פשוט בא לי להקיא.

פשוט בא לי להקיא.

אני לא מאמין! האלוף יאיר נווה חתם על צו שאוסר על פלסטינים בגדה ליסוע במכוניות על לוחית זיהוי צהובה. האפרטהייד במיטבו.

s k y b l u e

New member
שטויות במיץ

מדובר בצעד מנע נגד הובלת מחבלים במכוניות עם לוחיות צהובות שקל להן יותר לעבוד במחסומים. אכן 'אפרטהייד': הפרדה בין טרוריסטים לקורבנות הטרור.

אכן,

כל הפלסטינים הם מחבלים עם קרניים וכל היהודים הם מלאכים שלפעמים נופלים קורבנות לרשעותם של בני השטן הפלסטינים. תתבגר. מדובר בהפרדה גזענית שמגיעה כאמירה ברורה, אנחנו מעוניינים בהפרדה מוחלטת בין פלסטינים לישראלים.

אגב,

חרה לי שטרחת להאשים את ההפגנות בבלעין בנסיונות לינץ' ומשהגנתי עליהן לא חזרת ונתת דעתך בעניין. לא יפה לזרוק סתם האשמות מגוחכות לכל עבר. (בדיוק מה שאתה עושה ברגע זה)

s k y b l u e

New member
"ישראל היא לא מדינתי"

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=247&msgid=92027795 מגיעים לך שבחים על הכנות שבה היצגת את עמדתך. זה מקל על הדיון בינינו. לאור האמור לעיל, לא מפליא שאין לך שום מחוייבות לביטחון תושבי המדינה הזאת. אבל ברשותך לאלה שחשים שזאת מדינתם איכפת מאוד ביטחון המדינה הזאת וביטחון תושביה, ולכן כאשר צריל לשקול חוסר נוחות של פלסטינים כאלה או אחרים לעומת חיים של ישראלים התשובה מונחת על כף היד. כיוון שלא כתוב לפלסטינים על המצח מי טרוריסט ומי לא ומי מוביל מטען או חגורת נפץ ומי מוביל רק סלי קניות אין מנוס אלא לנקוט צעדים מהסוג הזה. לחלופין נצטרך להקים אין סוף מחסומים ולבדוק כל אחד, אבל אז אתה תצעק שמקימים 'מחסומי אפרטייד'. שום דבר פחות ממעבר חופשי לכל טרוריסט וטרוריסטית לא יניח את דעתך. אם כך דעתך או דעת חבריך שהמדינה הזאת ממילא אינה מדינתכם לא מעלה ולא מורידה. לגבי טענותיך בעניין הלינץ' אני מפנה אותך חזרה לטקסט. אם תקרא אותו בתשומת לב תבחין שמדובר לא על בלעין, אלא על התקרית ברמאללה שבה המון מיידה אבנים הקיף אל חיילינו והם יחד עם כוח החילוץ היו חייבים להבטיח ללכודים מעבר חופשי.

בניגוד לדרך שבה אני הצגתי את הדברים

אתה סילפת לחלוטין את מה שאמרתי. אני הרי כתבתי בפירוש שאני מעוניין בבטחונם של תושבי מדינת ישראל. אלא שאתה לא מפריד בין מדינה לתושביה. אני, בניגוד אליך, טורח להפריד בין המדינה לאזרחיה, וגם טוען שהפעולה של המדינה מנוגדת לאינטרס הן של האזרחי ישראל והן של הפלסטינים (לשני האחרונים יש אינטרס משוטף). לגבי המחסומים. ההגיון שלך מעוות. אין שום דרך אחרת להגיד את זה. הגיון שמיחס את הטרוריזם לכל פלסטיני מאחר וישנם טרוריסטים פלסטינים. באותה מידה אתה יכול להפסיק לאכול בסכין ומזלג ואף תשליך את שניהם לפח מאחר וסכינים ומזלגות שימשו בזמנים ומקומות שונים ככלי רצח. הגיון בריא יחפש קטגוריות ברורות יותר ופוגעניות פחות להתעסקות עם הטרור. לדוגמא: במקום לחפש בחפציו של כל פלסטיני ופלסטיני אמל"ח, לחשוב איך מורידים את כמות המחבלים. בהתיחסות להפקפה על רמאללה, האלטרנטיבה היא לא להכניס צבא כדי שיכבוש וישתק עיר שלמה כדי אולי ואולי לא להשיג מבוקשים, שהרי ברור שפעולה כזאת רק מעודדת את הפלסטינים לבצע פעילות אלימה, הן בדמות לוחמת גרילה והן בדמות פיגועי טרור (אבחנה שבאופן טיפשי לא נעשית בשיח הישראלי). אבל שוב, מאחר ולא ענית לי על השאלה, איך פעולה של הרס רכוש בשווי מליונים, מכוניות ובסטות על סחורותיהן, ירי באויר בכיכר העיר, זריעת הרס רב והרג של חפים מפשע אמורה למנוע טרור או לטרום לבטחונם של תושבי ישראל? ושוב לא טרחת לבסס את הכפשתך לגבי ההפגנות בבלעין. אני מבקש שתדגים בניגוד לאיזה חוק ישראלי עומדות ההפגנות ומדוע שחוק כזה יעלה בחשיבותו על חופש הביטוי או ההתקהלות.

