מרוץ כ 30 שניות אחרי המנצח, שזה אומר שהם בסדר במחינת הביצועים. הראיון הזה נתן לי פרופורציה - קבוצה שאף אחד לא סופר, הספונסרים שלה לא מקבלים חשיפה, ובס"ה מדובר על פער של חצי דקה שצריך לסגור.

enigo

New member
תגיד, על מה אתה מדבר?

30 שניות למרוץ זה לא הרבה? זה ה-מ-ו-ן. זה נצח נצחים. אתה יודע איזה הבדל זה שניה להקפה מבחינת הביצועים? תחשוב על זה שבמהירויות הממוצעות שהולכות ב-GP, מדובר על פער של 50 מטר לכל הקפה בערך (או שיש פחות מ-30 הקפות, ואז זה רק גדל). אז נכון שהפערים היום קטנים יותר, מכיוון שברגע שמיחשבת את הידע, כולם יכולים להגיע ל-95% מהמקסימום, והמומחיות האנושית הגאונית אחראית רק ל-5% הנותרים, אבל ההבדלים עדיין שם. תמחק לרגע את האנומליה שנקראת רוסי, תראה אם אין פער ביצועים ממשי ב-GP היום...

theshark

New member
ארבע אליפויות

לביאג'י כן וב- 250 סמ"ק. הרבה שוכחים שמקס נכנס הישר לקטגורייה הבינונית. כולם היו טובים, כולם היו אלופי עולם, כל אחד בתקופתו. יכול להיות מאוד שאם התנאים היו שונים הם לא היו מצליחים.

enigo

New member
ראיתם את התגובות?

הנה הצעה לסטארט-אפ - מערכת שתזהה אוטומטית תגובות שכוללות יותר מדי שגיאות כתיב ופחות מדי סימני פיסוק (לא כולל סימני קריאה) ותסנן אותן. אני בטוח ש-YNET, לדוגמא, יהיו מוכנים לשלם המון תמורת מערכת כזו...

enigo

New member
היה נדמה לי או שמישהו דפק עוד הופעה

בטלביזיה אתמול, ואפילו הראה בדיוק מה הוא עושה למי שמנסה לעקוף אותו?

למעלה