פשוט חייבת

Sweet Fantasy

New member
פשוט חייבת

לעשות שירשור מינקים..
כי הזכרתם אותם פה.. מינק זאת חיה שמאוד דומה לחמוס ולצערי היא בין הנחשקות ביותר בעולם הפרוות היא דומה מאוד לחמוס אבל יותר קטנה הרבה פחות "רייחנית" ויותר נעימה למגע (וסובלת מזה
) אז תראו איזה מתוקים:

N a d a v 1 6

New member
ואואו מדהימים אין כאלו בארץ:(

ראיתי מישהי בלונדון שמגדלת אחת כזו..וחוצמזה שהיום גם הייתה בתוכנית מישהי שמגדלת אחת כזו....

Sweet Fantasy

New member
אין בארץ

וגם נדיר לגידול בתור חיית מחמד בעולם הוא משמש לצערי לרוב לתעשיית הפרווה (יקח אותם אלוהים) הם מתוקים ממש

Lovable Stray

New member
מאוד קשה להחזקה

שמעתי ממישהי שגידלה מינק (מאוד קל לקנות מהחוות האלה, הם מוכרים אותם חופשי). מינקים יכולים לנשוך דרך רוב סוגי הסורגים ומוצאים דרכים להימלט כמעט מכל מקום והאופי שלהם דיי אכזר (קרה מקרה שזבח"ניקים שיחררו מאות מינקים מחווה לגידול פרוות לרחובות ולא רק שהמינקים התחילו להרוג אחד את שני, הם גם הרגו את רוב החתולים והכלבים הקטנים בעיר
) יש סיכוי שהם יתרגלו לבני אדם אם לוקחים אותם כגורים אבל הם אף פעם לא יהיו כמו חמוס.

Sweet Fantasy

New member
שאמרתי דומה

התכוונתי במראה :) אין לי מושג על האופי.. עכשיו אני יודעת יותר טוב וואו הם נשמעים אכזריים.. למה? ועם כמה שנות ביות הם יכולים להיות כמו חמוס אני בטוחה שגם לפני שהחמוס הפך לחמוס ובוית הוא לא היה הכי ידידותי

Lovable Stray

New member
אממ כי זה הטבע שלהם

מיניקים הם טורפים גדולים יחסית (יותר גדולים מחמוסים) ולכן ציידים. יש להם גם נטייה להיות טירטוריאליים מאוד והם יהרגו כל מינק אחר שהוא לא בן משפחה ובאופן טבעי, כל חיה אחרת שהם מסוגלים :-\ המינקים בחוות הם לא מהטבע, מחזיקים אותם כבר עשרות שנים ולכן אי אפשר לקרוא להם ממש "חיית בר" כי יש להם בדיוק כמו אצל החמוסים צבעים שונים שהאדם פיתח וכדומה. בניגוד לחמוסים מינקים הרבה יותר חזקים ואומרים שבלתי אפשרי ללמד אותם לא לנשוך לגמרי וגם אז הם ינשכו כל זר שהוא לא הבעלים. אגב - אי אפשר לקחת מינק בגיל חודש ולהרגיל אותו כמו חמוס, חייבים להחתים אותו ממש מגיל שבוע.

Sweet Fantasy

New member
וואלה?!

וואי שמעתי שהם יותר קטנים איזה קטע אבל הם נראים כ'כ מתוקים חח :)

Sweet Fantasy

New member
החתמה

החתמה משמעה לקחת גור\גוזל או כל "תינוק" אחר מיום היוולדו ולהאכיל אותו ולגדל אותו בידי אדם כאילו הוא היה אמא שלו הגור לא רואה את אמא מהרגע בו הוא נולד ומכיר רק את סביבת האנוש ולכן גודל להיות חיית מחמד.. ואני חושבת שזאת הצורה לביית חיית בר לקחת גורים ולהחתים אותם ואז להרבות אותם בשבי , אצל חמוסים הרבה מגדלים מתבלבלים ובהודעות מכירה שלהם רושמים שהגור מוחתם כשלמעשה הוא מורגל הגור אינו נלקח מאימו ברגע שנולד אלא ברגע שפותח את העיניים רואה את בני האנוש שנמצאים סביבו אבל הוא עדיין מטופל ע"י אמא חמוסה (תודה לזולי שלימדה אותי)

האאאאאאאאאא טוב לדעת ../images/Emo45.gif

ואני רוצה להגיד לך דבר אחד. את מאד נחמדה,ואת מנהלת את הפורום מצוין, תמיד סימפטית, אדיבה וסבלנית ישר כח

למעלה