s k y b l u e

New member
המחבלים באים לרצוח את תושבי המדינה

אם לא ידעת עד היום. אין הפרדה בין מדינת ישראל לבין אזרחיה היהודיים לפחות. רק הודות למדינה, כלומר למבנה המדיני והצבאי שיהודי ישראל הקימו לעצמם בא"י הם יכולים לחיות בה, אחרת היו נטבחים או מגורשים כמו טבוחי חברון. הניסיון שלך להפריד בין מדינת ישראל לתושביה הוא מעוות ומגוחך. אין לאזרחי ישראל ולפלסטינים אינטרס משותף. מי שטוען זאת משקר. האינטרסים שלהם מנוגדים ומאז פגישת וייצן-פייסל ב-1919 מנסים כל הזמן למצוא פשרה בין האינטרסים המנוגדים. הדוגמא שלך על הסכין והמזלג הזוייה לחלוטין. במיקרה האחד מדובר במכשירים שאין להם יכולת פעולה משלהם, במיקרה של הפלסטינים מדובר באנשים חיים המגדירים את האינטרסים שלהם ואת רצונותיהם ומקבלים החלטות, למשל לרצוח יהודים באוטובוס. עד שלא תמציא שיטה להפריד בין הטרוריסטים לבין ייתר האנשים בסביבתם הנותנים להם מחסה אין מנוס מלפעול נגד הסביבה כדי לשלוף מתוכה את הרוצחים הפוטנציאליים. גם בכניסה לקולנוע מחפשים בתיקים של כל הנכנסים ואף אחד - אולי חוץ ממך - לא יתחיל להתחכם על סכין ומזלג. לגבי רמאללה הפעולה נגד המבוקשים היא חלק חשוב מאוד במלחמה נגד הטרור ומי שמפריע לפעולה צריך לשאת בתוצאות. אם האוכלוסייה הפלסטינית היתה מונעת מחסה וסיוע מהטרוריסטים היה יותר טוב לכולם. אבל המצב הוא הפוך, אז הם צריכים לשאת בתוצאות. איך מורידים את כמות המחבלים? ע"י חיסולם או ניטרולם. בניגוד לטענותיך, רק הודות לחומת מגן ולהגנה ההתקפית שלנו ביו"ש פחת הטרור הפלסטיני וחוסל במידה רבה. אילו היינו פועלים כמו חוסיין בספטמבר השחור היינו מזמן מחסלים את הטרור. לגבי בלעין: גדר ההפרדה קמה כאחת התגובות שלנו לטרור. לפני הטרור ההמוני והעקוב מדם של האינתיפאדה השנייה לא היתה גדר, כידוע לך. יש במדינת ישראל שאיננה מדינתך בית משפט עליון שבשבתו כבג"ץ דן בעתירות של פלסטינים שנפגו מהגדר באופן חריג. הדרך לבג"ץ פתוחה לתושבי בלעין כמו לאחרים שפנו לבית המשפט וקיבלו סעד ככל שטענותיהם נמצאו מוצדקות. אבל בבלעין מנוהלת מערכה פוליטית בשיתוף אירגוני טרור נגד מדינת ישראל ובטחון אזרחיה, כדי להוריד את גדר ההפרדה בכוח, ע"י השחתת רכוש והתנגשויות עם כוחות הביטחון. אני בעד להגיב בכוח על כוח. ההפגנות האלה עומדות בניגוד לחוקים רבים, ביניהם צווים חוקיים של המפקדים בשטח המכריזים על המקום כשטח סגור ו/או אוסרים כניסה של ישראלים לתוכו. הפרת צו כזה עלתה לטלי פחימה בעונש מאסר.

רבים מהדברים שאמרת מופרכים בעליל.

