פשוט ח-ו-צ-פ-ה!

asafsho135

New member
פשוט ח-ו-צ-פ-ה!

כן כן, מסתבר שכנראה שלהילחם תמיד יידפוק אותך בסוף... היום קיבלתי [טוב נו, רון העבירה לי.. חחח איך הייתי מתעדכן בלעדייך אה?!] מייל מאילן [האחראי על הקורס, או משהו בסגנון] שכולל בתוכו 2 רשימות: רשימת משבים מעודכנת, ורשימת פרידה. אני מניח שרשימה מעודכנת אין ממש מה להסביר, הקטע הוא ברשימת הפרידה - רשימה של בעצם כל המשבים שהופיעו ברשימה הקודמת -ו"הוצאו" ממנו בגלל, אממ.. איך נקרא לזה, סירוב לתשלום? (וכן, ברשימה יש רק 8 ילדים, בניגוד ל.. המון המון שזכור לי שלא ממש רוצים לשלם..) אז נכון, אני לא ממש בקיא בפרטים , ואני אשמח לקבל אותם פה אם אפשר , אבל איך יכול להיות שאני ועוד 7 משצים מופיעים ברשימת "מסרבים" כשבעצם ידוע שכל המשצים התאגדו כדי להילחם על זה? אני לא מדבר על להשיג את זה שהעלות תהיה בחינם [שזה בעצם תנאי מינימלי, שכנראה.. בעצם שבטוח לא תקבלו] אבל להוזיל אותה קצת.. 250 שקל על ללכת לעבוד? לא נשמע הגיוני.. בקיצור - חשבתי שהולכים על זה ביחד, ובסוף די נדפקתי.. כבר לא יודע למי להאמין - לאילן [שאמר שכל אחד אמר לו באופן אישי בטלפון שאין לו בעיה לשלם, אם זה הכרחי] או למשצים [שאמרו לי שהם במאבק עד הסוף..] אז חשבתי על זה די הרבה היום, ושלחתי לאילן מייל: ******************************************************************************************************************** שלום אילן, מדבר אסף שושני, כיתה י' מבית ספר הנרי רונסון באשקלון. קודם כל רציתי להגיד לך באופן ישיר שאני לא מקבל את המיילים שלך בקשר לקורס משצים [בלה בלה, עניינים טכניים לא מעניינים...]. דבר שני, היום רון אטיה [אילת] העבירה לי את המייל האחרון שהפצת - ובו ישנן 2 רשימות: יוצאים לקורס [ומוכנים לשלם?] ולא יוצאים לקורס. לנושא של תשלום לקורס אני לא אכנס - הרבה עשו את זה לפניי, ואני עדיין חושב שזה ממש ממש לא פייר ולא צודק. אז רק רציתי לשאול - על סמך מה סיווגתם את 2 הרשימות? אני באופן אישי יודע על 5 מתוך הרשימה המחודשת שבשום פנים ואופן לא מתכוונים לשלם כדי לצאת לקורס, וזה כל מי שדיברתי איתו באופן אישי - אני בטוח שיש הרבה יותר. אני זוכר שרביד אליהו [אשקלון - גם היא סווגה ברשימה של לא יוצאים לקורס] הזכירה שהיא שלחה לך מייל שבו נכתב שאנחנו לא מוכנים לשלם - האם זאת הסיבה להוציא אותנו מהרשימה של אלה שיוצאים? על סמך מה הוצאת דווקא אותנו ולא אחרים? משהו פה נשמע לי לא ממש הוגן... אני אישית ויתרתי על עבודה כמדריך בקייטנה [למקרה שתהית, לא הייתי צריך לשלם בשביל לעבוד, להפך..] בשביל הקורס, אבל כנראה שעדיף ציפור אחת ביד מאשר 2 על העץ... אשמח לקבל תשובה בהקדם, אסף שושני אשקלון ******************************************************************************************************************** סתם הייתי צריך לשפוך את זה איפשהו.. די התעצבנתי..

Spidi man

New member
אהלן אסף !

