פשוט בושה

פשוט בושה

יגאל עמיר מנסה לארגן חתונה דרך הכלא ומה אנחנו עושים? חושבים ושותקים!!! חייבים לארגן איזו הפגנה או עצומה נגד הנישואים של הנוול הזה!
 

אשרת

New member
שאלה..

למה לרוצחים אחרים כן מאפשרים להנשא וכן מתירים להם להתייחד עם נשותיהם? אם התשובה לשאלה הזאת תהיה- כי הוא רצח את רבין ז"ל, אז במה דמו של רבין מיוחד יותר משל קורבנות אחרים?
 

EverMan

New member
א.בחומרה

ב.מי אמר שצריך לתת לרוצחים להתייחד ? למה מאפשרים לעזאזל לרוצחים להנשא בכלא ?! הכלא לא אמור לאפשר להם להמשיך את החיים כהרגלם. אם כבר יש לו אישה וילדים , ניחא , איכשהו ... אבל לאפשר לו להנשא בכלא ?! "למה מה קרה ?!"
 

אשרת

New member
אז זהו..

שהדברים הללו כן קיימים ואסירים כן מתחתנים בכלא, והם כן מתייחדים עם נשיהם בכלא. אז למה להם כן מותר, וליגאל עמיר , לא? אין פה סוג של צביעות?
 

timorita

New member
המחוקק ישיב כך

רצח היא עבירה: 1. חמורה על החוק 2. ברוח היהדות עבירה על עשרת הדיברות עם כל החומרה של רצח באשר הוא רצח, לרצח ראש ממשלה משמעויות הרבה יותר נרחבות. המשמעויות הם היכולת הלגיטימית להכיר: 1.במשטר ריבון 2.במנדט הניתן לו לאחר בחירות 3.הזכות לביקורת הרשות המבצעת באמצעים לגיטימיים. מעבר לכך בנוסף לרצח פלוני, מדובר בניסיון לשנות סדרי שלטון ומדיניות (תהליך שלום) באמצעים לא דמוקרטיים. אזכיר רק זאת,כי כאיש מפלגת העבודה אני סבור שיש להפריד בין ימי הזיכרון: 1.רצח ראש ממשלה באשר הוא - יהווה יום לאיזכור חשיבות הדמוקרטיה 2.רצח רבין - כיום איזכור לתומכי מדיניותו - "יום מורשת רבין" הראשון יהווה יום לאומי - חובה והשני לא.
 

EverMan

New member
זה שהדברים קיימים לא אומר שאני

מסכים איתם. שיבטלו את זכותו של כל אסיר עולם להנשא.
 

eviv

New member
אתה יודע

בעיקרון העונשים הם לא לשם נקמה כלשהי אלא ענייניים...
 

EverMan

New member
זה ענייני לחלוטין.

המטרה של כליאה , היא הרחקה מהחברה. אני לא מבין למה צריך להביא את החברה אליו לכלא.
 

Alexco

New member
המ

בשביל זה אתה צריך לחשוב מה המטרה של הרחקה מהחברה...
 
אני מסכים איתך בעניין הזה

לדעתי חייבים לחוקק חוק שיאפשר להגדיל את הענישה נגד אנשים שהורשעו ברצח. אדם שנטל חיי אדם בכוונה לא ראוי שימשיך לחיות. אם בכל זאת אין עונש מוות, אסור לתת לאדם את הזכות להתחתן ולקיים חיים רגילים (כביכול) בכלא. אנשים פשוט חוגגים בכלא (וזה גם על חשבוננו, אבל זה קשור כרגע...), וזה ממש מעלה את הסעיף.
 

אשרת

New member
...

אחת ממטרות הענישה, היא הנקמה בפרט על כך שהוא עבר על נורמה פורמלית, כך שדבריך לא ממש נכונים.
 

youvall

New member
למרות שמעטים מוכנים לראות זאת...

קיים הבדל מהותי בין רוצח ולבין המפלצת! בעוד שרוצח, טרוריסט ורוצח פלילי עושה את פעולות הרצח מתוך רצון לרצוח, המפלצת עשה את פעולת הרצח מתוך רצון להחליף שלטון דמוקרטי נבחר! בעוד טרוריסט ערבי רוצח יהודי ע"מ לסלק את היהודים מא"י-הוא אינו זכאי להשפיע על מהלכי היהודים בא"י בצורה דמוקרטית(לרוב)... לעומתו, המפלצת, זכה לכל היתרונות של הדמוקרטיה והוא בחר ללכת ולהשתמש בהם ע"מ לפגוע בה! "דפקת אותי פעם אחת-תתביש! דפקת אותי פעמים-אני צריך להתבייש!" מי שנהנה מפירות הדמוקרטיה, וניסה לפגוע בה ולקיים "מהפכה" נגד השלטון הנבחר-לא זכאי להנות מפירות הדמוקרטיה בשנית!!! את צודקת שיש פה צביעות-למה? כיוון שקיימים גם אזרחים ישראלים, בעלי זכות הצבעה אשר פועלים במכוון ובמודע נגד מדינת ישראל ונגדם כמעט ולא פועלים...למעשה אף מאפשרים להם להתמודד בבחירות לכנסת-צדקת-הח"כים הערביים, וחלקים במגזר הפלסטינאי-ישראל לא זכאים להנות מפירות הדמוקרטיה ויש לגרשם מהארץ...כאן הצביעות! המפלצת ורוצחים "רגילים" או טרוריסטים "רגילים", מהרחוב הפלסטינאי, ללא תעודות זהות כחולות-אינם יושבים על אותו משקל, על אותה עבירה לכאורה! המפלצת יושב על עבירהשמקבילה לפגיעה בדמוקרטיה, בשלטון וכפיית דעת המיעוט על הרוב-ולכן אינו זכאי להנות מפירות הדמוקרטיה ביושבו בכלא!
 
זה עניין סנטימנטלי לא רציונלי

המקרה הזה כן שונה ממקרים אחרים..יגאל עמיר רצח את ראש הממשלה ורה"מ רבין הוא כן שונה מכל אדם אחר כמה שזה נשמע לא שוויוני..אבל לא מדובר באפליה..אני לא מבדיל את רבין מאחרים לפי ייחוס ו\או מעמד חברתי ועושר..אנו מבדילים אותו כדמות ציבורית, כדמות היסטורית וכדמות מייצגת לערכים ודיעות מסוימות..שבגלל חלק מהדיעות האלו הוא נרצח..הוא לא נרצח רק כאדם שמחזיק בדיעות האלו..הוא נרצח כראש ממשלה שמוציא את הדיעות האלו לפועל.. אני לא כל כך חושב שזה שונה..אני מרגיש שזה שונה. אני מקווה שזה היה מובן..לפחות קצת...
 

eviv

New member
למה?

העונש שלו זה להיות בכלא. אם הוא מצא בת זוג שרוצה להיות איתו שהוא בכלא בבקשה, אם הם רוצים לעשות ילד שיגדל בלי אביו בבקשה למי זה איכפת?
 

eessrr

New member
אני חושב ש....

קודם כל שלא תבין אותי לא נכון: 1: אני מסכים איתך לחלוטין. 2: איזה נישואים אתה חושב שיהיה לו דרך הכלא 3: למרות שאם יאשרו את זה יכולים לאשר דברים אחרים 4: עשינו המון הפגנות נגד שתי האנשים האלה, זה לא שנמאס אני חושב שכולם יודעים את דעתינו 5: אני לא חושב שיתנו לו לארגן חתונה, שמענו את זה כבר מיליון פעם!
 
למעלה