קודם כל: טלי פחימה נשפטה בעוון עבירות מגוחכות שיוחסו לה, ונאסרה בסופו של דבר בגלל שתרגמה כביכול לזכריה זביידי מסמך בעברית ומפה, שנתפסו ע"י הכוח שלו ותיארו את מבצע "דמעות תנין". למעשה, יכולתה של טלי פחימה לקרוא מפות נמוכה בהרבה מזו של הלוחמים במחנה, ואשמת התרגום מגוחכת שבעתיים שכן רבים מאוד מתושבי ג'נין יודעים לדבר עברית שוטף וגם לקרוא. זכריה זביידי עצמו יודע לדבר עברית ולצד המלל במסמכים (שתאר את המבוקשים) היו תמונותיהם, אני בוחר להאמין שזכריה מסוגל לזהות את תמונות חבריו. שנית, צוי האלוף לגבי בלעין לא עומדות בשום קנה מידה משפטי, הן מאחר והצבא לא מוכן לנמק את הצווים בפני המשפט (שכן העילה למתן הצווים היא לא חוקית ואנטי- דמוקרטית) והן מאחר ואכיפתם סלקטיבית, ובעוד שמפגינים ישראלים, פלסטינים ובינ"ל מעוקבים ונעצרים בגלל הפרה של הצו, אנשי ההתנחלויות ניל"י ושאר ההתנחלויות הנמצאות באיזור הנחשב ל"שטח צבאי סגור" אפילו לא מודעים להימצאותם בשטח כזה, ותנועתם במחסומים לא מופרעת כהוא זה מהצו. שלישית, אני מבקש ממך זו הפעם השלישית להסביר את הראצוינל מאחורי פעולותיו של הצבא ברמאללה ביום חמישי. מה שעולה במעורפל מהודעתך הוא שאתה מאמין שהתעללות חסרת פשרות באוכלוסיה אזרחית אמורה לגרום לה לוותר על המחסה לטרוריסטים, בניגוד לאפשרות להעמיק את הסכסוך ולתת לגיטימציה מוחלטת לטרור נגדי. אני לא מבין את הצעתך בכלל לגבי ההתנגדות הפלסטינית. בראשונה: האם אתה מכיר בהבחנה שבין פעילות גרילה לפעילות טרור? שנית: האם אתה רואה איזושהי דוגמא היסטורית למצב דומה של סכסוך לאומי אלים שנפתר בעקבות הנחתת מכה איומה מתמיד? האם אתה מכיר באיזושהי צורה בזכויות אדם? האם אתה רואה בפלסטינים עם נחות? לגבי עניין הסכין והמזלג. החוק הבינלאומי (שבדיוק שאלתי אם אתה מכיר בתקפותו) מחייב כל מדינה ל"עקרון האבחנה", אני מניח שאתה יודע במה מדובר, ובכל זאת, ההפרדה הבסיסית שבין לוחם אויב לאזרח. מדיניות כגון המחסומים היא בגדר ענישה קולקטיבית ופגיעה בכל האזרחים כדי לפגוע גם באוייבים. זה לא מקובל בשום קנה מידה.

ערב רב

New member
גם אני לא אוהב את ההחלטה הזאת

אבל גזענית היא בטח שלא, רובם המוחלט של המקרים נגדם היא נוסחה הם של ערבים ישראלים (או ירושלמים) שמסיעים ערבים מיש"ע. יתר על כן, ישנה בעיה של מכוניות שנקראות 'ממזרות' (נארילות בערבית), קרי, מכוניות ישראליות בחזקת פלסטינים שנוהגים בהם, ישנם כפרים שבהם חצי מהמכוניות בעלות לוחית זיהוי צהובה, מה שכמובן מגדיל את הסיכוי להסתנן לישראל במחסומים העמוסים ביותר בהן יש כניסה רבה של מתנחלים מדי בוקר. בכל אופן, גזענות אני לא רואה כאן.

זה תלוי בהגדרתך לגזענות.

מבחינתי גם הפרדה על בסיס לאומני והתייחסות לבן לאום אחר כנחות היא גזענות, בין השאר מאחר ואין (ואני גם לא מוצא טעם) לקרוא להתנהגות הזו בשם משלה. הפרדה כ"כ בוטה בין לאומים או בין תושבים ממעמדות שונים לא הומצאה ע"י ישראל ומצבים בהיסטוריה שבהם השתמשו בהפרדה מאין זו זוכים כיום ללעג מפי רוב רובם של האנשים החושבים בתקופתנו.

למעלה