טוב, קודם כל, מותר להתעצבן, ואני גם מבין אותך ואת שאר המשצים הבוגרים במחוז שקיבלו את בשורה "יש צורך בתשלום לקורס". הנושא עלה כאן בפורום והוא מאוד מסורבל לדעתי. שתדע - אין חדש בנושא. גם פעם, לפני הקורס שלך, היו קורסים (לא כולם) שלקחו כסף מהמשצים הבוגרים, זה עצבן אבל הבנו שאין הרבה מה לעשות בעניין, ולא בגלל שהיינו אדישים. תבין, החניכים משלמים על הקורס, ובקורסים מסומים הם שילמו גם על הבוגרים (אוטובוסים וכו') כך שלא היה צריך לקחת גם מהבוגרים, כנ"ל לגבי המחוז ששילם על המשצים הבוגרים בקורסים מסוימים. אבל המצב כאן הוא שונה, אין כסף למחוז, ואין כסף בקורס, אין. הפשרה היחידה שאני הצעתי זה להוריד את מספר המשצים הבוגרים למספר שאפשר לקחת לקורס בלי תשלום, וזה הכי הוגן. אבל כמו שאתה בטח יודע, כולם פתאום נזכרו שהם משצים (גם אם חלקם / רובם חרטה ולא מגיעה להם) ולפי המספרים שאני שמעתי...זה לא פחות מבזיון, 37 משצים בוגרים שמעתי שיוצאים לקורס - אמת/שקר, לא יודע. מצטער להגיד לך, אבל אני מצדיק הפעם את המחוז, אין מספיק כסף למחוז כדי להוציא מספר כל כך גדול של משצים בוגרים ולשלם אליהם אוטובוס, ביטוח ומה שזה לא יהיה. אצלכם, הנוער, הכל נראה פשוט ושקוף, אני מבין את הכעס שלכם, וההפך אני זוכר גם מקרים בהם משצים בוגרים שיצאו איתי לקורס התבקשו לשלם, וגם אני כעסתי, אבל זה המצב, 37 משצים בוגרים לא יכולים להיכנס באוטובוסים שמסיעים את החניכים, אתם צריכים אוטובוס נוסף וזהו המחיר. בנוסף לזה, אני חושב שהמחוז עשה שגיאה קטנה בזה שניסה לתת לכם יד. למה ? הוא לא קבע רף משצים מקסימלי לקורס, ומה שיצר דהירה בקרב המשצים הבוגרים. המחוז היה צריך להגיד "יש 15 מקומות פנויים למשצים בוגרים - ללא תשלום, הטובים ביותר יצאו - בלבד" ובזה סוגר את העניין. רק מה, המחוז רצה לתת יד, וידע שהרבה משצים בוגרים ירצו לצאת, כמו בכל שנה, ופתח את עניין המשצים הבוגרים למשהו רחב היקף, והנה התוצאה - ברדק, כעס, ואיזו מלחמה שקטה בין המשצים. אסף, משהו אחרון - אני מאמין שמי שבסוף ישלם, הוא מש"צ שבאמת חשוב לו הקורס, והחניכים והמשצים, ולא מה שחשוב לו זה לצאת לאיזה נופש, לעשות שכונה, וללמד את החניכים מזה "משצים". אני כבר מזמן לא הדרכתי קורס, אבל ממה שאני שומע, זה לא נשמע טוב. אני העפתי בקורס 2003 שני משצים בוגרים הביתה שחשבו שהגיעו לקייטנה, והיום, אני כמעט בטוח שעל רוב המשצים הבוגרים יהיה אפשר לוותר. דבר אחרון... בקרוב נחזור לביתנו ברשת - משצים+ יחזור בקרוב, והפעם יהיו מעורבים בו גם מורים ואחראים, ויהיה לכם יותר קל לשאול את השאלות...

asafsho135

New member
זה לא מה שהתכוונתי..

אני לא דיברתי בהודעה שלי על התשלום - ציינתי - הרבבה עשו זאת לפני, ואני לא אכנס לזה. מה גם -שכל הסיבות שציינת [כמה שיהיו מוצדקות] , הדרך הכי גרועה לפתור את זה - זה פשוט לתת לכולם לשלם סכום די גדול של כסף!! להוציא מספר מצומצם של משצים ולהוזיל את העלות - פיתרון הוגן למדי, להוציא מספר נמוך של מש"צים ולא לשלם בכלל - אפשרי. אבל להוציא כל מי שחושב שהוא רוצה ולשלם סכום עתק? פיתרון די דפוק לדעתי... אבל - מה שאני דיברתי עליו בהודעה - זה הקטע של ה"רשימה השחורה" - רשימת המנודים מהקורס. לפי מה שנאמר לי בטלפון [הנה התגובה להודעה שלך רון.. דיברתי עם אילן] כל מי שמופיע ברשימה המעודכנת אמר לאילן בטלפון באופן אישי שהוא משלם לקורס!!! לפי מה שאני זוכר - אירגנו מאבק די גדול שבו נאמר שמשצים לא משלמים [עוז - הבנתי את הסיבות, ואני מכבד אותם] אבל יש סיכוי גדול שאני לא אצא לקורס בגלל שהמון המון משצים אחרים "התקפלו" מבלי להודיע על זה - וכך יצא שנשאר מספר מצומצם של משצים שלא רצו לשלם - ואותם בעצם נידו, דבר שלא קורה אם כולם היו מאוחדים תחת אותה מטרה. שלא יהיה לא ברור - אין לי שום בעיה לשלם את ה250 שקל האלה, אני יותר נלחמתי על העיקרון! חלק גדול מאוד מהרשימה הזאת אמר לי באופן אישי שהוא נגד התשלום לקורס ושהוא הצטרף למאבק - אז איך יכול להיות שהוא עדיין ברשימה?!?!?! למה אותי הוציאו, ואת אחרים לא? כי לא אמרתי שאני מוכן לשלם או מכל סיבה אחרת? בקיצר - המשצים די דפקו אותי בעניין הזה :] אבל - יהיה מה שיהיה, הכל זה גורל - אם אני לא אצא לקורס - סימן שלא הייתי אמור לצאת אליו מלכתחילה.. :]

