פשוט בכיינים..

Puskas

New member
לא צריך לפסול את זה על הסף

במלחמת לבנון השנייה ראינו מה קורה כשיש כשל לוגיסטי.
תלונות על לינה לא סבירה ועל מחסור באוכל אלו לא תלונות שאפשר לבטל בקלות..
צריכים לבדוק מה המצב שם.

עוד קיטורים על מלחמת לבנון השניה...

אבל העובדה היא שמאז יש 6 שנות שקט בצפון והחיזבלון הראשי התחבא כמו עכבר בבונקר תת-קרקעי ולא נראה שהשקט יופר בקרוב והלוואי שאלו יהיו תוצאות מבצע "עמוד ענן"...

גם אחרי ה"התנתקות" מעזה היה (יעני) שקט בדרום.

והנה לפנינו התוצאות של ה"שקט" הזה.....

אותו הדבר עם "תוצאותיה" של מלחמת לבנון השניה.....!!!!!

זה לא אותו הדבר

כי השקט בצפון נמשך כבר 6 שנים
ונסראללה בעצמו הודה שאם היה
יודע שאלו יהיו תוצאות המלחמה
הוא לא היה מתחיל בה...
בקשר להתנתקות,ובכן,זאת ללא
ספק היתה טעות של שרון שלא
מתאימה לימני כמוהו אבל כבר
התרגלנו לימניים שאומרים ימין
ועושים שמאל...

Puskas

New member
תסלח לי אבל לבנון 2 היה כישלון אדיר

הסיבה היחידה שיש לך שקט עם לבנון זה כי חיזבאללה נמצא במצב גרוע בשנים האחרונות והמצב שלו החריף עוד יותר עם הבלגן בסוריה ועם הצרות של איראן.
אם חיזבאללה היה בעסקים כרגיל וכוחו היה בשיאו אז אל תהיה בטוח שהיה לך כל כך שקט איתם.
עובדתית זו הייתה מלחמה גרועה ואחת הסיבות שצה"ל יצא לעופרת יצוקה היה גם בכדי להחזיר משהו מהיוקרה של שלו שאבדה בלבנון.

wxyz2006

New member
המצב של חיזבאללה גרועה בגלל מל' לבנון השניה

וזה התחיל הרבה לפני ההפיכה בסוריה.
כך שמלחמת לבנון השניה בהחלט לא היתה כשלון.

Puskas

New member
כישלון גדול

והמצב של חיזבאללה לא קשור לישראל בכלל...
הם לא ספגו נזק כל כך גדול והאמת שאפילו היום כשהם במצב כלכלי רע וכשהקרקע בלבנון בוערת עם פוטנציאל לאביב ערבי גם שם, עדיין יש להם תחמושת שיכולה להגיע עד קפריסין גם...
לבנון 2 זה היה כישלון, טבחו בנו שם כמו כלבים, הלוגיסטיקה היתה נוראית וחיילים פשוט נאלצו לחיות בתנאים מחפירים,
עשינו נזק אבל הכל זה כסף וכל זמן שחיזבאללה קיבל כסף מסוריה ואיראן הוא היה בסדר..
המשבר בסוריה בשנתיים האחרונות והסנקציות הכלכליות שפירקו את איראן כלכלית, היו גזר דין מוות לחיזבאללה.

wxyz2006

New member
ממש לא

חיזבאללה איבד תמיכה ציבורית, הואשם בקידום אינטרסים זרים ללבנון, נאלץ להתנצל ןלהתגונן בשל כך.
הכסף האירני לא מסוגל לפתור הכל, לבנונים ךלא ששים יותר מידי למות למען אירן.
נכון שישראל ניהלה את המלחמה בצורה ביזיונית,ספגה אבדות מיותרות, פגיעה באוכלסיה בעורף ועוד הרבה דברים "טובים".
ולמרות כל זאת התוצאה של המלחמה זה חיזבאללה עם הרבה מאוד נשק אבל גם עם הבנה שבפעם הבאה המטאטא של דיראני עלול להכנס מהצד של המברשת.

Puskas

New member
איזו תמיכה ציבורית?

מי רצה אותם שם בכלל? הם לקחו את השליטה בכוח וגירשו את הנשיא!
הכסף האיראני מסוגל לפתור הרבה יותר משאתה חושב.. אם חיזבאללה ממשיך לקבל מיליונים כל שנה ומלאי נשק בלתי נגמר אז הוא נשאר חזק..
חיזבאללה זה כמו חמאס משופר, הם לא יכולים להתחמש ולהתנהל לבד אלא צריכים ספונסר..
אסד הוא הספונסר הראשי אבל גם איראן תורמת את חלקה בדיוק כמו שתורמת אותו לחמאס..
אם הספונסר שלך במצוקה ולא יכול יותר לתמוך אז גם אתה בבעיה כמובן..

