פשוט הכל .....

מורדי ר

New member
פשוט הכל .....

אני מוכר מ-94 כנכה צה"ל בעקבות פריצת דיסק, ולפעמים אני בטוח שפשוט נדפקתי לכל החיים ולא מקבל כלום. הייתי צעיר והלכתי לעו"ד X אחרי המלצות ושבחים שפשוט לא עשה כלום במהלך שלושת השנים הראשונות עד להכרת האחוזים לצמיתות. רק בתקופה האחרונה נוכחתי לדעת כמה חשוב על מה מכירים ועל מה מקבלים את האחוזים וכמה אחוזים מקבלים. לדוגמה המגבלה הרשומה לי באגף היא "הגבלה בינונית בתנועות עמוד שידרה מותני" - ואני שואל את עצמי היום - איפה לעזאזל רשומים פריצות הדיסק? כל פעם אומרים לי: "מה אתה בוכה? הנכות שלך לא כזאת רצינית !!!" ומצד שני בהתקפים אני בקושי יורד מהמיטה מרוב כאבים. כל ערב אני בוכה לאישתי כואב לי כאן- כואב לי שם שזה כבר עבר לשיגרה שפשוט נמאס לה לשמוע זאת ולי נימאס להגיד ו.... אני אשמח לקבל הערות באופן כללי לתחושות ובעיקר מנכים עם בעיות של פריצות דיסק שהגישו החמרה. בכל מקרה - שתהיה לכולנו שנה טובה ורק בריאות ושייצטרפו לחוגנו כל שנה כמה בפחות נכים מורדי

עומר י

New member
פריצות דיסק

אכן נכות ארורה ולא "מוערכת" באגף השיקום. פריצת דיסק (הכוונה לתזוזת הדיסק הבינחולייתי ממקונו תוך קריעת הריקמה הפיברוטית המחזיקה אותו במקומו תוך לחץ על חוט השידרה והעצבים היוצאים מן הנקבים כלפי איברי הגוף המעוצבבים מחוט השדרה) הינה מחלה קשה התוקפת אחוז לא קטן מן האוכלוסיה הבוגרת, ורבים מחברינו לוקים זה. לנכות זו ניתן ביטוי בתקנות ומבחנים לקביעת נכות בשני עניינים בלבד: הגבלה (קלה, בינונית, קשה) ופגיעה עיצבית כזו או אחרת המשליכה על האיבר המושפע (נפוץ = רגלים ובדר"כ אחת מהן). תשחה הרבה ועל תשמין - זה משפיע קשות! רק בריאות ושנה טובה.

למעלה