לא מדוייק.

אני יכולה להצביע על עשרה אנשים לפחות שאמרו לאילן שהם לא מוכנים לשלם כסף או שאמרו שהם מתנגדים לזה, ובכל זאת שיבצו אותם לרשימה של "יוצאים". אני למשל דרשתי מאילן תשובות על מה הכסף והכל. (אגב- אילן סמי ויהודה נתנו תשובות שונות. אין תאום גרסאות, הם לא סגורים על עצמם). ואח"כ הוא שאל אם אני יוצאת או לא. ואמרתי לו שלדעתי זה לא פייר מה שקורה, וששנה שעברה יצאו בערך אותו מספר של אנשים והם לא שילמו. ושאלתי אם יש אפשרות לפחות להוזיל את המחיר, הוא ענה תשובה שלילית. ואמרתי לו שלמרות כל זה אני כן אצא, כי אני באמת רוצה. ושתדע לך אסף, לסיור וניווט אני לא יוצאת. אני אעבוד באותו הזמן, כנראה שבתור מדריכה, רק שהפעם הם ישלמו לי ולא ההפך
ותקשיב. אם אתה אומר "יהיה מה שיהיה" זה אומר שאתה מסתמך על אחרים שיפתרו לך את הבעיה. זה לא טוב לעשות. קח יוזמה ותדרוש לצאת. ולא הבנתי מה אילן אמר לך בסוף- אתה יוצא או לא?

שנה שערבה יצאו הרבה פחות מ30.

במנהלה היו 4 אנשים כולל אותי , ובכללי על הקבוצות גג 2 לקבוצה. פחות מ20 מש"בים. וגם זה יותר מדי

לספור זה לא הצד החזק שלך

איך 4? היו את חן סוחוס, חן סוויסה, ערן, עדן, דנה, אור, עידן דרעי, וגם אתה הצטרפת. = 8. מכאן, היו 28 מש"בים. השנה יש 24. אז.. תזכיר לי שוב איפה היו פחות..?

או או או

ערן ועדן. חן סויס כמובן. ואני. דרעי כמובן היה בשבוע הראשון ואני בשני , אפשר להחשיב אותנו כאחד. חן סוחוס זה? אין לי מושג , אבל אם את מדברת על גלייכר הוא בעקרון היה של קבוצה ופשוט היה לקבוצה 2 מש"צים אז מדי פעם הואע נשאר במנהלה לעזור (והיו צריכים תעזר שלו) דנה ואור? לא מדוייק , הן לא היו מנהלניות , הן הפכו למנהלניות בהמשך.

CStunt18

New member
גם זיכרון זה לא הצד החזק שלך, ניר?