מלחמת לבנון היתה יכולה להיות הרבה יותר מוצלחת לולא הגישה המטומטמת של "צבא קטן ואיכותי", שיטה שהונהגה פעם ראשונה ואחרונה במלחמה הזו,
הלוגיסטיקה היתה ביזיון, אני הייתי בצבא באותה תקופה ואנחנו היינו בסיס קטן עם אפסנאות קטנה מאוד ועדיין ביקשו מאיתנו להביא כל מה שיש לנו לבקו"ם כי בחזית אין להם ציוד.. זה עד כמה הביזיון היה רחב.. המחסנים של תל השומר היו ריקים!

זה שטבחו בנו שם כמו כלבים זה רק אקסטרה וזה שם חותמת סופית על כך שאם ויאטנאם היא המלחמה הרעה של ארה"ב אז לבנון 2 היא המלחמה הרעה של ישראל,
לא חושב שיש דבר אחד שאפשר לקחת משם ולהגיד שאפשר ללמוד ממנו.

Puskas

New member
כשלך יש יותר הישגים

להתהדר בהם מאשר לאויב שלך..
ישראל יצאה לא הכי טוב במלחמה הזו, העורף ספג מכה אנושה, כוחות הצבא נפגעו במספרים גדולים ובאופן כללי יצא שם די תיקו וזה לא צריך להיות כך.

ו-6 שנות השקט שממשיכות ולא נראה שיסתיימו

בקרוב והסתתרותו של החיזבלון הראשי כמו עכבר בבונקר תת-קרקעי וההודאה שלו שאם היה יודע שאלו יהיו תוצאות המלחמה הוא לא היה מתחיל בה וזה שזה סימן שלהבא הוא לא יתעסק יותר עם ישראל...
ובכן,כל אלה לא הישגים?

Puskas

New member
אבל שוב

לא ישראל גרמה לכל זה לקרות.. ההתמוטטות הכלכלית והצרות הפנימיות של הספונסרים של חיזבאללה פלוס התעוררות מסוימת של אזרחי לבנון, אלו הביאו את חיזבאללה למצב הגרוע שלהם.. לא המלחמה עם ישראל שאמנם פגעה בהם אבל יש להניח שאם חמאס תוך שנה בערך התאוששה מעופרת יצוקה אז ארגון חזק וגדול בהרבה כמו חיזבאללה היה מתאושש תוך שנה-שנתיים וחוזר לכוח מלא.. בגלל הצרות מסביב הם תקועים כבר שש שנים.
זה לא הישג שאפשר לזקוף נטו לטובת ישראל.

אני מכיר אנשים מסוימים

שיעשו שמיניות באוויר ובלבד לא לזקוף לזכותו של אולמרט וקדימה שום הישג...
ובכן,אני ימין מליברמן,ממש ממש ימין,ובכל זאת אני יודע מתי לזקוף הישג לזכותו של מי שלא ימני כמוני...

Puskas

New member
אין לי בעיה לזקוף הישג

הרי כל מלחמות ישראל הגדולות עד לבנון 1 נוהלו ע"י מפא"י ומה שיצא מהם..
בן גוריון עשה עבודה טובה, גולדה הרבה פחות, אשכול עבד יפה וסה"כ השמאל עבד טוב.
אבל בנקודות כמו ההתנתקות, כמו אוסלו, כמו יום כיפור וגם כמו לבנון 2, אין מנוס מלהודות שההנהגה כשלה.
אין קשר לצד ממנו היא מגיעה.

מסכים איתך לגבי ההתנתקות ואוסלו

שהם כישלונות אבל לא כך לגבי לבנון השניה מהסיבות שהבאתי וכך גם עם מלחמת יום כיפור שלדעתי היה שם ניצחון אדיר של הצבא לצד כישלון של המנהיגות שלא גייס מילואים בזמן וכולי...

Puskas

New member
תשמע

אם גולדה ודיין הניחו את המפתחות אחרי מלחמת יום כיפור אז מי אנחנו שנטען שלא היה שם כישלון?
סה"כ גולדה כשלה בגדול בהתנהלות שלה לגבי הדיווחים שקיבלה ממודיעין.

אם היו מחליטים כמה מגיסים היה אפשר להערך

אבל התגלגלו, התחילו עם 15 אלף אחר כך 30 60 75.

למעלה