פר' ברטוב ושיטתו

בולולה

New member
פר' ברטוב ושיטתו

שלום בנות, השבוע התפרסמה כתבה על פר' ברטוב ושיטתו בנושא איכות הזרע. א. האם משהי מכירה את השיטה ואת הטיפול. ב. למי הוא מיועד, לזוגות שלא נכנסים להריות עקב בעיות זרע בלבד? ג. האם השיטה שלו יכולה לעזור גם למקרה של הפלות חוזרות. ד. למרות שהטיפול הוא ניסיוני, האם יש לכן המלצות ?

נתנאלה2

New member
היי בולולה

הידע שלי הוא מקריאה בפורום ובכלל בשיטה של ברטוב (שאין לה הוכחות מדעיות), מגדילים את הזרע פי 6000 וכך למעשה, אפשר לראות את מבנה הזרע ולעלות על זרע לא תקין שבתנאי מעבדה רגילים אי אפשר לראות. אני חושבת שהמטרה הראשונה של המחקר והעבודה, התבססו על גברים עם בעיות זרע, יודעת שהיום הוא מתעסק גם בהפלות חוזרות בכך שטוענים כי ההפלה החוזרת נגרמה למעשה ממבנה זרע לא תקין, ולכן הוא בורר את הזרע הטוב יש כמובן הצלחות אם אנני טועה גם בפורום הזה

סביון1

New member
ברטוב והפלות חוזרות

היי בולולה, גם אנחנו הגענו לפרופ' ברטוב בחיפושינו אחר סיבות להפלות חוזרות. כששאלנו את מנהלת המעבדה של ברטוב האם השיטה שלהם יכולה לעזור במקרים של הפלות חוזרות, התשובה היתה שתאורטית, הפלות חוזרות עלולות להגרם גם בגלל בעיות בגרעין התא ובמקרה כזה שיטת ברטוב יכולה לעזור. מעשית, אין להם שום הוכחה סטטיסטית לכך, כי לא מספיק זוגות הגיעו אליהם לטיפול עם סיפור של הפלות חוזרות. אנחנו החלטנו לנסות טיפול או שניים בשיטת ברטוב. חוץ מכסף, אין לנו הרבה מה להפסיד. אשמח לדווח לך על הצלחה בטיפול אבל בינתיים אני בשלב ההזרקות. אגב, רוב הרופאים לא מאמינים בשיטת ברטוב גם לבעיות זרע, כי הם טוענים שהוא עדיין לא הביא הוכחות שהשיטה עובדת. סביון

נועם@בת

New member
דר' יגודה עובד עם ברטוב

במקרים של הפלות חוזרות. לטענתו תאים פגומים יוצרים עוברים פגומים שמתפתחים באופן לא תקין ומביאים להריון מחוץ לרחם או להפלות חוזרות. הוא שלח לברטוב כ5 מטופלות (אם אני זוכרת נכון) וכולן בהריון. אם את מטופלת של מכבי/ לאומית/ מאוחדת את יכולה לפנות אליו לקלינקיה שלו בקרית מוצקין. לדעתי זה שווה נסיון. בהצלחה נועם

למעלה