אני הגעתי לקורס כמנהלן <פספסתי את יום ההכנה בגלל המורה שלי לשל"ח> במהלך הקורס, יובל בחר בי עוד למנהלן ראשי, ואני הייתי אחראי על כל המנהלנים ושאר המש"בים הגענו לקורס בערך 8 מנהלנים אני, ערן, עדן, אשד, דרעי, חן סויסה, אור ודנה במהלך הקורס היו שינויים במנהלה, הצטרף מנהלן שזה אתה,ואשד הלך לקבוצה 2 להדריך. אני הייתי יום אחד מחוץ למנהלה, כשהיה דרוש מדריך בקבוצה 2, ואני הלכתי להדריך. חוץ מזה, היו 10 קבוצות, 2 מהם היו כקבוצה אחת, הבדואים ולהם היו 2 בוגרים אם אני זוכר נכון. בשאר הקבוצות היו בין מש"ב ל-2 מש"בים בקבוצה. בקשר לקורס הקרוב. תכננתי לצאת אליו, אבל אני עובד, וגם הולך לסאמר בום (גם מיחצ"ן למעוניינים) ולהופעה של שון פול (כנ"ל בעניין היחצ"נות), וזה נופל בדיוק על הקורס. חוץ מזה, שמעתי על העניין הכספי, ואילו לא הייתי קורא כעת את ההודעה של עוז, הייתי ממשיך לומר שמה שעושים לכם זה מעשה לא נכון. אבל לאחר שהבנתי שמוציאים השנה 37 בוגרים, אפשר להבין למה אתם מגיעים בתשלום. ה-150 שקלים זה בשביל ההסעות והביטוח על המספר הגבוה של הבוגרים. אם הייתם בערך 20 בוגרים, היו מוציאים אתכם ללא תשלום, כמו שנה שעברה. בכל מקרה, שיהיה לכם המון הצלחה! <ליוצאים> מקווה לראות אתכם בסיו"ן ;) חן גלייכר.

לא 37.

בעיקרון היו כל כך הרבה שינויים בגלל התשלום, וכל כך הרבה בעיות. אתמול קיבלנו (בפעם החמישית) רשימת מש"בים מעודכנת כולל שיבוצים מעודכנים. ברשימה הראשונה היו מעל 30. אח"כ ירד. ברשימה הרביעית (שחשבנו שהיא אחרונה) היה 24 מש"בים. עכשיו, ברשימה החמישית- יש 27 מש"בים. סופי? מי יודע. אני רק לא מבינה את הראש של המחוז. הורידו מלא, ואח"כ הוסיפו חדשים שלא קשורים בכלל. מה הקטע פה?! רק השבוע אני יודעת על 5 חדשים- בזמן שמישהו שאני לא אציין את שמו (אם הוא ירצה הוא יכתוב) נלחם על המקום שלו- הוציאו אותו מהרשימה ללא סיבה. עד עכשיו הוא לא יודע אם הוא בפנים או בחוץ.. לא רציניים...

Spidi man

New member
אכן פתרון דפוק..

זה גם מה שרציתי להדגיש. מה שלא רציתי להדגיש קודם, ואני הדגיש אותו כעת, זה העניין המאוד רגיש, כסף. השאלה המתבקשת היא: רק מי שיש לו כסף יצא לקורס ? רק מי שיש לו כסף הוא משצ טוב ? התשובה שלי לפחות היא: לא ! המצב הכלכלי בארץ לא משהו, ואם כל הכבוד לכל המשצים הבוגרים שהגיעו לתרום, רק 15 היו צריכים לצאת וללא תשלום של שקל אחד (!) הכל עובד בהררכיה. בגלל שהמחוז פתח את בחירת המשצים להמונית, הרבה דהרו, בגלל שהרבה דהרו, היו צריכים למצוא פתרונות, כמו: אוטובוסים, ביטוח וכו' - מה שאומר כסף מהמשצים הבוגרים, הכל זה גלגל, אחד משפיע על השני. אני מבין שיש בך כעס על כך שכולם דיברו דיברו ובסוף התקפלו, ולמרות זאת, אני לא מאמין שהיה אפשר לשנות את זה, ואני אומר את זה בכמעט 100%. כמו שטחנו כאן הרבה את הנושא - אם המשצים הבוגרים לא ישלמו, לא תיהיה אפשרות למחוז להוציא אותם - שוב, אין כסף, אין למחוז סכום כסף כזה. אם באמת כולם היו מתאחדים, פשוט היו מוצאים אחרים שיצאו - או מבטלים את יציאת כל המשצים הבוגרים ולא מתוך רוע, אלה מתוך ידיעה שאין אפשרות לשלם על המשצים הבוגרים. אני מקווה שתצא בסוף לקורס, תאמין לי, זו חוויה. תעדכן אותנו במה שקורה !

כבר אמרתי לך

מה צריך לעשות. ולא עדכנת אותי אם אילן החזיר לך תשובה או לא. אבל ברצינות- אם זה חשוב לך, ואני יודעת שזה חשוב לך, אל תוותר ותילחם בשביל להגיע לקורס! אתה ורק אתה יכול לשנות את הדברים. ובקשר לעוז, בטח הבנת שהוא רמז שאני מש"צית חרטה

למעלה